Last news in Fakti

6 Юли, 2017 07:49 2 828 11

Венецуела: Гражданската война чука на вратата (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • венецуела-
  • криза-
  • николас мадуро-
  • националното събрание-
  • каракас

Завърши блокадата на парламента от привърженици на правителството, седем депутати бяха ранени

Венецуела: Гражданската война чука на вратата (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Завърши блокадата на доминирания от опозицията венецуелски парламент от привърженици на социалистическото правителство. Общо седем депутати бяха ранени, предаде Reuters.

Привърженици на правителството нахлуха със сила в Националното събрание - единствената контролирана от опозицията институция във Венецуела - навръх националния празник, Деня на независимостта, 5 юли. Те държаха депутати и журналисти блокирани в парламента в продължение на девет часа.

Законодателите бяха евакуирани от представители на силите за сигурност едва след няколко неуспешни опита, които демонстрантите провалиха, взривявайки звукови гранати. Видеооператор от Франс прес, който е бил блокиран в сградата, разказа, че напрежението е било високо и се е покачило с падането на нощта.

Венецуела: Гражданската война чука на вратата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полицаи и войници направиха кордон на изхода на парламента, за да разделят освободените хора от проправителствените демонстранти.

По-рано стотина привърженици на правителството нахлуха в Националното събрание и раниха седем депутати и десетина служители на институцията. Петима народни представители бяха приети в болница, трима от които с окървавена глава.

Президентът социалист Николас Мадуро осъди решително инцидента. Той отрече да е замесен в каквито и да било прояви на насилие и допълни, че е разпоредил разследване на насилието в парламента.

Венецуела: Гражданската война чука на вратата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Венецуела: Гражданската война чука на вратата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Блокадата на парламента бе осъдена строго от САЩ и от южноамериканската регионална организация Меркосур.

В комюнике Държавният департамент на САЩ определи инцидента като неприемлив. "Насилието, извършено при празнуване на независимостта на Венецуела, е атака срещу демократичните принципи, така скъпи на мъжете и жените, които са се борили за независимостта на Венецуела преди 206 години", подчерта американското външнополитическо ведомство.

Меркосур осъди категорично нападението, което определи като неприемливо в една демокрация. Регионалната организация обвини венецуелската изпълнителна власт, че е поробила законодателната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мъка

    20 10 Отговор
    Брей тия американци .Първо разбунват страстите в Венецуела , после осъждат тия дето до преди малко са насъсквали и накрая ще раздъдът демокрация с кривите си ракети .

    Коментиран от #3

  • 2 Капиталист

    19 9 Отговор
    Лошият късмет на Венецуела е,че са твърде близко до САЩ и са лесна мишена. Както беше казал мексиканският президент"Да си съсед на САЩ е проклятие не от Бога,а от дявола"...
  • 3 Добрин

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "мъка":

    Амерканците са лоши те с убици и тормозът хората

    Коментиран от #4

  • 4 смешен плач на руски трол

    10 16 Отговор

    До коментар #3 от "Добрин":

    Американците били лоши? Американците са виновни... ?


    Ха ха ха .... Венецуела си е избрала при това съвсем доброволно /не като нас 44 година/ ДА СЕ РАЗВИВА ПО СЪВЕТСКИ МОДЕЛ , ДА ПРАВИ СОЦИАЛИЗЪМ, КОМУНИЗЪМ.... ХАЙДЕ СЕГА АМЕРИКАНЦИТЕ ИМ КРИВИ ЧЕ ТЕ КАТО СТРАНА БОГАТА НА ПЕТРОЛ НЯМА КАКВО ДА ЯДЪТ?

    Коментиран от #5

  • 5 Реално

    15 10 Отговор

    До коментар #4 от "смешен плач на руски трол":

    Точно затова че са богати на петрол-американците ги мачкат-фактите говорят.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    10 13 Отговор
    Изглежда само русофилите ( българофоби) не виждат какво става с една просперираща и с висок стандарт страна,когато на власт дойдат социалисти(комунисти).Добре ,че е далече от EU ,за да ме са винпвни "еврогейовете".
  • 7 кики

    6 13 Отговор
    Венецуела се развива по Руски модел,богата на петрол страна,но с тоталитарен режим,бензинът беше 1ст. и какво от това,като нямаш икономика!
  • 8 смешен плач на руски трол

    12 12 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Кое им мачкат американците ? Поровите органи ли?

    Богати са на петрол и добре си живуркаха и правеха комунизъм при 100-120 $ за барел ! Сега като цената падна под 50 - настана глад и мизерия !!!

    Ако имаш пред вид че американците развиват модерен добив на фусилни горива и това сваля цената на световния пазар то това е просто технически прогрес!
  • 9 мъка

    17 8 Отговор
    Като ги гледам протестиращите нито са голи, нито са боси, нито са гладни. Отделно са не повече от 200 души платени сосросоидчета, същите като в България чисти и спретнати които за 20 долара ходят да подскачат . Жалко че венецуела няма ядрено оръжие да видиш тогава дали полицията нямаше да ги усмири за няма и десет минути и никой копче не може да им каже.Обаче сега не смеят да не се появят ония за защита на човека /соросоида/ , защото те други не защитават.

    Коментиран от #11

  • 10 кики

    3 9 Отговор
    не свърши ли пиенето в коневръза ,бре,бре много опорни точки много нещо.....
  • 11 смешен плач на руски трол

    7 8 Отговор

    До коментар #9 от "мъка":

    750 % инфлация от началото на годината ?

    Пък ти ги гледай двадсетина ли са гладни ли са / как ги познаваш гладните по снимките / сороси ли са ..... или ти сами я си просто тролче .... за пари!!!