Last news in Fakti

12 Юли, 2017 10:45 2 330 7

Ердоган: ЕС ни губи времето

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ес

Той иска ясно уверение, че страната му ще бъде приета в ЕС

Ердоган: ЕС ни губи времето - 1
Снимка: БТА/AP

Турският президент Реджеп Ердоган обвини ЕС, че губи времето на страната му, съобщи Би Би Си.

Ердоган призова ЕС ясно да заяви, дали е готов да приеме страната му в ЕС. Той отрече турските власти да са арестували 150 журналисти, като подчерта че в затвора се намират само две лица с журналистически карти.

„Ние сме верни на нашата дума. Ако ЕС заяви, че не може да ни приеме в ЕС, ни ще задействаме нашите план B и C. ЕС не е незаменим за нас. Ние сме спокойни в това отношение.

ЕС не просто вече не ни кани на своите срещи на върха, а ни губи и времето. Все пак ние ще продължим да бъдем искрени с ЕС още известно време. Това е ситуацията в момента. Ще видим какво ще ни донесе тя. Турция може да стои на своите два крака“, заяви Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КЮНЕЦ

    17 5 Отговор
    Абе много нагъл тоя КЮНЕЦ !
  • 2 onq s konq

    14 4 Отговор
    Какво го е запривличала тая Европа,след като ако беше в ЕС,нямаше да може да търгува както сега на воля с Русия?!Отделно пък милиони турци живеят и работят в Европа много отдавна...А козовете на Ердо в преговорите са 2 :Първо-стратегическото летище "Инджирлик"което обаче се скоро ще опустее,защото натовските самолети и наземен обср. персонал се мести в Йордания.Второ:Ще пусне безконтролно бежанците.Е да но МОМЕНТАЛНО на Турция ще бъде отнето преференциалното право ДА ТЪРГУВА БЕЗМИТНО С ЕС въпреки че не е членка на съюза и икономиката й просто ще катастрофира.

    Коментиран от #3

  • 3 КЮНЕЦ

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ясно е ,че не се е заклал, само заради хладнокръвието и разума на ЕС...
  • 4 Гладен съм отивам да ям

    3 2 Отговор
    Ердоган е маша на сащ. Така че не е за подценяване, той говори това което му каже ЦРУ, гръб има.
  • 5 Хасан

    2 4 Отговор
    Инджирлик е Натовски не немски...май Англия,Сащ и с тях Турция ще се настроят срещу Германия...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Като може да стои на двата си крака защо се напъва за ЕС ? Ако сега Европа повярва на Турция с ЕС е свършено ! Турция не е в ЕВРОПА !!!
Новини по държави: