1 183 3

Нова дружба между тигър и козел

Последователи на легендарните Амур и Тимур

Росен Стойчев

В Приморския сафари парк отново проведоха експеримент, при който събраха в една клетка тигър и козел, съобщи РИА Новости.

Преди две години мястото се превърна в сензация с тигъра Амур и козела Тимур. Козелът влезе в клетката на хищника, който така и не го нападна. В един момент двамата станаха приятели и дори спяха в една клетка.

Сега експериментът е с тигрицата Усури, която всъщност е и партньор на Амур. Сега тигрицата е била отделена в друга клетка, а при нея бил пуснат козела Тур.

Изненадващо тя така и не го атакува. Все пак козела отказал да я допусне близо до себе си. Той избягвал всякаква близост. Двамата обаче не се нападали. Според експерти вече започва да се наблюдава сприятеляване по между им.

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • любопитен
  Отговор
  1 16:12  14.07.17
  А потомството кога?
 • Кака Гинка
  Отговор
  2 16:16  16.07.17
  Вече има много поколения животни родени в зоопарковете и нямащи нищо общо с дивата природа.Явно инстинктите им са закърнели и от естествени врагове се превирнат в приятели,че и нещо повече.В Ютюб има доста документирани случаи на междувидова "любов",която на свобода няма как да се случи - направо напомнят на сагата "Здрач"...
 • Кака Гинка
  Отговор
  3 16:18  16.07.17
  ПОПРАВКА:... се превръщат...

Напиши коментар:


Публикувай