9 Юли, 2017 10:00 1 786 0

Бойна зона Хамбург

  • хамбург-
  • бойна зона-
  • г-20

Стотици арестувани и пострадали

Бойна зона Хамбург - 1
Снимка: БТА/AP

290 души са били арестувани в Хамбург след серията от масови протести по време на срещата на Г-20, която се проведе в града, съобщи ДПА.

144 души остават в ареста, а за останалите е издадена превантивна мярка. 12 000 души протестираха в германския град още в четвъртък.

На този етап броят на ранените служителите на реда след серията от протести достига 213 души. Местните власти са поискали помощ от всички федерални провинции. Трафикът в центъра на града беше отменен.

През тази нощ също имаше протести, които започнаха от квартала Шанцен, който се смята за бастион на крайната левица. Срещу тях са били използвани сълзотворен газ и водни оръдия.

От полицията в Хамбург обявиха, че вече контролират ситуация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: