Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Юли, 2017 16:30 2 966 29

Порошенко: ЕС да действа за връщането на Крим на Украйна

  • ес-
  • петро порошенко-
  • украйна

Украинският президент присъства на среща на върха с ЕС

Порошенко: ЕС да действа за връщането на Крим на Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Украинският президент Петро Порошенко призова ЕС да премине към активна политика за връщането на Крим в рамките на неговата страна, съобщи ТАСС.

Той участва на срещата ЕС – Украйна в Брюксел.

„Ние се договорихме за ускоряване на диалога в Крим. Сега можем да преминем от стратегия на непризнаване към стратегия за деокупация на Крим. В момента Русия се превръща в заплаха за региона“, заяви Порошенко по време на съвместен брифинг с председателя на Европейската комисия Жан – Клюд Юнкер и председателя на Европейския съвет Донлад Туск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    26 35 Отговор
    Със сигурност ще се възстанови целостта на Украйна!Минските споразумения трябва да се спазват от всички подписали се под тях!

    Коментиран от #11, #18

  • 2 georgi

    34 25 Отговор
    Горките и ако са с розови гащета така както са за ръчички хванати.
  • 3 Kcaniba

    25 8 Отговор
    Германският канцлер Ангела Меркел призова всички страни в конфликта в Украйна да работят за прекратяване на огъня, както предвиждат Минските споразумения, предава Reuters.

    Меркел подчерта, че прилагането на тези споразумения може да доведе до свалянето на наложените от Европейския съюз санкции срещу Русия.

    „За мен целта е да се достигне до такъв момент при изпълняването на Минските споразумения, който ще позволи на Европейския съюз да свали санкциите си срещу Русия“, допълни Меркел след срещата с руския президент Владимир Путин в Сочи.

    Коментиран от #20

  • 4 кики

    23 16 Отговор
    От коневръза, как ще коментират новината,чакаме пресконференцията сега....и наздраве...

    Коментиран от #27

  • 5 юрист

    25 26 Отговор
    бта - Шефовете на ЕС изразиха в Киев твърда подкрепа за териториалната цялост на Украйна 13 юли 2017 / 16:12 Киев, 12 юли /БТА/ Европейският съюз твърдо подкрепя териториалната цялост на Украйна, заяви днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск, предаде ДПА. "Стоим непоколебимо зад Украйна", каза той в Киев на съвместна пресконференция с украинския президент Петро Порошенко и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.... http://www.bta.bg/bg/c/MI/id/1616299 и Интерфакс: Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поиска Русия да допусне чуждестранни наблюдатели на военните учения „Запад-2017“
    13 Юли 2017 | 16:10 | Агенция "Фокус" ...„Мога да кажа, че сега е рано да се говори, защото предстои да видим какво ще стане, тъй като учението още не е проведено. Съдя по опита ни от предишните учения, че ще бъдат задействани повече военнослужещи, отколкото бе обявено официално“, заяви Столтенберг на пресконференция в Брюксел след заседанието на Съвета Русия-НАТО.„Ето защо, призоваваме Русия да се придържа към Виенското споразумение, и да позволи и обезпечи инспекции в цялостната продължителност на учението“, каза той....“
    http://www.focus-news.net/news/2017/07/13/2415189/interfaks-generalniyat-sekretar-na-nato-yens-stoltenberg-poiska-rusiya-da-dopusne-chuzhdestranni-nablyudateli-na-voennite-ucheniya-zapad-2017.html

    Коментиран от #26

  • 6 someone

    39 26 Отговор
    бледи миражи и фантазии на болния фашист и неговите спонсори с неистова злоба да разрушат Русия.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Sergiy

    20 32 Отговор

    До коментар #6 от "someone":

    днешният фашизм е в кремъл и московия (путьо-фюрер за тях): https://www.youtube.com/watch?v=SfF5Foh7ZvE
  • 8 Kcaniba

    18 30 Отговор

    До коментар #6 от "someone":

    На тези опорни точки едва ли някой разумен човек може да се хване,те не хващат дикиш дори и в Русия!Всекидневните протести срещу режима,корупцията,изолацията в която Русия изпадна заради Вожда си ,са доказателство,че Руския народ се пробужда и все повече не вярва на лъжите на Кремъл,за лошото състояние в което се намира!

    Коментиран от #9, #22

  • 9 Смешни

    17 8 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    "режима" а!? колко сте ...
  • 10 Абе празни кратуни са

    18 8 Отговор
    Никъде не се пише,че точно Туск е порязал Порошенко като казал че Украйна е основният изпълнител на Минските Съглашения,а в това отношение няма никакъв напредък. Също така представителя на Холандия категорично е казал,че невижда никакви демократични промени и че корупцията в Украйна е нараснала чудовищно. Затова той смятал че е още много рано да се говори за евроинтеграция. Който се интересува от инфото-може да го прочете във западните сайтове...Незнам(но се досещам) защо у нас не се изнасят пълните новини-а само част от тях...
  • 11 Справедлив

    20 10 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    В Минските Съглашения Русия е само инциатор и наблюдател-а не страна в спора. Страните в спора са украинското правителство и новосъздадените републики-ДНР и ЛНР...Русия има същата роля както и Германия и Франция--наблюдателна. Реално със това съглашение,Европа частично признава съществуването на републиките в Донбас-щом ги приема като страна на спора. Леко полеко конфликта ще се замрази и Украйна ще остане без тях.

    Коментиран от #13, #15, #16

  • 12 681 БЪЛГАРИЯ

    17 9 Отговор
    Тоя Путюшенко луд ли е или на луд дрехите носи ? Украински Боклук !
  • 13 юрист

    8 10 Отговор

    До коментар #11 от "Справедлив":

    “...Публикувано във факти.бг: Реално със това съглашение,Европа частично признава съществуването на републиките в Донбас...“ Това е ЛЪЖА! Ето го Минското споразумение- въз основа на какво приравняваш термина“ местно самоуправление“ към ПРИЗНАВАНЕ НА НОВОВЪЗНИКНАЛО ДЪРЖАВНО ОБРАЗУВАНИЕ от една друга държава или към ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ на една унитарна държава, каквато е Украйна“ Опс- забравих- ти не знаеш нито какво е унитарна държава, нито какво е федерална държава, защото никак не ти се е учило и си с основно образование, нали? ;)
  • 14 Кики

    7 11 Отговор
    Империята на злото е на колене!Сега разбрах защо Путин е бил срещата на Г20.....,а вие в коневръза поняли....

    Коментиран от #21

  • 15 юрист

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "Справедлив":

    https://dariknews.bg/novini/sviat/13-te-tochki-na-kompleksa-ot-merki-za-prilagane-na-sporazumeniqta-ot-minsk-1395205
    http://www.bg-ikonomika.com/2012/09/49.html Самоуправлението е децентрализирано държавно управление, при което гражданите на държавата, в кръга на известна независимост от който и да е носител на държавна власт, избират своите органи за постигането на определени държавни цели. Под местно самоуправление се разбира правото и реалната способност на местните власти да регулират и управляват, в рамките на закона, съществена част от обществените дела на своя собствена отговорност и в полза на своето население.
    Това право се упражнява чрез съвети и събрания, чиито членове са избрани чрез свободни, тайни, равни, преки и общи избори и които могат да разполагат с изпълнителни органи, отговорни пред тях. Тази разпоредба не накърнява възможността да се прибягва до събрания на гражданите, до референдуми или до всяка друга форма на пряко участие на гражданите, когато това е позволено от закона.Местното самоуправление е част от държавната система. То е основна форма на териториалната организация на всяка държава, която се изгражда на принципите на демокрацията. Общините и другите единици на местното само¬управление не са държавни образувания и не носят суверенните особености на държавата. Една от основните характеристики на местното самоуправление е именно децентрализацията на властта. Качествена характеристика на местната власт е понятието „степен на с
  • 16 юрист

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "Справедлив":

    “...Основните характеристики на местното самоуправление, регламентирани българското законодателство, са следните:
    1. Общината се самоуправлява чрез избраните от нейните граждани органи или непосредствено;
    2. Общината е юридическо лице и има право на собственост и самостоятелен бюджет;
    3. Централните държавни органи и техните представители по места осъществяват контрол за законосъобразност върху актовете на органите на местно самоуправление, както и последните могат да оспорват пред съда актовете и действията, с които се нарушават техните права...“ http://www.bg-ikonomika.com/2012/09/49.html
    С две думи- ти не си запознат с ДЪРЖАВНОТО УСТРОЙСТВО на Р. България, а си седнал да коментираш реформи в държавното устройство на ...Украйна:D Ами смешно и жалко е, разбираш ли?:)
  • 17 Барчо

    14 5 Отговор
    Руснаците казаха много ясно и точно: Крим е руски и точка. Ако искате да обсъдим нещо друго, заповядайте, но по първия въпрос всичко е решено.

    Коментиран от #19

  • 18 Барчо

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    След като възтановят целостта на Югославия.
  • 19 Sergiy

    4 15 Отговор

    До коментар #17 от "Барчо":

    нещо бъркаш, путьо иска да "обсъди"
    Дял от световния БВП на русия/московия:
    1992 - 5,19%
    2008 г. - 3,95%
    2016 - 3,16%
    2022 - 2,79%
    С такива темпове и корекции (от направено от него през 2014г.) през 2022 ще е 0,...1% и ще иска мноооого да "обсъди"
  • 20 Kcaniba

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    кики, Крим е руски от втората руско-ьурска война!!!!
    Украина съществува от юни 1991 г.
    История четете тролове и нпо либерастчета!!!
    Крим може да бъже върнат само с война, и при това по верлятно на Турция!!!
    Бълхария, Румъния, Прибалтика и Усраина да нападнат Русия и да върнат на Турция Кпис!!
    Тцтцтцтц

    Коментиран от #23

  • 21 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Кики":

    На колене пред Императора!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Kcaniba

    1 6 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени:

    - да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;
    - да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;
    - да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;
    - да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия;
    - да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници;
    - да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя под въпрос изпълнението на тези задължения.

    Коментиран от #24

  • 24 кримчанин

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Kcaniba":

    Ти не разбра ли, Крим е руски! На какъв език да ти се обяснява? Крим е руски и ще си остане такъв. И да квичиш и да се тръшкаш, това е.

    Коментиран от #25

  • 25 прока

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "кримчанин":

    Ако им стиска да вземат и Аляска и нали тя беше руска,ама ако им стиска чакаме.
  • 26 Ти и КИКИРИКИ

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Спомнете си Февруари 26ти 2014, същите маймунарници - от Поланд, Фронс и Дойчето подписаха едногодишен срок с Янукович за подготовка на /псевдо националният народ украинци/ Украина в съответствие Евро-критериите и присъединяването и, към ЕС. На следващият де госпожа Нуделман/ Нуланд/от не си спомням от коя държава и департамент заяви: "Ф.к ЕС, ние сме похарчили 5 милярда ЮЕс, банкноти и няма да позволим на никой да се меси във вътрешната политика на Украина" и така стана както тази госпожа каза. На следващият ден Янукович едва не го пушнаха качвайки се на вертолета за да избяга. Та и сега тези Доню Доневски клоуни онанират словестно и се мислят за ФАК-тори ама са само крякащи жаби от Евро гьола.
  • 27 ДТ и Б

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кики":

    Надявай съ да та огрей.
  • 28 реалист

    4 0 Отговор
    Крим е бил и ще бъде завинаги руски. Това е реалността! Никаква част от Украйна не е бил, а и такава държава не е имало. Разходете се до нос Калиакра или прочетете какво пише за адмирал Ушаков и морската битка с Османската империя през 1791г. и причините и последствията от нея. А този клоун и добре платен агент на снимката стана милиардер от страданията на хората.
  • 29 А.М.В.

    1 0 Отговор
    Протокол № 41 от заседание на Президиума на Върховния съвет на РСФСР
    5 февруари 1954 г.

    Като се има предвид общият характер на икономиката, териториалната близост и тесните икономически и културни връзки между Кримската област и Украинската ССР, Президиумът на Върховния съвет на РСФСР постановлява:

    Предаване на Кримската област на РСФСР в състава на Украинската ССР.

    Настоящето постановление да се внесе за одобрение в Президиума на Върховния съвет на СССР.
    Тъй като Украинска ССР не е призната държава и Украйна не продължава нейната политика, договора е незаконен.
Новини по държави: