11 Юли, 2017 13:12 3 792 7

Ким Чен-ун разпуска сред народа (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • пхенян-
  • кндр-
  • ракета-
  • концерт

Лидерът посети концерт в чест на севернокорейското ракетно изпитание

Ким Чен-ун разпуска сред народа (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун посети концерт, на който беше посрещнат с поп-музика и аплодисменти по повод успешното изстрелване на първата междуконтинентална балистична ракета на страната, предаде АР.

Водеща на концерта беше "Моранбон бенд", женска група, чиито участнички са подбрани лично от Ким. Бандата често служи като "мекото" лице на режима, отбелязва агенцията.

След изпълнените произведения бяха "Песен за ракетата Хвасон" и "Нека ни завиждат", съобщава Корейската централна телеграфна агенция.

Ким Чен-ун разпуска сред народа (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Пхенян бяха организирани серия от празнични събития по повод изстрелването на ракетата "Хвасон-14" на 4 юли. Смята се, че тя може да достигне Аляска и дори по-далеч. Концертът се състоял в неделя пред препълнена зала.

Много от зрителите носеха униформи. На записи от концерта, излъчени по корейската телевизия, се вижда как публиката не спира да аплодира Ким.

Ким Чен-ун разпуска сред народа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ким Чен-ун разпуска сред народа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Южнокорейското разузнаване не вярва, че Северна Корея е създала междуконтинентална балистична ракета, която може да навлезе повторно в атмосферата, съобщи Reuters.

"Предвид, че КНДР няма обекти за изпитание на технологията за повторно навлизане в атмосферата, агенцията смята, че Северна Корея все още не се е сдобила с тази технология", смятат в Сеул.

До две години Северна Корея ще може да изстреля до Калифорния ракета с 500 кг заряд, заяви Джон Шилинг, експерт от организацията "38 Норт", цитиран от АР.

Ако "Хвасон-14" е конструирана така, както смятаме, вероятно ще може да постигне по-добри резултати, след като бъдат коригирани всички дефекти, подчертава експертът. Според него ракетата ще може да постигне обсег от 9700 км с 500 км заряд, с достатъчна точност за унищожаването на военни обекти като военноморски бази.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кики

    12 9 Отговор
    Зомбита...

    Коментиран от #2

  • 2 АААААААААААААААААААААААААААААА

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "кики":

    ти не си по-малко зомби.
  • 3 Кики

    6 3 Отговор
    Аз, често слушам тази група - страхотни изпълнителки! В определени моменти стилът им наподобява Boney M и АВВА. Да! Това ще слушат, а не като при нас Азис и подобни глупости, от които затъпяваш и забравяш как да се държиш в обществото.

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кики":

    Мдааа...Гадната чалга и Азис...Аз затова от време на време разнообразявам БЛУЗ-РОКА с яко циганско,а АМЕТ си ме кефи на макс ...облечен в Бял костюм като муха в кисело мляко!...И Кондьо естествено:)

    Коментиран от #5

  • 5 Кики

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    От мен получаваш плюс, макар и да е малко завишен.
  • 6 Пеньо

    4 3 Отговор
    Който не ръкопляска достатъчно ентусиазирано....
  • 7 BG citizen

    2 1 Отговор
    И след концерта - друг концерт с лично подбраните певици. Соло на саксофона...
Новини по държави: