1 153 6

Съдът в Страсбург защити забраната за бурки

Съдът реши: правата на мюсюлманите не са погазени

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Европейският съд по правата на човека потвърди забраната в Белгия за носене на бурки, съобщи „Дейли Сабах“. Тя е в сила на белгийска земя от 2011 година.

Съдът в Страсбург постанови, че забраната за закриване на лицето на обществени места гарантира социалното сближаване, а освен това е необходима мярка в едно демократично общество.

Още през 2011 година Белгия прие законопроект, предвиждащ глоби и дори лишаване от свобода за лица, които покриват лицето си на обществено място и не могат да бъдат идентифицирани.

Съдът в Страсбург посочи, че мярката не нарушава правата на мюсюлманите, а напротив – тя е от полза за съвместния живот между религиите и общностите в страната.

Франция бе първата европейска страна, която забрани бурките на обществено място. Мерките бяха защитени след серията терористични атентати в Европа с аргумента, че хората със закрити лица могат да представляват риск за сигурността.

Франция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Morgoth
  Отговор
  1 15:52  11.07.17
  Явно политиката на ЕС се променя, защото този съд много повече изразява политическо отколкото правно мнение.
 • onq s konq
  Отговор
  2 16:09  11.07.17
  Еми браво! На никой не би му било приятно да тръгнат нинджи по улицата
 • Диди
  Отговор
  3 16:53  11.07.17
  Хората,които живеят в Европа са открито демогратично общество,за разлика от ислямските държави.Решението на съда е правилно,защото не нарушава правата на хората.В ислямските държави права имат САМО МЪЖЕТЕ.Затова тези народи живеят като в средновековието и за в бъдеще ще живеят така.Съдебното решение е правилно както политически,така и за правата на хората.

  Коментиран от #6

 • Кики
  Отговор
  4 19:27  11.07.17
  Трудно ще ми е да приема, че вече няма да мога да виждам тези красиви очи, като тези на снимката!
 • Хохи
  Отговор
  5 08:23  12.07.17
  Разпалване на поредният конфликт .Всичко върви по план!!!
 • Kcaniba
  Отговор
  6 09:41  12.07.17

  До коментар #3 от "Диди":

  Диди, като един промит мозък, ти затвърждаваш европейските цености на двойните стандарти!!! В Русия, тлва ще е погазване на човешките права, Косово е свободно, Крим е оккпиран, Унищожаване на Югославия е демократизиране, а унищожавне на родна, руска култура и руските етноси в Източна Украина е руска агресия!!! Много своеобразго виждане на процес те с идентични корни и причини и следствия.

Напиши коментар:


Публикувай