1 326 2

Тийнейджър стои зад атаките с киселина

Пет нападения в британската столица

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

16-годишно момче е обвинено за нападенията с киселина в британската столица Лондон, съобщи „Скай нюз“. Повдигнати са му 15 обвинения.

В четвъртък вечер за по-малко от деветдесет минути бяха извършени пет атаки с киселина в северната и източна част на столицата.

Петима мъже при отделни случаи бяха заляти с киселина от две лица на мотопед. Полицията арестува тийнейджър, за когото се смята, че стои зад атаките.

16-годишното момче е задържано под стража и ще се яви в съда в понеделник. 15-годишно момче пък, арестувано в петък сутринта, е освободено от ареста под гаранция.

И петимата пострадали мъже бяха настанени за лечение в болница. Един от тях е с обезобразено лице. Все още се разследват мотивите за това престъпление.

Междувременно стана ясно, че британското вътрешно министерство ще разглежда нападанията с киселина като опит за убийство. Веществата ще се разглеждат от съда като оръжие, с което човек може да бъде убит. При признаване за виновни лица могат да получат доживотни присъди.

Великобритания


Още по темата

 • Атаки с киселина разтърсиха Лондон

  Атаки с киселина разтърсиха Лондон

  Серия от атаки с киселина бяха извършени в Лондон, съобщи CNN. Петима души са били атакувани в рамките на 70 минути. Четири от атаките са станали ...
  14.07.2017
  3 158
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 12:18  17.07.17
  Как се казва и каква е религията му? Като се има предвид, че в Африка от 10г. възраст е нормално децата да ползват Калашников тук какъв е случая?
 • Бай Койчо
  Отговор
  2 12:35  17.07.17
  Това е правосъдие! Др.сльото може да лежи доживот зад решетките, а тук убийците не изкарват повече от 3-4 години на топло.

Напиши коментар:


Публикувай