Last news in Fakti

4 Юли, 2017 14:53 1 264 0

Словения с протестна нота до Хърватия

  • словения-
  • протестна-
  • хърватия

Страната е нарушила решение на арбитражния съд в Хага

Словения с протестна нота до Хърватия - 1
Снимка: БТА/AP

Словения е изпратила дипломатическа нота до Хърватия с настояването Загреб да спази решението за общата им граница в Пиранския залив на Арбитражния съд в Хага, съобщиха властите в Любляна, съобщи Total Croatia News.

До решението за нотата се е стигнало, след като Хърватия отказа да приеме решението на съда и заради създал се конфликт между словенски и хърватски полицаи и рибари в спорните територии.
В текста от Любляна отново посочват своята готовност да спазват решенията на международния съд. „В духа на добросъседските отношения Словения призовава Хърватия да участва в намирането на най-добър начин за прилагане на решението“, се казва в съобщението от словенското външно министерство.

Постоянният Арбитражен съд в Хага на 29 юни установи, че 3/4 от спорния Пирански залив принадлежат и на Словения, която със специален закон получи и коридор чрез хърватски териториални води към международни води.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: