Last news in Fakti

14 Юли, 2017 07:49 1 843 4

Уелс и Шотландия може да блокират Brexit

  • шотландия-
  • brexit-
  • уелс

Изявление от първите министри на двете страни

Уелс и Шотландия може да блокират Brexit - 1
Снимка: БТА/АP

Първите министри на Шотландия и Уелс обявиха, че са готови да блокират сделката за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи "Гардиън".

Това стана ясно от съвместно изявление на Никола Стърджън и Каруин Джоунс.

"Законопроектът за оттегляне от Европейския съюз не връща правомощия от ЕС към децентрализираните администрации, връща ги само на британското правителство и парламента, и налага нови ограничения на парламента на Шотландия и на националното събрание на Уелс", се подчертава в изявлението.

Законопроектът трябва да бъде одобрен от парламентите на Уелс и Шотландия, за да бъде приет. Очаква се британският премиер Тереза Мей да води преговори по темата. Тя има трудности да постигне споразумение и с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смях

    5 10 Отговор
    Докато тези се мотаят ЕС ще се разпадне. На косъм е.
  • 2 Йойо

    3 7 Отговор
    ЕС е Чудо за 3 дни. Изтъкана от протекционизъм, лобизъм, корупция, бюрократична машина, която защитава големите държави. Въпросът не е дали, а кога ще се разпадне и колко ние ще пострадаме от това. Не е изградена на принципа на САЩ.

    Коментиран от #3

  • 3 трололюбец

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Йойо":

    Голееееми разбирачи , няма що ! По-добре си гледайте любимата Федерация , че скоро стават 30 г от последния банкрут , пък те обичат да си "спазват традициите"
  • 4 Brusselwasser

    1 1 Отговор
    Ако хейтърските глупости на безизвестните бг многознайковци-коментатори произвеждаха ток, България щеше да е No1 по неизчерпаеми източници.
Новини по държави: