1 052 0

Прибраха паспортите на македонски политици

Те ще трябва един път седмично да се явяват в съда

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Лидерът на македонската партия ВМРО-ДПМНЕ и бивш премиер Никола Груевски няма да бъде задържан в ареста, но ще му бъде отнет паспортът, съобщи радио "Свободна Европа".

Съд в Скопие отхвърли като неоснователно искането на Специалната прокуратура за арест на Груевски и бивши министри във връзка с водените срещу тях разследвания.

Същата мярка ще бъде приложена и за бившия министър на транспорта Миле Янакиески, бившия вътрешен министър Гордана Янкулоска, бившите правителствени секретари Мартин Протугер и Кирил Божиновски и още 16 членове на висшето ръководство на ВМРО-ДПМНЕ, обвиняеми в случая Титаник, свързан с изборни измами.

Освен че ще им бъдат отнети личните и дипломатическите паспорти, те ще трябва един път седмично да се явяват в съда.

Досега съдът не е приел нито едно искане на Специалната прокуратура за задържане в ареста и замени всички искания с отнемане на паспортите.

Груевски е обвинен по три случая - делата Титаник, ТНТ и Танк. Той е обвинен в престъпно сдружаване, злоупотреба със средствата за финансиране на изборната кампания, нарушаване на избирателното право, злоупотреба със служебното положение и облагодетелстване от противозаконно влияние.

Република Македония


Още по темата

 • Обвинения срещу Никола Груевски

  Обвинения срещу Никола Груевски

  Македонската прокуратура повдигна обвинения срещу бившия премиер Никола Груевски, съобщи Balkan Insight. Обвиненията са повдигнати и срещу бившите ...
  29.06.2017
  962
  2
 • Груевски иска предсрочни избори

  Груевски иска предсрочни избори

  Бившият македонски премиер Никола Груевски призова за едновременно провеждане на местните и парламентарните избори в страната, съобщи Канал ...
  16.05.2017
  656
  0
 • Кризата в Македония се задълбочава

  Кризата в Македония се задълбочава

  Политическата криза в Македония се задълбочава. Македонският президент отказа да връчи мандат за съставяне на кабинет, съобщи местното издание Press ...
  11.05.2017
  1 795
  7

Напиши коментар:


Публикувай