995 4

Мост се срути в Швеция

Четирима от ранените са в тежко състояние

Снимки: БТА/ AP
Снимки: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Дванадесет души бяха ранени при срутването на мост в централната шведска провинция Даларна, съобщиха местните медии. Инцидентът е станал в град Лудвика.

По информация на местните здравни служби четирима от пострадалите са в тежко състояние. Срутил се е строящ се мост, а няколко работници са били затиснати от отломките.

Четирима от ранените са настанени в болница в град Лудвика, докато един от пострадалите е бил транспортиран с хеликоптер до Университетската болница в Йоребру.

Строителните дейности са били част от проект за замяна на стария мост над железопътна линия в централната част на града. Компанията, отговаряща за обекта, е шведската фирма „Сканска“.

По време на тежкия инцидент на място са работили близо двадесет души. Първоначалната информация показва, че до срутването се е стигнало в момент, в който е бил поставян бетон на новия мост.

От компанията, отговаряща за строителството на новия мост, обявиха, че се води разследване за причините, довели до срутването.

Швеция


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 20:03  13.07.17
  Очаква се да излезе кавър-версия "МОСТОВЕТЕ ПАДАТ" на Абба...или каквото там е останало от нея
 • 2 23:35  13.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Зорлем
  Отговор
  3 00:05  14.07.17
  Малей, ако беше станало това в България, цяла седмица знайни и незнайни "коментатори" щяха да ни обясняват колко ни е смотана държавата. Тъй като обаче е Швеция - тишина и спокойствие! Нали "на запад" серат теменужки, та затова е така предполагам...
 • Бай Благой
  Отговор
  4 09:38  14.07.17
  Нещо са поспестили от кофражеца навярно

Напиши коментар:


Публикувай