6 Юли, 2017 13:30 2 419 13

ЕС замрази преговорите с Турция

  • турция-
  • ес-
  • преговори-
  • европейски парламент-
  • замрази-
  • присъединяване

Турция в ЕС? Мисия невъзможна!

ЕС замрази преговорите с Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският парламент гласува „за“ замразяване на преговорите с Турция за присъединяване към европейската общност, съобщи „Дейли Сабах“. 477 депутати в европарламента гласуваха „за“, 64 бяха „против“, а въздържалите се бяха 94.

През последните месеци се стигна до остра размяна на обвинения между Брюксел и Анкара. Европейските лидери разкритикуваха Реджеп Ердоган и властта за погазване на човешките права и масови арести на хора, противопоставящи се на неговото управление.

Турция от своя страна обвини Европейския съюз, че не е искрен с нея в преговорите за присъединяване.

Европейският съюз предложи прекратяване преговорите за членство, в замяна на силно сътрудничество в други области. Турция бе твърдо против това предложение.

Още през месец април тази година Европейският парламент намекна, че преговорите с Турция за членство в общността никога няма да имат щастлив край. „Никой – нито в Брюксел, нито в Анкара – не вярва, че в крайна сметка страната ще се присъедини към европейската общност“, заяви германският евродепутат Александър Граф Ламбсдорф.

Присъединяването на Турция към блока се обсъжда от години, но много европейски столици са скептични относно тази възможност. След опита за военен преврат и последвалата чистка притесненията в ЕС се увеличиха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    14 7 Отговор
    ЧОК ГЮЗЕЛ :D
  • 2 кпсс

    27 6 Отговор
    Най-после !!! Много добра новина !!! Сега да им върнат визите и да им отнемат двойното гражданство !!!
  • 3 юрист

    22 3 Отговор
    Време беше да се спре разпространението на неоосманизма на Давутоглу, който стана водеща външнополитическа турска доктрина! И без това турция става шериат и халифат- безсмислено е членството й в ЕС.
  • 4 касапин

    26 4 Отговор
    Всяка жаба да си знае дола ,техния е в анадола.
  • 5 Ванко

    10 5 Отговор
    Ех, този еврог.йски съюз - враг номер едно за жалките диктаторчета на съвременния свят.
  • 6 Хасан

    7 21 Отговор
    Европа ще загуби от това...арабския петрол,азерския петрол,турски поток,кюрдски петрол,израелския петрол ..всички те минават и ще минават през Турция....
  • 7 Хасан

    7 20 Отговор
    80 милионен пазар и вратата кьм пазар на милиард и половина мюсюлмани ще бьде затворена...

    Коментиран от #9

  • 8 Хасан

    6 14 Отговор
    Началото на немска Европа....
  • 9 Morgoth

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    А може би ще бъде либерализиран като просто бъде презскочена Турция като посредник.
    Но по-вероятно е нищо да не се промени. Мисля, че на всички и в Европа и Труция от години е ясно, че Турция няма да стане част от ЕС. А и ползата за Турция от сътрудничеството е твърде голяма за да се правят на обидени.

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    Взаимна полза..всеки печелеше..Турция ще тьрси икономически сьюз с Русия и Китай..500 милмона са екс сьюза и нищо не се произвежда, арабите са милиард само консуматори с 5—10 деца, Африка са милиарди...и то еврокултурата почна да се изразява в гей паради ,да се фукат на кого министьра е лесбийка,на кого президента е гей..
  • 11 Rollex

    2 4 Отговор
    Dobre novina za tursiq bravo kebab... tursite sa umni ne za vzeli re6enei zatova te karat da vzemat tazi re6enie na eu ... umna reakciq i eu nosqt otgovornisti... nie na kade otivame s tezi eu
  • 12 МАК

    3 1 Отговор
    Точно така! Турция далече от христтиянска ЕВропа!!
  • 13 lava

    2 0 Отговор
    Хасане, по-голямата част от тея "пазари", дето ги изреждаш са безпарични оръфани хора - по-голямата част от Турция, Африка и тези "мюсюлмани/араби". Не се заблуждавай - не всички араби са като Дубай и Кувейт. Отделно, че нищо не се затваря. Турция може да си затвори само сухопътните маршрути - не може да спре ни самолетите, ни корабите през Средиземно море. Да не говорим колко ще загуби от таксите за преминаване ако наистина затвори пътищата. Просто им показаха, че с рогите може само до едно време и че не при всички минава.
Новини по държави: