1 151 6

Азия и робите в туризма (ВИДЕО + СНИМКИ)

Ужасното третиране на слоновете в Тайланд

Девора Байкова

Тези животни са лишени от свободата си, а тяхното страдание е превърнато в индустрия.

Хиляди слонове в Азия биват използвани с цел привличане на туристи, съобщи Световната организация за защита на животните. За жалост, снимането и прегръщането на животните не изчерпа предлаганите услуги на посетителите.

Слоновете са принудени да участват в циркови номера и да носят в някой случаи повече от двама туристи на гърбовете си.

В продължение на две години представители на световната организация посещават местата, където експлоатацията е най-страшна. Те описват бързо растящата и доходоносна, но слабо регулирана индустрия, жертва, на която стават огромен брой слонов ежедневно.

От проучването на организацията станало ясно, че епицентърът на процъфтяващата индустрия е Тайланд. Там броя на слонове, оковани във вериги, е два пъти по-голям в сравнение с общия брой на всички останали, намиращи се в територията на Азия. От всички 2923 регистрирани слона от туристическата индустрия, чиято главна цел е привличането на туристи, 2198 се намират в територията на Тайланд.

Изненадващо броя на експлоатирани слонове в Индия е сравнително по-малък – 617. Други държави, където жестоката практика взима място са Шри Ланка (166 слона), Непал (147), Лаос (49) и Камбоджа (36).

Представителите на организацията за защита на животните оценили всички 220 сборища на ужасната индустрия в Азия по десетобалната система (1-10). Оказало се, че 77% от тях предлагат лоши условия за слоновете.

Едно от жестоките неща, на които са подложени нещастните животни, е карането на триколка. "Обучението, което се изисква, за да накарат слоновете да изпълняват подобни трикове, е особено жестоко и стресиращо", казаха изследователи.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лост
  Отговор
  1 21:27  06.07.17
  Направо ме е гнус от хората и тяхнатажажда за пари...
 • no name no face no number
  Отговор
  2 21:38  06.07.17
  Виетнамците са най меркантилните същества които съм срещал

  Коментиран от #3

 • Dumbo
  Отговор
  3 22:02  06.07.17

  До коментар #2 от "no name no face no number":

  Te si hapvat kuchenca za zakuska
 • no name no face no number
  Отговор
  4 22:25  06.07.17
  И това е вярно, колко трябва да си зле, че да си изядеш най верният приятел. Но такива са двуличници пазете се да не бъдете изядени и вие.Никакво доверие на тия.

  Коментиран от #6

 • 333
  Отговор
  5 22:55  06.07.17
  Епа убийте ги, тайландците, американците са много добри в това, пускат няколко бомби и готово
 • крас
  Отговор
  6 08:20  07.07.17

  До коментар #4 от "no name no face no number":

  Всеки народ си има хилядолетни традиции. Кои сме ние, че да съдим даден народ за начина му на живот? То тогава да спрем и използването на коне и магарета като впрегатни животни. Да спрем и конните състезания, защото някакви използвачи карат добичетата да препускат против волята си. Ставаме смешни с налагането на собствените си ценности върху всички хора. А между другото на много места се гледат прасета като домашни любимци. Значи тук в БГ също ядем домашни любимци.

Напиши коментар:


Публикувай