Last news in Fakti

10 Юли, 2017 18:22 1 832 0

ЕП може да блокира сделката за Brexit

  • ес-
  • brexit-
  • преговори

Неразбирателство около въпроса с европейските граждани във Великобритания

ЕП може да блокира сделката за Brexit - 1

От Европейския парламент се изказаха остро срещу начина, по който британското правителство води преговорите за излизане от ЕС, съобщи The Telegraph.

Това стана ясно от отворено писмо на главния преговарящ за Brexit от страна на ЕС Ги Верхофстад.

В рамките на предложението на Лондон граждани на държави от ЕС, които живеят във Великобритания в продължение на поне пет години, ще получат постоянни права на живущи, каквато беше практиката досега. Но, също като имигрантите извън ЕС сега, те ще загубят правото си да гласуват на местни избори във Великобритания и ще бъдат задължени да изкарват поне минимална заплата, за да могат да доведат в страната членове на своето семейство.

Вехофстад подчерта, че ЕП запазва правото си да отхвърли предложението, ако то прави европейските граждани по-малко привилегировани, от колкото са сега.

Документът поставя под въпрос сложния процес на кандидатстване, първо за изискванията за пребиваване, и на второ място – за „уредения статут”- ситуация, която би направила Великобритания „шампион на бюрокрацията”.


Според Верхофстад Великобритания създава „втора класа граждани“. Водят се преговори и за таксите на европейски студенти, които учат в британски университети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: