Last news in Fakti

14 Юли, 2017 15:34 2 123 1

Турция удължава извънредното положение - Юли 2017

  • турция-
  • преврат-
  • извънредно положение-
  • мерки-
  • бинали йълдъръм

Повече правомощия за полицаите - още 3 месеца!

Турция удължава извънредното положение - Юли 2017 - 1
Снимка: БТА/ AP

Турското правителство възнамерява да удължи извънредното положение в страната. Това заяви министър-председателят на южната ни съседка Бинали Йълдъръм.

Пред репортери в Чанкая турският премиер заяви, че от 19 юли мерките ще бъдат удължени за пореден път за срок от три месеца, съобщи „Дейли Сабах“.

Извънредно положение в Турция бе въведено след опита за военен преврат преди една година. То развърза ръцете на службите, които предприеха масови чистки на всички нива в държавата.

Западните страни обвиниха Анкара, че в ареста попадат хора, които не са свързани с преврата, но които се противопоставят на управлението на Реджеп Ердоган и неговата партия.

От преврата до днес на няколко пъти турските власти даваха зелена светлина за мярката, която дава повече правомощия на въоръжените сили на страната в разследването на пуча.

Преди два дни турският президент Реджеп Ердоган заяви, че в „не твърде далечно бъдеще“ извънредното положение в страната може да бъде отменено. Той не се ангажира с конкретна дата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Volga

    1 0 Отговор
    Kato fransiq nqma stra6no
Новини по държави: