Last news in Fakti

12 Юли, 2017 15:44 5 219 49

Путин да поеме отговорност за сваления самолет над Украйна (ВИДЕО)

  • мн17-
  • източна украйна-
  • украйна-
  • самолет-
  • боинг 777-
  • владимир путин-
  • malaysia airlines

"Клиентите ми чакаха три години, господин Путин. А все още няма виновни", казва адвокат на семействата на жертвите

Путин да поеме отговорност за сваления самолет над Украйна (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Руският президент Владимир Путин трябва да поеме отговорностите си по отношение на жертвите на полет МН17 на Malaysia airlines, свален с ракета на 17 юли през 2014 г. над Източна Украйна, пише Daily mail.

Вестникът цитира мнение на американския адвокат Джеръм Скинър, представляващ семействата на загинали пътници от Австралия, Малайзия, Нова Зеландия и Холандия, изразено пред австралийския вестник Sidney morninig herald.

"Клиентите ми чакаха три години, господин Путин. А все още няма виновни", казва Скинър.

"Не мислите ли, че такава трагедия заслужава обяснение? Вие сте единственият, който може да се погрижи за това. Ще сезирам Европейския съд за правата на човека и всяка друга юрисдикция, която е на разположение, за да може Кремъл да даде обяснения", допълва юристът. Той призовава Путин за среща.

Путин да поеме отговорност за сваления самолет над Украйна (ВИДЕО)

Разследващите идентифицираха около 100 лица, изиграли активна роля в трагедията със самолета, но все още не са задържани никакви заподозрени, припомнят агенциите.

Белгия, Австралия, Малайзия, Холандия и Украйна, които участват в общия разследващ екип, решиха, че виновните за трагедията трябва да бъдат съдени от холандски съд, съобщи холандският министър на външните работи Берт Кундерс.

Украинският президент Петро Порошенко подчерта, че Киев ще помогне на Холандия доколкото може, за да бъдат наказани бързо отговорните за свалянето на самолета. В акаунта си във фейсбук

Порошенко отново обвини Москва, че пречи на създаването на международен трибунал, подкрепян от ООН, който да съди виновните.

Разследващите обаче се въздържат да назоват виновник за трагедията и никога директно не са обвинявали Москва, че е доставила зенитно-ракетния комплекс "БУК" на проруските сепаратисти, с ракета от който бе свален самолетът.

В машината - "Боинг 777" - изпълняваща полет от Амстердам за Куала Лумпур имаше 298 пътници и екипаж. Самолетът бе свален в разгара на войната в Източна Украйна. Тази трагедия засили още повече напрежението между Запада и Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дуду

    30 32 Отговор
    Може би , ще е по-добре за клиентите, да се обърне към Ленгли , светнатият адвокат.
  • 2 начо

    65 61 Отговор
    путин имаше шанс в началото да признае че е грешка.те предпочетоха лъжата както направиха с корейския самолет и с катин.сега е вече късно и ще си платят солено
  • 3 кики

    50 30 Отговор
    Да бъде екстрадиран в Малайзия ,Пинокио!
  • 4 КЮНЕЦ

    52 31 Отговор
    Е то комунизма на лъжата казва майко :D
  • 5 Справедлив

    52 55 Отговор
    Май се раздува наново истерията-без ПАК да има доказателства и със доста изключващи се взаимно факти. Диспечера отклонил Боинга изчезна ,записите в Ютуб които пуснаха украинците били седмица по рано записани,снимките на Бука се оказаха че са направени в украински град и много още подробности които никак не се връзват със твърдението на този адвокат. Но както знаем-юристиие са лишени от морал и съвест...

    Коментиран от #8, #18

  • 6 Kcaniba

    45 29 Отговор
    Хага Ви очаква,всички виновни,независимо кой,къде е и какъв е!Империята на злото трябва да бъде поставена на мястото си!

    Коментиран от #9

  • 7 Барчо

    39 51 Отговор
    Путин да поеме не само тази отговорност. Той ще трябва да поеме отговорността за изборите в щатите, както и сегашното падане на хамериканския сомоует, също така и НЛО, което е дошло или не е дошло до двора и много други неща. Крим, Логанск, Домбас, Либия, Ирак, Иран, Сирия, както и всички документални, анимационни и други филми. Цялата отговорност ще трябва да е на Путин. А краварите само поемат да доят.

    Коментиран от #10

  • 8 КЮНЕЦ

    40 16 Отговор

    До коментар #5 от "Справедлив":

    Абе вие сте спецове, знаете как се лъже :D
  • 9 Kcaniba

    18 27 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    кики, гледай си памперсите, парцуцата, козяшките сентс и коневръза баце ;)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай хой

    38 40 Отговор
    Какво решение може да вземе Путин по дело водено в Холандия?

    Тоя адвокат ли е или политически оратор?

    Единствената авиокатастрофа при която се укриват записите от черните кутии и от доспечерските кули. И то от европейски демократи.
    И въпреки че доклада на разследващите е категоричен че вината е на страната допуснала самолета над бойни действия пропагандата трещи.
    Адвоката може би съзнава че от днешните марионетки в киев нищо не може да се очаква и се пробва да изкрънка нещо от Русия. А и цру притиска и плаща за пропаганда.
  • 12 Барчо

    23 27 Отговор
    И за глобалното затопляре. И за пороя у наше село, и затова че кочо не му стаа, и за това, че Мара Парламата не ми пуска само на мен.
  • 13 Kcaniba

    38 24 Отговор
    Империята на злото се е смърт и разруха по целия свят,но идва краят....

    Коментиран от #17, #24

  • 14 Барчо

    33 40 Отговор

    До коментар #10 от "руски резидент":

    Няма шега, няма измама, или шутка, както и да е. Самолетчето е свалено от украинците!!!!! Наемници ли или каквито е да са, няма значение. Научете се да различавате истината от лъжата!!! Защо и е необходимо руснаците да свалят някакъв не значищ нищо си самолет????? Какво ще докажат или покажат? Логика и нищо повече!!!!

    Коментиран от #19

  • 15 Скорпион69

    39 27 Отговор
    Изгледахте ли клипчето путинофилистици,видяхте ли плюшените играчки.....терористите трябва и ще бъдат изправени пред съда!Няма място за диктатори и режими които избиват невинни деца,жени ,мъже....

    Коментиран от #22, #26

  • 16 Нашият човек също

    16 5 Отговор
    Радев да поеме отговорността за ракетата изстреляна от камион за дърва с 8 оси в Северна Корея!
  • 17 САЩ

    21 21 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Икономиката на САЩ става все по-слаба
  • 18 Sergiy

    29 27 Отговор

    До коментар #5 от "Справедлив":

    Отново остарели методички на путьо. ;) Вече намерен човек който курирал предвижване на руски/московитски Бук, от русия/московия, се казва:
    "им оказался отставной российский офицер Сергей Дубинский. Дубинскому 54 года" или как го познават "хмурий".
    https://www.youtube.com/watch?v=MVAOTWPmMM4&feature=youtu.be
    И така, към него се обърна един от Украйна (г.Запорожья), те са заедно бяха в Афганистан при се се се ре, в едно видеообращения, преди седмици (тъй като) се познаваха много добре и от тогва И 2014г. и 2015г (горещите моменти във войната Украйна-московия). се срещали няколко пъти при смяна на плените. ВСЕКИ ОТ СВОЙТА СТРАНА.
    Така че, поднови си методичките на путьо ;)
  • 19 Sergiy

    32 26 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    еееех тололове на путьо ;))) заповядай: Публикувано във факти.бг: "им оказался отставной российский офицер Сергей Дубинский. Дубинскому 54 года" или как го познават "хмурий".
    https://www.youtube.com/watch?v=MVAOTWPmMM4&feature=youtu.be
    P.S. те (руснаци/московити) мислиха че свалиха украински военен,обаче след 30 мин. разбират, че грешка.
    И така, Кадафи плати милиарди на Шотландия. Така че путьо иска или не, ама ще плати, въпрос на време, трололо на путьо.

    Коментиран от #23, #33, #49

  • 20 123

    35 28 Отговор
    Путин ли е виновен че бандеровците отклони ха самолета и го пратиха над бойните действия и го накараха да се снижи с 1000мета???

    Коментиран от #21

  • 21 Барчо

    25 26 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    Дори да няма доказателства, има съмнения. За краварите това е достатъчно!
  • 22 Барчо

    14 22 Отговор

    До коментар #15 от "Скорпион69":

    Абе ти не разбра ли че е най-лесно да се избиват жени, деца и старци. Евтино и ефективно. С войска е трудно и скъпо.
  • 23 Абе овчи

    23 32 Отговор

    До коментар #19 от "Sergiy":

    Гледам те че много си светнат СерГейчо..ами точно в Тубата е клипа който укро-фашистите пуснаха 15мин. след свалянето на Боинга със уж записаният разговор между опълченците за сваленият самолет--ама се оказа,че самият запис е направен 10 дни преди събитието с Боинга-има експертиза. Та твойте урки ще излезнат по точни и от Ванга бе троле краварски.. Явно на подлогите и лизачите им се развива способност на врачки-а на уурките тотално им се развива и тъпоумието плюс наглостта..Я ни открехни как ви викат вече в Европа след като ви пуснаха за по три месеца да лъскате кенефите...да те светна ли--наглите роби...Защото видиш ли,те очаквали да ги взимат направо за директори на запад...

    Коментиран от #25, #27

  • 24 Kcaniba

    22 20 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Да кики, империята на злото е на колене!!
    Кланя се на Путин!!!)))
  • 25 Sergiy

    25 16 Отговор

    До коментар #23 от "Абе овчи":

    смешник, думите на "хмурий" при първата среща при обмен на плениете 2014г. Когато нашият му каза, за който написах по-рано от г.Запорожья, че няма да мине и че сгрешили здраво. думите на дубинский или "хмурий": "Зная, абе тези отгоре (чети негови началници) объркаха". След това имаше още две срещи на тези хора, които се познават още от Афганистан, само че сега са от различните страни на войната и отново при смяна на плените и там имаше приказки, ама за вас трололове това вече няма значения, защото вие толково далече, че дори нямате си напредстава. Драскате глупости 24/7 по някави стати измислени и заучени простотии и вече е за смях вашите драскотини, смешници сте трололове на путьо, нищо повече.
  • 26 Капиталист

    29 22 Отговор

    До коментар #15 от "Скорпион69":

    Видяхме ги играчките-същите такива американците са хвърляли над София само че са били със взривни устройства през ВСВ когато са сипали бомбите си над България...Същите такива можеш да ги видиш и в Ирак..Либия.. Сирия..Йемен...и т.н...Та САЩ ще трябва да си платят за милионите избити деца-нали така...
  • 27 Евалата пич

    10 20 Отговор

    До коментар #23 от "Абе овчи":

    Хаахааа ти го утепа уркото-направо го изкърти..наглите роби...хааахаххааахххааааааа

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Абе празни кратуни са

    7 19 Отговор

    До коментар #27 от "Евалата пич":

    Аз пък съм ги кръстил босовете на сланината.нали хохлите я кльопат като хляб гнусната сланина.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Абе овчи

    11 19 Отговор

    До коментар #27 от "Евалата пич":

    Поляк ми го каза това.Каза че съжалявали че Сталин не ги е очистил хохлите до край.Защото сега цялата западна Украйна щяла да бъде тяхна.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Призоваващ

    23 20 Отговор
    Драги московски почитатели и хрантутници,
    Не бъркайте желаното с действителното!
  • 33 Барчо

    13 14 Отговор

    До коментар #19 от "Sergiy":

    Би ли ми обяснил какво имаш в предвид с тази дума "путьо"? Нещо не мога да разбера!!!
  • 34 Право

    24 22 Отговор
    Над чия територия е свален самолета-над украинска.Кой носи отговорност за безопасноста на полетите над тази територия- Украйна.Ако искат да има други отговорни-да се откажат официално от тези територии и тогава да плачат.Но и това не може да стане със задна дата.Затова здраво да надуват кавала.
  • 35 Бесен Язовец

    27 22 Отговор
    Вината е на фашистите в Украйна и ЦРУ а не на Москва
  • 36 Роги

    20 16 Отговор
    И Путин и Станишев и Карл Маркс и Ленин пък може и Бай Тошо ,лека му пръст да поемат вината.От както внесоха демокрация, навсякъде всички които са виновни не са част от така наречената демокрация.Но дали е демокрация или менструация на сиирджиите им е все едно,важното е кръв да се лее.
  • 37 quo bono

    23 15 Отговор
    Аре адвокатите и юристите да излезат и да кажат кой печели от падането на тоя самолет. Със сигурност не е русия.
  • 38 Вальо

    26 18 Отговор
    Не е зле Путин да поеме отговорност за убийствата на Марат, Франц Фердинанд и Кенеди /ЦРУ има безспорни доказателства/, за атентатите срещу "близнаците" и лондонското метро /обединеното разузнаване на ЕС има безспорни доказателства/, за предсрочната менопауза на леля Минка и нежеланата бременнокт на комшийката Нонка /Радио Ереван има безспорни доказателства за това/! Абе, да поеме отговорност за хемороидите на Роско Плевнелиев ... сигурен съм, че това е дело на КГБ!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Диди

    11 12 Отговор
    До пост 25
    Sergiy,абсолютно си прав.И тук по телевизията предадоха разговора на руснаците.Свалили са самолета по грешка,но продължават да лъжат,както са лъгали винаги.

    Коментиран от #41

  • 41 Барчо

    7 10 Отговор

    До коментар #40 от "Диди":

    Такива разговори "инсценировки" могат да се направят с тонове. Дори да са го свалили по погрешка, което едва ли е вярно, никой няма да говори такива глупости по ефира. Когато такова нещо се случи, както и преди е ставало, се започва едно шикалкавене и отричане. А в ефир никога не е излизало нещо като: Кво стана, бе? Я гледай. Свалих чужд самолет, вместо свой!!! Така че това с тия приказки е свирена работа.
  • 42 Диди

    12 4 Отговор
    Барчо,даваха го по немската телевизия.Не ми пиши фантастики.

    Коментиран от #46, #47

  • 43 стоян георгиев

    10 10 Отговор
    тоя адвокат голям наивник .как путин да арестува някого за тази трагедия,като трябва да почне от себе си????пратения екип е от редовни части на руската армия дошли със заповед от главното командване на русия.изяснени са стрелците,военната част от която са дошли както и пълната и дислокация от русия в украина и обратно.русия ще бъде осъдена за тероризъм тва е безспорно,но сега кво ще ока платената тролска паплач,която години ни обясняваше за украински самолети целящи да свалят путиновия самолет но го объркали с малаизиския и т.н. глупости!!!!къде сте бе лъжливи тролове?
  • 44 Митю

    6 4 Отговор
    Чувяка просто иска обяснение.
    Не мисля, че ще му хареса истината.
    Много искам да му видя изражението,
    Макар, че си го представям.
    Сергий, недей да излагаш украинците
    И те са ни братя
  • 45 Гошо

    6 6 Отговор
    Един кретен свали самолет над Локърби и умря като куче! Познайте кой ще е вторият?!

    Коментиран от #48

  • 46 weiss

    6 5 Отговор

    До коментар #42 от "Диди":

    Верно ли, по телевизията? Е значи няма начин да не е вярно......правилно казваше Абрахам Линкълн, в ерата на интернет невежеството е избор.
  • 47 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #42 от "Диди":

    Много си наивна и лесно манипулеруема. Идеална си просто. Прочети малко за поводите на САЩ да влезнат в ПСВ и ВСВ + малко повече за 11.09 и може да ти стане ясно колко може да се вярва на медиите ( които всъщност са частни). Няма да те питам и кой е кацнал на луната и кой е убил Кенеди...то и това са го давали хиляди пъти по немската телевизия.
    Интересно ми е дали гледаш фантастика и дали и на нея вярваш (Щото я дават по немската телевизия)? ;)
  • 48 Монго

    2 3 Отговор

    До коментар #45 от "Гошо":

    На не си и помисляш да правиш подобни неща!
  • 49 Татко ти

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Sergiy":

    Кви са тия смешни клипчета бе,Серхии?Това ли са железните доказателства,че руснаците са свалили самолета?Някакви с маски говорят по руски и си обясняват надълго и широко по рацията как са свалили някакъв самолет и как са докарали Бук М от Русия,как са мислели,че е грешка и още ала-бала.Малко несериозно звучи,не мислиш ли?И колко удобно украинските власти прихващат разговора в точния момент.Това и на децата е ясно,че е манипулация.Както стана с твърденията,че руснаците са се намесили в изборите в САЩ.Никакви доказателства няма,има само предположения,които не са нищо друго освен ....... предположения.Ако имаше твърди и неоспорими доказателства за руска намеса в свалянето на самолета до сега запада щеше да оревал света и да е осъдил Русия във всички световни и галактически съдилища.Ама доказателства няма,няма и да има,дори не могат да се изфабрикуват,защото няма как да намесят руснаците в ситуацията.Само наивни елементи като теб си мислят,че всичко им е ясно.
Новини по държави: