4 Юли, 2017 16:53 2 841 6

Още искри между Атина и Анкара в Егейско море (ВИДЕО)

  • гърция-
  • турция-
  • брегова охрана-
  • кораб-
  • act-
  • стрелба

На борда на турския товарен кораб, срещу когото стреля гръцката брегова охрана, не са открити наркотици 

На борда на турския товарен кораб ACT, срещу който вчера бе открит огън от гръцката брегова охрана в района на остров Родос в Егейско море, не са били открити наркотици при проверка със специално обучено куче. Тарашът е направен от турските власти в Мармарис, съобщава в. Нurriyet.

Освен това при оглед е било установено, че корабът е бил улучен от 19 куршума.

Гръцкият външен министър Никос Кодзиас заяви в швейцарския курорт Кран Монтана, че по товарния кораб е било стреляно от гръцката брегова охрана, тъй като е имало съмнения, че плавателният съд е пренасял наркотици. Той каза, че произведените изстрели са били с предупредителна цел.

Турското външно министерство осъди стрелбата, при която нямаше пострадали.

Корабът е пътувал от пристанище Искендерун (Южна Турция) към Измитския залив.

Капитанът на товарния кораб ACT посочи още вчера пред CNN Turk, че гръцката брегова охрана му е наредила да влезе в док на пристанище на остров Родос за проверка и е открила огън, след като той не се е подчинил. Той не съобщи защо той е отказал корабът му да бъде проверен.

Представител на гръцкото министерство за морския флот потвърди, че бреговата охрана се е опитала да провери товара на плавателния съд. От Атина добавят, че корабът не се е подчинил и се е върнал в турски териториални води.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адмирала

    6 8 Отговор
    Ще се почват скоро!
  • 2 666

    19 5 Отговор
    Тишина и спокойствие на южния фронт. Стига с това почване. Чакаме тоя и оня да се почнат от години. Гърците специално няма да си развалят сезона, заради някаква си война със съседна западнала държава. Бичат си сиртакито и толкоз.
  • 3 Хасан

    8 19 Отговор
    Бой яко бой по гьрците...засьрбя ги

    Коментиран от #5

  • 4 гостът

    13 6 Отговор
    Хасане ти защо не се изселиш в Турция.
  • 5 гостъ

    12 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Хасане,не че изпитвам особена любов към гърците,но когато те са градили основите на съвременната цивилизация вие сте гонели голи кнете из ливадите,пък съдейки по теб и сега не сте много по-напреднали,трай си да не срамиш турция и
    най-добре си ходи при себеподобните.
    Добре е да си дадеш сметка,че не сте нищо повече от расипници на БЪЛГАРИЯ,ВИЗАНТИЯ И ВЪОБЩЕ КУЛТУРАТА.Кажи ми в кое ви е приноса.Просто едни натрапници и то какви!?
  • 6 Vanga

    5 7 Отговор
    Gursite sa kato ku4e strahuva i laq na prazno te misliqt 4e v nato sme no bez otgovorni reakciq za6toto tursite ne otgovorqt v sezona
Новини по държави: