Last news in Fakti

15 Юли, 2017 07:57 1 897 0

Трима загинали при пожар във висока сграда

  • хонолулу-
  • сграда-
  • пожар-
  • хаваите-
  • загинали-
  • ранени-
  • пожарна

100 пожарникари се включиха в гасенето на огъня

Трима загинали при пожар във висока сграда - 1
Снимки: БТА/ AP

Най-малко трима души загинаха при пожар в многоетажна сграда в столицата на Хаваите Хонолулу, съобщи „Ей Би Си нюз“. Други 12 души са потърсили медицинска помощ.

Разследващите разкриха, че огънят е пламнал на 26-ия етаж на високата сграда, като е достигнал до 28-ия етаж. Властите посочиха, че трагедията е можела да бъде предотвратена.

Сградата не е разполагала с пръскачки за гасене на пожар. Началникът на пожарната в Хонолулу заяви, че това е основната причина да има трима загинали.

Близо 100 пожарникари бяха изпратени към мястото на инцидента, за да потушат пламъците. Сигналът в пожарната е подаден около 14:15 часа следобед местно време.

Сградата е построена през 1971 година. Много хора бяха евакуирани от пожарникарите. Кметът на Хонолулу Кърк Колдуел заяви, че пътува към мястото на трагедията, за да се запознае отблизо със случилото се.

Трима загинали при пожар във висока сграда

Трима загинали при пожар във висока сграда

Трима загинали при пожар във висока сграда

Трима загинали при пожар във висока сграда


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА