Last news in Fakti

10 Юли, 2017 22:58 5 017 12

Азербайджан в бойна готовност

  • нагорни карабах-
  • армия-
  • азербайджан

Напрежение в Нагорни Карабах

Азербайджан в бойна готовност - 1
Снимка: БТА/AP

Министерството на отбраната на Азербайджан обяви, че е превело своята армия в повишена бойна готовност, съобщи РИА Новости.

Причината е засилващото се напрежение в региона на Нагорни Карабах. Там се водят боеве между правителствените сили и сепаратисти.

„Целта ни е чрез армията да се предотвратят всякакви вражески действия срещу цивилното население. Ние искаме да предотвратим и нанасянето на ответни удари в точките на обстрел“, се казва в изявлението.

Беше обявено, че са били нанесени удари по сборни точки на противникови сили. Има информации за понесени загуби от тяхна страна.

Конфликтът в региона се разгоря повторно през миналата година. Тогава подкрепяни от Армения сепаратисти поискаха независимост за региона. От тогава двете страни етапно се обвиняват в нарушение на мирното споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 24 Отговор
    Сценарият е абс същият като действиата на руските сепаратисти в Крим.Е да,ама Азерите са подкрепяни точно от новоизлюпения "турски приятел" на Москва,че и от Запада но малко по-дискретно.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Барчо

    40 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Сценария нито ти може да го знаеш, нито някой от простосмъртните. Сценариите ги мислят във Вашингтон и тия от Русия пречат да ги изпълнят. Има пък и други сценаристи в Москва, ма тия пък от Вашингтон и пречат. Обаче не може да се разбере на кой е сценария и кой пречи. Ако няма тези два мощни полюса да си пречат, до сега цял свят щеше да робува на единия. Защото когато има монопол, знаеш какво става.

    Коментиран от #11

  • 3 Тя картата не лъже

    10 11 Отговор
    Израснах в блок с 2 семейства АРМЕНЦИ с фамилия НАЗАРЯН! Сега ако ще и 10000 "минуса" да събера ви казвам, че Азерите трябва да получат всичката подкрепа, която им е нужна, за да си оправят сметките в Нагорни Карабах!!! Може да не е христианско ама те и евреите се мислят за христиани, когато им е удобно, а преди всичко сме хора и религията за мен е суета присъща за старците! Арменците и Азербайджанците имаха деситилетия да си оправят нещата, но все пак се спънаха - ТРЕПЕТЕ СЕ ТОГАВА! НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА! Украйна се запали, в Турция се бият с терористи и кюрдски милиции подкрепяни от САЩ, срещи Правителството! Защо пък да не отворим още един фронт ?!..
  • 4 ГЕРО

    4 15 Отговор
    Азерите ще си върнат нагорникарабах, те да износители на газ и петрол. В икономическо отношение азерите са , нещо като кувейт са . А арменците нямат шанс въобще.Изолирана , икономически много зле, просто остъпват малко по малко. Да бяха се разбрали, нямаше да има толкова жертви, и щяха да избегнат икономическия крах.

    Коментиран от #5, #8, #10

  • 5 Очо

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРО":

    И какво като нямат газ и нефт арменците-да се съгласяват със всичко ли? А да си чувал че има неща като чест,достойнство,родолюбие и т.н...--свободата не е само в салама...

    Коментиран от #7

  • 6 ибрахим

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    абе кон ако сценарият беше същия е време на три дни бре.и в крим и в грузия и където и де е било ако руснаците решат е въпрос на дни.
  • 7 Факт

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Очо":

    За западните подлоги думите като чест достойнство родолюбие са мръсни понятия. За тях най-святото са парите-не само майките си са готови да продадът,не само родината си-а и самите себе си продават.
  • 8 Сибирь

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРО":

    Общото на азарбейджан с кувейт е ,че са сыщите цигани и толкоз ! Не,че ония арменци не са сыщите! Половината азери и арменци са на гурбет в Русия. Гурбет е силно казано,защото и за двете нации трудыт е срамно нещо - дай им тырговия и кражби и убийства !
  • 9 шшш

    8 2 Отговор
    те газ и петрол имат от много години, доколкото знам , но Армения печели без да има тези ресурси.Защо така? къде отиват парите ...това е въпроса..
  • 10 Геро

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРО":

    Защо пишеш с моя ник?;)
  • 11 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    Единия полюс почти победи и това което се случи е, че световната икономика дръпна много здраво напред. В момента обаче ония работи отново се мерят и военната индустрия изсмуква огромни средства, а нереализираните печалби от затварянето на пазарите по границата на зоните на влияние на полюсите никой не може да я изчисли.
    Като цяло, ако единия полюс победи ще се сдобие с незаслужени привилегии, каквито и в момента единия има, свободата ще намалее, но тя така и така през последните 15 години намалява и ще се появи единен световен орган за управление оглавен от този полюс.
    Крайния резултат ще бъде, че ще спрат войните, а човечеството ще може да се фокусира върху тежките глобални проблеми като опазването на околната среда, глобалното демографско планиране и борбата с бедността.
    Света няма да е идеален, но ще има мир, а всеки мир е по-добър от войната.
  • 12 ПОЛИТОЛОГ

    1 0 Отговор
    За да бъдем точни, конфликтите са породени от политиката на Русия, Турция и Сталин. Изкуствено създадените анклави от Сталин: в Азъбеджан,Нагорни Карабах-Арцах населен с 98% арменско население и в Армения-Нахичеван с 85% азърско население. Арменското население в Нагорни Карабах на честни избори поиска присъединяване към християнска Армения, без да се намесва в Нахичеван, където има и турско военно присъствие.Русия продава оръжие и на двете независими републики,подкрепя неофициално и двете страни....