Last news in Fakti

9 Юли, 2017 16:47 3 686 9

Северна Корея: Тласкате ни към ядрена война

  • северна корея-
  • война-
  • бомбардрировачи

Недоволство от учения в региона

Северна Корея: Тласкате ни към ядрена война - 1
Снимка: БТА/AP

Северна Корея остро разкритикува ученията с американски бомбардировачи в Корейския полуостров, съобщи USA Today.

Ученията се провеждат съвместно с Южна Корея и Япония. Американски бомбардировачи B-1 навлязоха в Корейския полуостров през вчерашния ден.

Това стана, след като през тази седмица Пхенян проведе успешен тест на балистична ракета.

От Северна Корея определят тези действия като „безобразна провокация“. От там определят риска от ядрена война като „изключително висок“.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп вече разговаря с китайския президент Си Дзинпин. Той го призова да намери начин за ограничаването на ядрената програма на Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    13 13 Отговор
    Ю.Корея и Япония искат да се свали напрежението, а в същото време уйдисват на акъла на САЩ. Не може да не се забележи, че Ким Чен показва слонски нерви. Но докога?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Хлебич

    15 12 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Ако си изпусне нервите ще му е последната грежка в живота, на него и на цяла северна кореа.
  • 3 ????

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Ти си експерт ,ти кажи до кога? Аз мисля ,че така се опитва до някаква степен да мотивира собствения си народ, че недоимъка и лишенията са необходимост.Та така ,до кога????

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Кака Гинка

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "????":

    Това с "недоимъка и лишенията" ни го разправят отдавна,но познавам хора,които дълго време са живели и работили там и те разправят съвсем други неща.Та нека не повтаряме като папагали всичко,което ни казват - това ни е насадено още от едно време и новите господари добре се възползват от лековерието ни...
  • 5 Кики

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "????":

    Аз може да съм експерт, но не мога да мисля като Ким Чен. Все пак той е ВОЖД! И говорете с уважение към неговия народ, който в много отношения е пред нас!
  • 6 Gost

    10 3 Отговор
    USA e nai-golemiyat agresor na sveta!
    Razpalvat grajdanski voini po celiya svyat!
    Evropeiskite durjavi suzdadoha EU,za da se predpazyat ot USA,a ne ot Russia.
    Russia ne e vrag na nikogo,a USA e vrag na celiya svyat.
    Nai-golemite proizvoditeli na orujie na sveta upravlyavat USA,i samo idiot ne bi razbral,che razpalvaneto na grajdanski voini i voenni konflikti za tyah e Biznes i nacionalen interes.

    Коментиран от #7

  • 7 Max

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Gost":

    Като Русия не е враг на никой чий го търсеше в Полша, в Чечня, в Афганистан, в Чехословакия, Украйна.....и т.н. Същите са като САЩ, само дето са по-слаби, малобройни и бедни. А да не говорим колко собствени хора изтреби пък Сталин.

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Max":

    Е като не знаеш да ти отговоря.
    СССР освободи Полша от фашистка Германия. Факт. Неопровержим.

    В Афганистан руснаците подпомагаха в борбата с Радикалния ислям-муджахидини подкрепяни от сащ и рейгън по-късно талибани, ал кайда, удил... Факт. Неопровержим.
    В Чечня изгони радикалните ислямисти финансирани и обучавани от цру които след това бяха приети на запад като борци за демокрация а днес извършват атентати и са гръбнака на идил. Факт.Неопровержим.
    В Унгария влязоха по настояване на хамериканския президент тогава за да потушат бунта и репресиите на сталинистите разбунтували се след обявяване на култа към сталин за вреден. Факт. Неопровержим.
    В Чехословакия влязоха за да прекратят нежната или както знес им казват цветни революции. И както днес виждаме Чехословакия не бе разрушена като Ирак, Либия, Судан, Сомалия, Хаити, Усрайна, Йемен и мн.др. Факт. Неопровержим.
  • 9 ВГЗМММда

    0 1 Отговор
    Утре Ким Чун Уйчо с тази ядрена сила зад гърба си , ще почне да си заграбва територия и да се налага в региона. Сега показва мускули, но не е ясно кога (ако бъде оставен като Ердоган да прави каквото сънува) ще нападне южната част.
Новини по държави: