Last news in Fakti

17 Юли, 2017 10:45 1 803 2

Япония залага на свръхзвукови ракети (ВИДЕО)

  • япония-
  • ракета-
  • кораб-
  • китай-
  • южнокитайско море

Токио купува нови oръжия поради опасения от растящата активност на Пекин

Япония залага на свръхзвукови ракети (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството в Токио ще предвиди в бюджета за 2018 финансова година разходи за покупка на нови свръхзвукови противокорабни ракети, разработени в Япония, информира в. "Йомиури", цитиран от ТАСС.

С тези ракети се предвижда да бъдат оборудвани изтребителите F-2 на японските въздушни сили за самоотбрана с оглед растящата активност на Пекин в Южнокитайско море.

В момента японската авиация е въоръжена с няколко типа противокорабни ракети; новите обаче ще бъдат три пъти по-бързи - с максимална скорост три маха или 3710 километра в час. Освен това те летят много ниско над водата, което затруднява прехващането им.

По-рано "Йомиури" съобщи, че японските власти смятат да оборудват купуваните многоцелеви бойни самолети от пето поколение F-35 с ракети въздух-земя, които би могло да се използват за удари по обекти в чужбина и по-специално в Северна Корея.

Одобреният от японското правителство бюджет за 2017 финансова година предвижда средствата за отбрана да нараснат с 1,4 на сто - на 5,13 трилиона йени или почти 44 милиарда долара, което е под 1 процент от БВП на страната. Токио смята да развие по-специално прототип на морска пехота и да вземе допълнителни мерки за възпиране на Северна Корея и Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ракетата

    6 0 Отговор
    Само така!
  • 2 Патето Яки

    0 1 Отговор
    Нашите ракети са още по бързи, къде са тръгнали японците с техните само три маха.
    Даже оръдието на снимката им е затапено и тънко ката дамска цигара.
Новини по държави: