1 637 5

Машинист се хвърли пред влак, за да спаси жена

Геройска постъпка от страна на китайски машинист

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Машинист се хвърли пред влак, за да спаси възрастна жена от сигурна смърт. Заради инцидента мъжът загуби единия си крак, посочва Independent.

29-годишният машинист е управлявал влак в югоизточната част на Китай, когато видял възрастна жена да преминава през релсите на няколко метра пред машината.

Машинистът веднага задействал аварийната спирачка и подал звуков сигнал, но жената „замръзнала“ на релсите. В този момент младият мъж скочил пред влака и избутал жената, спасявайки живота й.

Благодарение на смелите му действия, възрастната китайка се размина без наранявания. Десният крак на мъжа обаче е бил ампутиран до коляното. В болницата, където беше настанен машинистът, жената коленичи до леглото му, за да покаже своята благодарност.

„Въпреки че загубих крака си, спасих човешки живот. Ако мога да върна времето, бих направил същото“, заяви смелият машинист.

Китай


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ortega
  Отговор
  1 20:57  11.07.17
  Много достойна постъпка.
 • Кики
  Отговор
  2 21:11  11.07.17
  Нямам думи да опиша тази човешка постъпка на машиниста. Пожелавам му дълъг живот, колкото и да му е трудно от тук нататък.
 • А дали е така кой ще ни каже
  Отговор
  3 21:50  11.07.17
  ПР на КНДР. Манипулативно съчинена история. И как е доблестно, честно, достойно и задължително по презумпция да се жертваме. До 1 и 2 - вие бихте ли си жертвали живота за някого който не е от семейството или приятелите ви? На приказки го докарваме, ама на дела....
 • гост
  Отговор
  4 22:10  11.07.17
  Нещо не ми се връчва. Машиниста е в локомотива, задейства спирачка и слиза от него? Няма начин да слезеш в движение и да минеш пред машината. Работя в този сектор
 • до 4
  Отговор
  5 08:16  12.07.17
  Е то е така написано, че да се вържат балъците. И как ще загубиш крака си и от шока няма да загубиш съзнания и да умреш, ако си нормален? Пропагандата е каквото и да става да сме в готовност да жертваме живота си. Все едно тъщата полита надолу от 7-ия етаж и аз трябва да тръгна след нея да я хващам. Всеки носи отговорност за действията си, като е станал инцидент с някого, дай верижна реакция, всички в трапа да ходим.....

Напиши коментар:


Публикувай