4 329 12

Азербайджан в бойна готовност

Напрежение в Нагорни Карабах

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Министерството на отбраната на Азербайджан обяви, че е превело своята армия в повишена бойна готовност, съобщи РИА Новости.

Причината е засилващото се напрежение в региона на Нагорни Карабах. Там се водят боеве между правителствените сили и сепаратисти.

„Целта ни е чрез армията да се предотвратят всякакви вражески действия срещу цивилното население. Ние искаме да предотвратим и нанасянето на ответни удари в точките на обстрел“, се казва в изявлението.

Беше обявено, че са били нанесени удари по сборни точки на противникови сили. Има информации за понесени загуби от тяхна страна.

Конфликтът в региона се разгоря повторно през миналата година. Тогава подкрепяни от Армения сепаратисти поискаха независимост за региона. От тогава двете страни етапно се обвиняват в нарушение на мирното споразумение.

Азербайджан


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 23:09  10.07.17
  Сценарият е абс същият като действиата на руските сепаратисти в Крим.Е да,ама Азерите са подкрепяни точно от новоизлюпения "турски приятел" на Москва,че и от Запада но малко по-дискретно.

  Коментиран от #2, #6

 • Барчо
  Отговор
  2 23:35  10.07.17

  До коментар #1 от "onq s konq":

  Сценария нито ти може да го знаеш, нито някой от простосмъртните. Сценариите ги мислят във Вашингтон и тия от Русия пречат да ги изпълнят. Има пък и други сценаристи в Москва, ма тия пък от Вашингтон и пречат. Обаче не може да се разбере на кой е сценария и кой пречи. Ако няма тези два мощни полюса да си пречат, до сега цял свят щеше да робува на единия. Защото когато има монопол, знаеш какво става.

  Коментиран от #11

 • Тя картата не лъже
  Отговор
  3 00:52  11.07.17
  Израснах в блок с 2 семейства АРМЕНЦИ с фамилия НАЗАРЯН! Сега ако ще и 10000 "минуса" да събера ви казвам, че Азерите трябва да получат всичката подкрепа, която им е нужна, за да си оправят сметките в Нагорни Карабах!!! Може да не е христианско ама те и евреите се мислят за христиани, когато им е удобно, а преди всичко сме хора и религията за мен е суета присъща за старците! Арменците и Азербайджанците имаха деситилетия да си оправят нещата, но все пак се спънаха - ТРЕПЕТЕ СЕ ТОГАВА! НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА! Украйна се запали, в Турция се бият с терористи и кюрдски милиции подкрепяни от САЩ, срещи Правителството! Защо пък да не отворим още един фронт ?!..
 • ГЕРО
  Отговор
  4 02:10  11.07.17
  Азерите ще си върнат нагорникарабах, те да износители на газ и петрол. В икономическо отношение азерите са , нещо като кувейт са . А арменците нямат шанс въобще.Изолирана , икономически много зле, просто остъпват малко по малко. Да бяха се разбрали, нямаше да има толкова жертви, и щяха да избегнат икономическия крах.

  Коментиран от #5, #8, #10


 • Очо
  Отговор
  5 02:41  11.07.17

  До коментар #4 от "ГЕРО":

  И какво като нямат газ и нефт арменците-да се съгласяват със всичко ли? А да си чувал че има неща като чест,достойнство,родолюбие и т.н...--свободата не е само в салама...

  Коментиран от #7

 • ибрахим
  Отговор
  6 05:56  11.07.17

  До коментар #1 от "onq s konq":

  абе кон ако сценарият беше същия е време на три дни бре.и в крим и в грузия и където и де е било ако руснаците решат е въпрос на дни.
 • Факт
  Отговор
  7 07:13  11.07.17

  До коментар #5 от "Очо":

  За западните подлоги думите като чест достойнство родолюбие са мръсни понятия. За тях най-святото са парите-не само майките си са готови да продадът,не само родината си-а и самите себе си продават.
 • Сибирь
  Отговор
  8 07:46  11.07.17

  До коментар #4 от "ГЕРО":

  Общото на азарбейджан с кувейт е ,че са сыщите цигани и толкоз ! Не,че ония арменци не са сыщите! Половината азери и арменци са на гурбет в Русия. Гурбет е силно казано,защото и за двете нации трудыт е срамно нещо - дай им тырговия и кражби и убийства !
 • шшш
  Отговор
  9 08:06  11.07.17
  те газ и петрол имат от много години, доколкото знам , но Армения печели без да има тези ресурси.Защо така? къде отиват парите ...това е въпроса..
 • Геро
  Отговор
  10 10:23  11.07.17

  До коментар #4 от "ГЕРО":

  Защо пишеш с моя ник?;)
 • Morgoth
  Отговор
  11 10:51  11.07.17

  До коментар #2 от "Барчо":

  Единия полюс почти победи и това което се случи е, че световната икономика дръпна много здраво напред. В момента обаче ония работи отново се мерят и военната индустрия изсмуква огромни средства, а нереализираните печалби от затварянето на пазарите по границата на зоните на влияние на полюсите никой не може да я изчисли. Като цяло, ако единия полюс победи ще се сдобие с незаслужени привилегии, каквито и в момента единия има, свободата ще намалее, но тя така и така през последните 15 години намалява и ще се появи единен световен орган за управление оглавен от този полюс. Крайния резултат ще бъде, че ще спрат войните, а човечеството ще може да се фокусира върху тежките глобални проблеми като опазването на околната среда, глобалното демографско планиране и борбата с бедността. Света няма да е идеален, но ще има мир, а всеки мир е по-добър от войната.
 • ПОЛИТОЛОГ
  Отговор
  12 23:10  11.07.17
  За да бъдем точни, конфликтите са породени от политиката на Русия, Турция и Сталин. Изкуствено създадените анклави от Сталин: в Азъбеджан,Нагорни Карабах-Арцах населен с 98% арменско население и в Армения-Нахичеван с 85% азърско население. Арменското население в Нагорни Карабах на честни избори поиска присъединяване към християнска Армения, без да се намесва в Нахичеван, където има и турско военно присъствие.Русия продава оръжие и на двете независими републики,подкрепя неофициално и двете страни....

Напиши коментар:


Публикувай