Last news in Fakti

7 Юли, 2017 13:11 2 707 6

Южнокорейският президент иска спешна среща с Ким Чен-ун

  • северна корея-
  • южна корея-
  • сеул-
  • пхенян-
  • ким чен-ун-
  • мун дже-ин

Сеул търси успокояване на напрежението на Корейския полуостров 

Южнокорейският президент иска спешна среща с Ким Чен-ун - 1
Снимки: БТА/АР

Новият президент на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че е склонен да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщи Reuters.

В реч преди срещата на Г-20 в Германия, Мун предложи двете Кореи да продължат традицията да събират разделените от войната семейства, да спрат враждебните действия по силно укрепената граница и да си съдействат по организацията на Зимните олимпийски игри през 2018 г., които ще бъдат в Пьонгчан, Южна Корея.

Той се обяви за диалог с Пхенян, но и за оказване на натиск за решаване на проблема с оръжейната програма на севернокорейския режим.

Южнокорейският президент иска спешна среща с Ким Чен-ун

"Сегашната ситуация, в която няма контакт между властите в Южна и Северна Корея, е много опасна. Готов съм да се срещна с председателя Ким Чен-ун по всяко време и на всяко място, ако това ще предостави възможност за стихване на напрежението и конфронтацията на Корейския полуостров", каза още Мун.

Южнокорейският президент иска спешна среща с Ким Чен-ун

Във вторник Северна Корея извърши най-успешното си досега ракетно изпитание - на междуконтинентална балистична ракета - което породи тревоги за сигурността сред международната общност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммммммм

    16 5 Отговор
    Е защо така-нали САЩ ги защитават. Нали Ю.Корея си плати милярди на американците за защитен щит-макар че те не го искаха. Май Ю.Корея се усети,че САЩ увеличават напрежението на полуострова само за да могат да ги скубят с кинти. Правят военни бази в някоя страна-после яко натискат някой от съседите и продават щитове и ракети за милиарди-няма неискам. А сега Ю.Корея ще преговаря със комунистите-хааххахааа
  • 2 Вадуц

    10 8 Отговор
    Не им се връзвай Ким! Не си подавай носа извън бункера...
  • 3 Himler

    13 0 Отговор
    Що не взема да си стиснат ръцете и да се обединят така ще има една 70000000 държава работна ръка плюс върховни технологии е те тогава ще станат суперсила Да не говорим че никой няма да може да им казва какво да правят щото си имат и ядрена програма та значи върхови технологии автомобилостроене работна ръка атомна бомба никой копче не може да
    Им каже

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Левски

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Himler":

    Щото краварирте не искат обединения, защото няма да има кои да им купува боклуците прехвалени! Те Краварите искат слаби и разпилени нации на който уж да помагат и да защитават срещу добро заплащане разбира се! Нещо като мутренското такса спокойствие нали разбирате! В американският световен ред важат мутренските закони "задължително купуваш", и "ние ти създаваме врагове за да плащаш да те пазим от тях!

    Коментиран от #6

  • 5 Кики

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Himler":

    Обединението е добър вариант,но почти невъзможен. Всеки лидер ще иска своята система на управление. Но все пак е възможно да се направят отстъпки. Този вариант пък въобще не устройва САЩ за съжаление.
  • 6 Кики

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Левски":

    Много точно си го написал! Не само, че едно възможно обединение ще е много трудно, но и САЩ ще правят всичко възможно да не стане.
Новини по държави: