12 Юли, 2017 19:54 1 316 0

САЩ се радва на отлично сътрудничество с Тайван

  • тайван-
  • сащ-
  • сътрудничество-
  • политика-
  • икономически напредък-
  • визита-
  • делегация

Двете страни очакват още много нови възможности, от които взаимно да се възползват

САЩ се радва на отлично сътрудничество с Тайван - 1

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството на страната е поело ангажимент да укрепи още повече отношенията със САЩ на базата на разширеното сътрудничество и обмена в широк спектър от области.

„Тайван и САЩ се радват на здравословни икономически връзки, но в бъдеще се очаква да се отворят още повече възможности и за двете страни“, заяви Цай.

Президентът направи своето изявление при посрещането на делегация с представители на Атлантическия съвет. Според нея Съветът е важен стълб в отношенията между двете страни и играе съществена роля в политиката на САЩ спрямо Азия.

Цай заяви още, че ефективността на правителствените усилия за постигане на съществен напредък в отношенията между Тайван и САЩ е факт, за който говори и най-голямата делегация от Тайван, взела участие в четвъртото издание на SelectUSA Investment Summit по-рано тази година във Вашингтон. По време на визитата със своите 140 представители от общо 84 тайвански предприятия, включително бизнес лидери, длъжностни лица и учени, делегацията се запозна от близо с американската бизнес среда и почерпи полезен опит относно местните практики.

Що се отнася до решението на САЩ да се оттегли от транс-тихоокеанското партньорство, Цай добави, че този ход е дал възможност на правителствата на Тайван и други азиатски страни да преосмислят своите търговски политики.

Относно сътрудничеството между САЩ и Република Китай по отношение на регионални и международни въпроси, Цай изтъкна постигнатия напредък благодарение на Глобалното споразумение за сътрудничество и обучение. Под неговата шапка от 2015 г. насам двете страни се занимават с глобални предизвикателства в области като образование, енергетика, опазване на околната среда, хуманитарна помощ, регионално развитие, развитие на технологиите и грижи за общественото здраве.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА