8 Юли, 2017 06:30 1 629 0

Колумб превзе Ню Йорк (СНИМКА)

  • христофор колумб-
  • хъдзън-
  • санта мария-
  • пинта-
  • ниня-
  • флотилия

Копие на флотилията на легендарния пътешественик плава в река Хъдзън

Колумб превзе Ню Йорк (СНИМКА) - 1
Снимки: БТА/АР

Копия на два кораба на Христофор Колумб - "Ниня" и "Пинта" разтвориха платна по река Хъдсън в щата Ню Йорк и ще бъдат отворени за публиката този месец, предаде АР.

Морските съдове са на док в град Нюбърг на десния бряг на реката и ще бъдат отворени за туристически посещения от петък.

19-метровата каравела "Ниня" е изработена на ръка и е точно копие кораба, с който Христофор Колумб прекосява Атлантическия океан през 1492 година.

Плаващият музей е собственост на фондацията "Колумб" със седалище във Вирджинските острови. Той се издържа от постъпленията от туристически посещения.

Колумб превзе Ню Йорк (СНИМКА)

25-метровата "Пинта" наскоро беше построена в Бразилия, за да придружи "Ниня". Фондацията не притежава копие на третия кораб на Колумб - "Санта Мария".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА