561 3

Китай спазва санкциите срещу Северна Корея

Все пак има данни за ръст на търговията между двете страни

Снимка: БТА/Xinhua
Снимка: БТА/Xinhua
Росен Стойчев

Китай обяви, че е поел ангажимент да спазва санкциите на ООН срещу Северна Корея, съобщи „Business Times”.

Санкциите бяха наложени след ядрените тестове от страна на Пхенян. Все пак през последните месеци се наблюдава ръст в търговията между Китай и Северна Корея.

САЩ вече призова Китай да наложи натиск над Северна Корея. Това стана по време на разговор между американския президент Доналд Тръмп и китайския лидер Си Дзинпин по време на срещата на Г-20.

„Простите акумулирани данни не могат да бъдат използвани като доказателства срещу Китай. Няма как да се оспори нашето сурово отношение към изпълнението на решенията от резолюцията на ООН“, заяви говорителят на китайското правителство Хуан Сонгпинг.

Той посочи спад на вноса от Северна Корея с 13.2% като доказателство за думите си. Според него от март насам през всеки месец се наблюдават силни намаления.

Китай


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кики
  Отговор
  1 12:35  13.07.17
  Китай въведе санкции срещу С.Корея, за които имам някои съмнения. САЩ и ООН би трябвало да са спокойни вече. Но какво правим, ако полети отново ракета? Да изчакаме, да видим...
 • Гост
  Отговор
  2 13:10  13.07.17
  Китай и санкции срещу С.Корея! Това е несъвместимо и несериозно! Ако Китай и Русия спазят някакви санкции, то прасчо ще отиде курбан за отрицателно време.
 • Мозъчна кухина
  Отговор
  3 14:17  13.07.17
  Не знам за прасчо, но деня в който освободят народа от диктатурата ще има такива празненства, каквито светът още не е виждал. Такава е съдбата на всеки диктатор - километрична опашка пред гроба, а тоалетните пустеят.

Напиши коментар:


Публикувай