4 Юли, 2017 11:29 1 832 18

Ако бъде принудена, Сърбия ще избере ЕС, а не Русия

  • сърбия-
  • ана бърнабич-
  • белград-
  • русия-
  • ес

Премиерът Бърнабич заяви, че ще продължи пътя, който е започнал нейният предшественик Дачич

Ако бъде принудена, Сърбия ще избере ЕС, а не Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Ако Сърбия бъде принудена да избира между по-близки отношения с Русия и членство в ЕС, тя ще избере второто, заявила сръбският премиер Ана Бърнабич в интервю за американската информационна агенция Bloomberg, съобщава белградският вестник "Блиц".

Бърнабич заявила, че като премиер ще продължи пътя, който е започнал нейният предшественик, президентът Вучич, за да подготви страната за членство в ЕС до 2020 г., когато приключва мандатът й. "ЕС е там, където отиваме, това е ясно", изтъкнала Бърнабич.

Ако бъде принудена, Сърбия ще избере ЕС, а не Русия

По думите й постигането на напредък в нормализирането на отношенията с Прищина сега зависи от това Прищина да одобри някаква степен на автономия на сърбите, които живеят в северната част на Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    6 1 Отговор
    кАжи честно
  • 2 кирил

    17 13 Отговор
    сръбската лесбийка ще избере парите.те,така направиха и с милошевич,предадоха го в хага срещу 60 милиона долара и индулгенция за обкръжението че няма да ги преследват.

    Коментиран от #6

  • 3 Да го кажем направо

    14 13 Отговор
    Еми то стана така и със другите приети в Е.С. държави--по принуда..-факт.
  • 4 onq s konq

    18 14 Отговор
    След като с прегръдки и целувки Сърбия прие "скъпия" руски подарък КОМПЛЕКТ МИГОВЕ,явно разочарованието от техническото им състояние е избило в неудържим яд и резултата е налице.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Ulavia

    9 15 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Отново халюцинираш :)))) Да си смениш дилъра, че на зле върви работата.
  • 6 трололюбец

    13 10 Отговор

    До коментар #2 от "кирил":

    Еми така е , за твое съжаление , и парите и прогреса са на запад , а твоите мили "братушки" знаят само да пробутват газ и петрол на петорни цени , ама мнооого скоро само ще си спомнят "хубавите" времена
  • 7 Kcaniba

    12 8 Отговор
    Едва ли има изненадани от тази позиция на Сърбия!Това е избора на всеки нормален трезвомислещ политик,а именно ЕС!Сърбите много отдавна ,още от времето на Тито ходят на Запад и знаят за какво иде реч!Сигурен съм ,че и в коневръза няма изненадани ,но си следват опорните точки да оплюват ЕС,колко лошо е вЕвропа и т.н....жал ми е за ватенките рублата постоянно се обезценява,но това е положениито!
  • 8 кики

    6 7 Отговор
    Ехоо има ли някой в коневръза...получихте ли инструкцийте ...каква стана тя сега....
  • 9 Различен

    8 15 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Цървул, последно от кого бяха подарък миговете??
    Май от Беларус, а не от Русия, ама на теб познанията ти по география са толкова!
    И няма какво да се учудваме! Всичките педераси и лесбийки сега управляват Европа, затова е на този хал! И тяхната сексуална зависимост е ярко изявена, а резултатите трагични, както у нас!

    Коментиран от #10, #11, #13

  • 10 трололюбец

    12 9 Отговор

    До коментар #9 от "Различен":

    И на какъв "хал" е тая "горката" Европа , да я ожалиш направо , с БВП колкото 10 (десет) Русии и среден доход на човек 15 (петнадесет) ПЪТИ по-голям от руския ?
  • 11 смотан путин

    12 7 Отговор

    До коментар #9 от "Различен":

    НЕ СЕ ГНЕВИ РУСКИ ТРОЛЧО !!!

    ТО НЕ САМО ОТ ЕВРОПА А СКОРО ВРЕМЕ ДОРИ И ОТ АФРИКА ЩЕ ЧУВАШ ПОДОБНИ НОВИНИ! ...... СВИКВАЙ !НЯМА КАК .
  • 12 юрист

    12 10 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Ако бъде принудена, Сърбия ще избере ЕС, а не Русия...“ А- що така, бе ,“брача сърби“?;) Нали уж бяхте само с русия и ала бала, а сега искате да влизате в ЕС? ;) Станете си руски федерален субект и член на одкб/ руския военен блок, аналогичен на НАТО/, нали одобрявате на 100% всички руски външнополитически действия и политики, а? Защо искате в ЕС?! Пътя ви към евразийския съюз е широк, равен и гладък...- е накрая ви чака една гладна руска мечка, за да ви глътне държавата, да ви изсмуче ресурсите и после да ви учи, че като сте малък народ, нямате право на нищо друго, освен да й се подчинявате, ама - щом си любите россия- какъв точно ви е проблемът, а? ;)

    Коментиран от #14

  • 13 onq s konq

    12 9 Отговор

    До коментар #9 от "Различен":

    Понеже ми се пишеш "различен",ще ти кажа че всъщност АЗ СЪМ РАЗЛИЧНИЯТ,а ти-еднаквият...като цялата ви сива и безлична русофилска пасмина.И ще ти дам пример с думата "цървул" която употребяваш в желанието си да ме оообидиш можеби?:)Питам-ти имаш ли цървули?Нещо повече-кога за последен път си виждал човек с цървули?А АЗ ИМАМ!И си ги носа с бели дънки,бяла риза от мн особена материя и бели чорапи.И не става въпрос за цървули с варви,а за много фини ТАНЦУВАЛНИ ЦЪРВУЛИ В СВЕТЛО КАФЯВО С КАТАРАМА.А ще повярваш ли че мацките се впечатляват от тях дори повече от излъсканото ми до блясък черно БМВ?Защо ти го казвам това ли...Ами възможно ли е да сме толкова различни с тебе и да успеем да се разберем ааа?!В различни светове живеем грацкиии...и не се хаби да ми опонираш за каквото и да е -нямаш ВЪТЪК!

    Коментиран от #17

  • 14 Монго

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Гост 2 мина на стария си ник!

    Коментиран от #15

  • 15 юрист

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    Минах, защото един друг коментатор ползва ник “гост 2“. За това- за да няма караници- минах на този ник. А да видим сега руските тролове колко пъти пак ще пишат от същия ник и по какви въпроси....
  • 16 ВАЗОВ

    6 5 Отговор
    "Нямаш ли си парици, ТИ СИ ПРОСТО ДИВАНЕ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ?" Парата днеска е морала а не РЕЛИГИЯТА и ХУМАНИЗМА. ДЯВОЛА е излязъл и БЕСНЕЕ под влияние от ЗАПАДА, за да ни заличи и присвои териториите! Хитлер някога неуспя, но днес нищожествата между нас предават народите си.
  • 17 Различен

    5 9 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Ти и БМВ, колкото аз и Космос, а то аз съм доста по-близо до Космоса от теб и БМВ-то! Ако имаш пари, няма да висиш, тук и да си мерудия на всяка манджа!
    За 29 години "демокрация" съм внесъл на тази мизерна държава/ защото по никакъв начин не уважава работодателите/ над 2 милиона лева данъци! Ти с БМВ-то колко внесе?? Или такова понятие ти е чуждо, да внасяш, щото си свикнал само да теглиш от заработката ти в центове! Аз не си лъскам колите, щото нямам време за глупости, а са и 15, та коя по-напред!
    Доста имаш да бягаш, срещу мен, докато ме стигнеш!!!
  • 18 гостът

    5 5 Отговор
    Сърбите ще бъдат принудени по европейски демократично-доброзорно.
Новини по държави: