Last news in Fakti

11 Юли, 2017 18:13 8 532 20

Евтините руски ракети са заплаха за скъпите британски кораби

  • самолетоносач-
  • русия-
  • заплаха-
  • великобритания-
  • кораби-
  • ракети-
  • кралица елизабет-
  • китай

Защитен ли е новият британски самолетоносач?

Евтините руски ракети са заплаха за скъпите британски кораби - 1
Снимка: БТА/ AP

Евтините руски и китайски ракети са основна заплаха за скъпите британски кораби, включително и за новия самолетоносач, алармира Sky News.

Британското издание се позовава на нов доклад на Британския кралски обединен институт за отбранителни изследвания. Според мозъчния тръст Москва може да постави под сериозен риск дори най-тежко въоръжените западни кораби и системи.

„Потенциалните противници на Великобритания са се фокусирали в разработването на сравнително евтини оръжия, които да унищожат нашите скъпи машини“, се казва в доклада.

Предупреждението идва дни, след като новият самолетоносач в британския флот отплава на първата си мисия. „Кралица Елизабет“ е най-големият боен кораб в историята на британския флот.

„Ракети, всяка от които струва много по-малко от половин милион британски паунда, би могла да нанесе поражения на самолетоносач, който струва повече от 3 милиарда паунда“, посочва мозъчният тръст, специализирал се в изследвания, свързани с отбраната и рисковете за сигурността.

Според експертите Русия и Китай са вложили усилия в създаването на евтини оръжия, с които да ударят скъпи западни машини като новия британски самолетоносач.

След отплаването на HMS „Кралица Елизабет“ последва размяна на реплики между Лондон и Москва. Британците заявиха, че новият им самолетоносач превъзхожда значително „Адмирал Кузнецов“. Руснаците нарекоха прехвален новият британски самолетоносач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али Раза

    32 6 Отговор
    Като толко ги е страх да не им го приводнят блядовете да ни продадат ескадрилата на нас на промоция ,а коритото да го правят риф или музей, тяхна си работа. Бойко да прати Цецо да преговаря.
  • 2 Барчо

    52 3 Отговор
    Ми кво искат британчетата? Тия кораби да не би да ги строят за риболон та цаца? Построени са с ясната задача да нападат врагове. И понеже са натовски, съсвем естествено е руснаците да предприемат съответните мерки за тяхната елиминация. Еуементарно бе, Уотсън!!!
  • 3 jambazina

    54 4 Отговор
    Самолетоносачи не могат да се ползават ефективно срещу Русия, по географски причини. Правят се за да разпространяват демокрацията към страни от третия смят.
  • 4 Скорпион29

    30 4 Отговор
    Фииил и бум айде бешени приятно Елузабет безименна на дъното за изкуствен риф и панахида това е скъпи русофоби истината боли яко.Но споко ще бъде обявен за най скъпия изкуствен риф 7 милярда £
  • 5 onq s konq

    14 3 Отговор
    Да то и без това нямат пари да го напълнят с ф35 имат само една ескадрила.... да ни я дават, пък ще оправим парите по нататък.

    Коментиран от #17

  • 6 Kcaniba

    36 7 Отговор
    Русия от край време обезсмисля скъпоструващите, амерски системи, с отговори в пъти по евтини и ефикасни и асимитрични проекти.
    Т.е. 600 млрда доларес на пентагона, са по ладко ефективни срещц 6 руски млрла!
    Ето ви цялата маиематика, икономика и съответсващи планирания и прогнозирания относно крайният резултат ;)
  • 7 Кики

    5 35 Отговор
    Как се размечтахте в коневръза бре,или сте в алкохолен делириум,мислете малко ,или използвате главите само за носене на ушанки,как самолетоносач за няколко млрд.(не рубли), ще е толкова беззащитен.....А се бяхме разбрали да намалите пиячката аааааа .....

    Коментиран от #9, #16

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кики

    5 32 Отговор
    6млрд рубли= на 600 млрд долара???? Като ви казвам да не прекалявате с течностите е за ваше добро,ставате за срам бре другари ,нон стоп сте на черешата и под масата,ееее ще се наказваме ...
  • 11 Kcaniba

    44 2 Отговор
    Цената на войната няма логична и привична на нас логика.
    Човешкият живот не може да се измери в финансови стойности!
    Руско РПГ с цена от 1000 долара сваля лесно БлекХоук за 200 милиона, ето ти възможност да изчислиш колко милиарда кое ;)
  • 12 Татко ти

    51 5 Отговор
    Прави са да се опасяват англетата.Една противокорабна ракета с далечен обсег лети на 5-10 метра над морското равнище с 3000 км/ч.Няма радар,няма противодействие,няма противоракетна защита.Не се разбира за нея докато не удари кораба,а тогава вече е късно.Може да се изстреля от земята,от въздуха,от кораб или от подводница.Затова американците въведоха системата Аеджис,уж да им пази корабите от такива ракети,ама миналата година Доналд Кук уж беше въоръжен с Аеджис,пък дъртото Су-24 го заглуши и американците се видяха в чудо.
  • 13 логика

    36 0 Отговор
    Единственото което разбрах от статията е че Англичаните не се възмощават от това , че има Ракети който застрашават техния самолетоносач , а това че тези ракети са евтини! Интересна логика. Нека да ни убият , ама поне да е със скъп патрон...
  • 14 Уточняващ

    5 20 Отговор
    Евтината цена на петрола е заплаха за евтините руски ракети. Британците са си надвили масрафа кво да ги мислим тях.
  • 15 Питащ

    1 18 Отговор
    Че евтините руски кораби по ли са добре, щото американските ракети са скъпи?Проблемът е, че съчетанието евтини и корупция могат да докарат руски ракети в ръцете на терористи.

    Коментиран от #18, #19

  • 16 KOko

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "Кики":

    Колкото е по-сложна една система, толкова по-елементарно е противодействието й. Навремето с междузвездните войни на Рейгън не се получиха нещата, защото руснаците ми казаха:
    -Ти изкарай колкото сателита искаш в орбита, а ние ще изведем няколко контейнера с пирони и взрив.
    Капиш?
  • 17 Onq s kozata

    22 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Супер-бупер изтребителят F35 на практика е дъртия Як 141, дето Елцин го подари на американците
  • 18 Kcaniba

    12 1 Отговор

    До коментар #15 от "Питащ":

    До тук терористите все са с американско, или съветско от източна европа.
    Та по тоя повод еорупцията не е монополна)))
  • 19 Гостът

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Питащ":

    Май намериха българско оръжие в ръцете на терористите,членка на НАТО.Бъди сигурен ,че не руснаците подкрепят тероризма.
  • 20 Ицо

    0 0 Отговор
    А вашите спец части. Ако са умни американците ? руснаците и западняците първо да унищожат исляма, а след таво да си поделят света. Само ако са умни.
Новини по държави: