Last news in Fakti

15 Юли, 2017 10:13 2 651 5

Не е шега! Тръмп иска стъклена стена на границата с Мексико

  • мексико-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • стена-
  • стъклена-
  • мексиканци-
  • президент-
  • наркотици

Американският президент с интересна идея...

Не е шега! Тръмп иска стъклена стена на границата с Мексико - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп призова за изграждането на стъклена стена по границата с Мексико, за да има „прозрачност“, съобщи „Скай нюз“.

Въпреки че определи идеята като „луда“, според държавния глава на Щатите тя ще предпази американските граждани от удари по главата с тежки чували с наркотици.

„Едно от нещата, от които се нуждае тази стена, е прозрачност“, заяви Тръмп пред репортери при визитата си във френската столица Париж. Първоначално журналистите помислили, че се шегува, но по-късно станала ясно, че говори сериозно.

„Трябва да може да се вижда през стената. Ще ви дам и пример. Колкото и ужасно да звучи, когато те (мексиканците) хвърлят чували с наркотици, не можеш да ги видиш“, заяви американският президент Доналд Тръмп.

„С тези чували ви удрят по главите, тежат по 30 килограма. Това трябва да спре“, заяви американският президент. Изграждането на стена по границата с Мексико бе основно негово обещание по време на президентската кампания.

Републиканецът още тогава заяви, че на американска земя влизат предимно наркомани и изнасилвачи от Мексико и на това трябва да се сложи край. Неговите критици заявиха, че издигането на стена ще струва много пари от джоба на данъкоплатците и няма да спре престъпността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    8 5 Отговор
    Идеята е отлична и едва ли Тръмп се е сетил за нея-по-скоро му е подхвърлена от съветниците му.Естествено не става дума за обикновено стъкло,а за бронирано дебело стъкло,което дори гранатомет няма да може да пробие.

    Коментиран от #2

  • 2 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    тръмп хал,хабер си няма от въпросната стъклена или фотоволтаична стена ,квато бе предната му блестяща идея.лошото е че толкова арогантен че не се притеснява въобще от глупостите дето плещи въпреки високия си пост.стената нито ще спре имигацията нито ще спре наркотиците само ще направи нови невъзврашатаеми за американската икономика разходи.тва е ясно на всеки средноинтелигентен американец ,но за съжаление и там като на всякъде има сериозна маса от глупави и наивни хора на които тръмп обявява поредната си щуротия.
  • 3 onq s konq

    0 1 Отговор
    Може и така да е,но КОЙ ОТ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ ПЪК СИ ИМА СТЪКЛЕНА СТЕНА?Рационалното в случая е,че отпада нуждата от "шпионка" и виждаш без проблем кой ти чука на граничната врата!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    И какво ще виждат когато мексиканците обрисуват стъклената стена с графити, подобно на берлинската? Или може би ще е самопочистваща се? Или американците ще е охранват и от двете страни?
    Тръмп се взе май за китайски император...Великата американска стена! Ама ако е стъклена няма да се вижда от космоса....хахаха
  • 5 предимно наркомани и изнасилвачи

    0 0 Отговор
    Таа стена ще стане туристическа атракция и ще пълни после хазната ))