Last news in Fakti

8 Юли, 2017 21:20 6 471 27

Напрежение с полета на Путин

  • владимир путин-
  • напрежение-
  • полет

Той е заобиколил Полша

Напрежение с полета на Путин - 1
Снимка: Wikipedia

Самолетът, с който руският президент Владимир Путин е пътувал за срещата на Г-20 в Хамбург, е заобиколил с около 500 км, за да избегне прелитането над Полша и трите бивши съветски републики на Балтийско море Естония, Латвия и Литва. Това сочат данни от системите за проследяване на гражданските полети, предадоха от "Ройтерс", цитирани от Блиц.

Според уебсайта "FlightRadar24" руският правителствен самолет не е следвал пряк курс от Москва до Хамбург през въздушното пространство на Беларус и Полша. Вместо това машината "Ил" с регистрационен номер RA-96022 е летяла над Балтийско море, преминавайки по пътя си над Финландия и Швеция, преди да навлезе във въздушното пространство на Дания и Германия.

Руски телевизии показаха как Путин излиза от самолет със същия регистрационен номер на летището в Хамбург. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира случая, като се ограничи да каже, че сигурността на президента е от първостепенно значение.

"Предприетите мерки за сигурност са целесъобразни мерки", заяви той на пресконференция в отговор на журналистически въпрос. Настоящият руски президент многократно е летял над държави от източния флаг на НАТО. Не е ясно защо сега е бил избран толкова обиколен път до Германия, отбелязва Ройтерс. Агенцията припомня, че на 21 юни натовски изтребител "Еф-16" се доближи до самолета на руския министър на отбраната Сергей Шойгу над Балтийско море, но бе пресрещнат от руски "Су-27".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    56 70 Отговор
    Гузен негонен бяга,Катин ще го преследва!

    Коментиран от #17

  • 2 Kcaniba

    55 51 Отговор
    имайки впредвид гузните разрушители на паметниците на освободителите, и аз бих заобиколил тези пионки!!!
    Завоини не стават, но да свалат самолет, подличко, като укрите , в небето на Донбас - могат.
    Нещо повечр, това отношение показва, че има пряка агресия от страна на тези "демократични сили".
    Да не говорим за маршовете на дедковците на СС в Естония и латвия от 25 години го правят!
  • 3 Кики

    46 53 Отговор
    В коневръза смут настана,ха,ха,ха прочетете книгата Ледоразбивач на Суворов бре пиянки и тогава говорете за фашизъм.....Прочетете книгата Бивши хора,гледайте филма Народен дом на терора....И тогава защитавайте Империята на злото бре ,и намалете пиенето до литър на час!

    Коментиран от #7, #10, #15

  • 4 Диди

    48 60 Отговор
    Трябвало е да позаобиколи до Марс,и там да остане завинаги.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Свободен

    53 44 Отговор
    Колкото и да бяга от справедливостта няма къде да избяга - смъртта на Лев Качински -истината ще излезе на яве

    За това заобикаля Полша .

    Коментиран от #8, #9, #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Барчо

    19 47 Отговор

    До коментар #6 от "Свободен":

    Прави и услуга, за да не сгрешат нещо, че няма да ги спаси и марсианеца от щатите.
  • 10 Свободен

    37 15 Отговор

    До коментар #3 от "Кики":

    Гледайте и филма " Съветска история " на режисьора Едвин Шнор финансиран от Европейския парламент. Уникален филм.

    https://www.youtube.com/watch?v=9po73BlvBnk&t=1828s

    Коментиран от #14

  • 11 Николов

    54 38 Отговор
    Само да им кажа на хейтърчетата дето плюят наляво надясно че на Путин му е през путиновия за тъпите ви коментари.Гледайте си скапания живот и се огледайте в каква тоалетна живеем а руснаците ги оставете на мира.По времето на социализма нямаше руски военни бази и войски в България а сега ще ми идват гурливите американци и ще използват за импотентните си учения боеприпаси със обеднен уран и ще ни тровят и без това измъчената земя.
  • 12 onq s konq

    12 32 Отговор
    Да наричаш категоричното убеждение у преобладаващата част българи за ползите от членството в НАТО и ЕС "ХЕЙТЪРСТВО",...е меко казано ДЕБЕЛАШКИ ЦИНИЗЪМ!Ако пък не ти се вярва на думите ми,погледни присъстващите в НС партии и ще се убедиш че ВСИЧКИ ДО ЕДНА ОДОБРЯВАТ ЧЛЕНСТВОТО НИ.Ако пък наистина търсиш хейтъри...ами погледнете се в огледалото ВИЕ,КОИТО ДРАСКАТЕ ОТ ЧУЖБИНА...и по-точно -почти 90% ОТ РУСИЯ!Естествено че разпалено твърдите че сте българи,но...за нас сте си обикновени беродни измекяри,ратуващи за ново тотално порусначване на България и то ако може не за още 45 год,а ЗАВИНАГИ!А за "измъчената" ни земя не бери грижа,а се информирай с какво качество /незапомнено от десетилетия/ е тазгодишната реколта от пшеница и как е с 4-5% дори над миналогодишния абсолютен рекорден добив!

    Коментиран от #16, #19

  • 13 Мафани Закура

    6 10 Отговор
    Не разбрах какво напрежение е имало,да не е бил запек?
  • 14 АААААААААААААААААААААААААААААА

    6 5 Отговор

    До коментар #10 от "Свободен":

    Гледайте-много е интересно-и е кратко...Всичко е казано за няколко секунди.....https://youtu.be/xlCd6NGhUOo
  • 15 Сибирь

    12 13 Отговор

    До коментар #3 от "Кики":

    Браво,браво ! Прочел си цяла книга ! Е,нищо ,че е цялата изпълнена с лъжи,а резун (никакъв Суворов не може да е тоя украински евреин) е доказан лъжец , и то от западни историци. А то се показа кои са империите на злото !!!
  • 16 Сибирь

    19 12 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Ти сигурен ли си ,чер преобладфаващата част от българите са за ЕС и НАТО ?! А дали имат някаква алтернатива ?! Да ти идва на ум,че последните 28 години властта е узорпирана от група прозападни олигарси и няма кой и как да им се противопостави! Жан Виденов се опита... А въобще факт е ,че огромната част от българите не гласуват ,или го правят с нежелание наплашени от ДПС !!!

    Коментиран от #26

  • 17 Сибирь

    18 12 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    КЛакъв Катин,какви 5 лева ! Въобще единственото "доказателство" се оказа фалшификат ! А въпросите остават - защо ръцете на разстреляните са били завързани с немско хартиено въже и са убити от немско оръжие?! През 1940 г.(по немско-полската версия) !!! Някой тогава дали е мислил,че немците ще стигнат и подминат Смоленск ! Медведев го псува цяла Русия ,дружно и мощно за тоя паметник там !!! И условието беше да се открие паметник на убитите в поски концлагери 20 000 червеноармееца, само,че полските к..ви се отметнаха !

    Коментиран от #25

  • 18 Сибирь

    14 13 Отговор

    До коментар #6 от "Свободен":

    Въобще свалянето на самолета на Путин над полша означава автоматичното и заличаване от картата на света !!! Поляците много добре го знаят!
  • 19 Бай хой

    19 13 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Конь ве ти западните власти за толкова тъпи и прости ли ги имаш? Как мислиш защо всячески се противопоставят на референдум за влизането на България в нато и ес? Нали ако има някаква надежда те тутакси ще го проведат.
    А рийш ли навремето комунистите са провели референдум, всенароден.
    Ама и кво може да се очаква от индивид който мечтае да оди да мие чинии, демек да слугува като роб за частично заплащане и поради тази причина забравя род и Родина и продава майка и баща и бъдещето на идните поколения.
  • 20 кики

    11 21 Отговор
    В коневръза не давайте оценки за НАТО и ЕС,годините на Българо–Съветска дружба са най–вредните за България,не за СССР,та затова е сега това цвилене чак от Сибирь!До окупацията на Червената армия България е била сред водещите промишлено –аграрни държави в Европа!100% от българите са за ЕС и НАТО,ако е имало колебаещи се ,то те са били до2014,след агресията на Русия над съседни държави всички осъзнаха колко правилно е членството в НАТО и ЕС!Тук въпроса не е Русия или САЩ,въпроса е да я има България!Свободна,независима и със силна икономика!
  • 21 кики

    10 12 Отговор
    През пролетта на 1940 г., по заповед на Политбюро от 5 март 1940 г., са разстреляни 21 768 граждани на Полша. Екзекуцията над „враговете на съветската власт“ е изпълнена със стрелба в тила с пистолет от служители и сътрудници на съветското „гестапо“ – НКВД. Близо 60 години от съветска страна отричат отговорността за варварското престъпление. Едва на 13 април 1990 г. СССР официално признава, че то е „едно от най-тежките престъпления на сталинизма“.





    Жертвите са главно офицери от резерва на полската армия / учени, лекари, артисти, хора с различни професии, учители, държавни служители/. След агресията на СССР срещу Полша, съгласно договора с фашистка Германия /пакта Рибентроп-Молотов/, те са задържани като военнопленници. Сред тях има и около 7 хиляди цивилни граждани. Историята на ХХ век не познава такова масово избиване на военнопленници.
  • 22 кики

    8 12 Отговор
    Руският премиер Владимир Путин, който заедно с полския си колега Доналд Туск почете жертвите от масовото убийство на полски офицери в Катинската гора през 1940 г., посочи като основни виновници за трагедията съветските спецслужби НКВД и техния тогавашен ръководител Лаврентий Берия, предаде "Газета.ру
  • 23 Скорпион69

    11 17 Отговор
    Където стъпи руския ботуш ,референдума е мръсна дума !А избиването на елита на нацията е широка практика за овладяването на властта!

    Никога повече с руснаците!!!
  • 24 кики

    5 12 Отговор
    Те наистина ни смятат за идиоти. Лошата новина е, че май са прави. Разговор от коневръза....
  • 25 Свободен

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "Сибирь":

    Какъв хартиен канап -не се ли сещяш ,че хартиения канап за 2 години щеше да изгние.А и какво има да ни оспиваш с немския хартиен канап след като е разсекретена заповедта за радстрел и я има в нета.

    https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Катинско_клане
  • 26 Свободен

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Сибирь":

    И кои са тези про западни олигарси ? Такъв няма нито един -всичките са про източни. Модела на олигархията в България беше взаимстван от Русия. Ако се вгледама кои са българските олигарси ,те до един са тясно обвързани с БСП , но вече и с ДПС и ГЕРБ също.
    И по времето на Виденов също не беше по различно - при невероятно добра зърнена реколта , приятелския кръг на Виденов предизвика зърнена криза. Не е само това - били са им раздавани необезпечени кредити в изобилие. И сега Веска Меджидиева си щрака с пръсти в ЮАР -що ли пък не избяга в Русия -и не само тя. Не ги мисли те са си осигурили пенсиите -докато има глупаци все така ще е .

    http://corruptionbg.com/Priqtelskiqt-krug-Orion

    Коментиран от #27

  • 27 масова дезинформация

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Свободен":

    Нещо не си на ясно с аферата около свалянето от власт на Виденов.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания