Last news in Fakti

6 Юли, 2017 08:05 1 503 1

Глинен протест срещу глобализацията (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • хамбург-
  • среща-
  • г-20-
  • глобализация-
  • протест-
  • глина

Артистично недоволство в Хамбург преди срещата на Г-20

Глинен протест срещу глобализацията (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Хамбург стана сцена на уникален артистичен протест срещу започващата утре в северния германски град двудневна среща на върха на Г-20, предаде Reuters.

Стотиците участници в пърформанса бяха покрити изцяло със сива глина. Поели от всички краища на Хамбург, те преминаха бавно и мълчаливо през града, за да се съберат на централния площад. Там те махнаха мръсните си горни дрехи, за да останат по скритите отдолу далеч по-пъстро и цветно облекло.

Глинен протест срещу глобализацията (ВИДЕО+СНИМКИ)

Глинените фигури представляват едно общество, което се поддаде безпомощно пред сложните взаимни връзки в света и където хората са заинтересувани само от своя собствен личен успех, казаха организаторите на пърформанса, озаглавен "1000 фигури". Те обясниха, че свалянето на покритите с глина дрехи олицетворява солидарността.

Глинен протест срещу глобализацията (ВИДЕО+СНИМКИ)

Глинен протест срещу глобализацията (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хиляди хора ще протестират мирно срещу срещата на върха на Г-20. Наред с тях властите очакват да дойдат до 8000 демонстранти, готови да прибягнат до насилие.

Охраната на форума е поверена на около 19 000 полицаи.

Над 100 000 души се очаква да се съберат на заключителния протест срещу срещата, който ще премине под надслов "Солидарност без граници вместо Г-20".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 3 Отговор
    Без КОНТРАПРОТЕСТ е скучно и неефектно.А може без проблем да се наеме свободният в момента и с опит в тия неща Мишо Шамара и да се отговори на тоя Глинен протест с един ...Л...ян протест примерно
Новини по държави: