Last news in Fakti

17 Юли, 2017 12:36 1 628 2

Брекзит в действие - част втора (СНИМКИ)

  • брекзит-
  • лондон-
  • великобритания-
  • ес-
  • европейски съюз-
  • мишел барние

ЕС и Великобритания започнаха нов кръг преговори в Брюксел

Брекзит в действие - част втора (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

ЕС и Великобритания започнаха първи пълен кръг преговори за Брекзит, предадоха световните агенции.

Миналия месец поставихме добро начало, но сега навлизаме в същността на въпроса, каза британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис пред репортери в централата на ЕК в Брюксел, където беше посрещнат от главния преговарящ на ЕС за развода с Лондон Мишел Барние.

За нас сега е невероятно важно да постигнем добър напредък, заяви Дейвис.

Барние каза, че на срещата с Дейвис миналия месец, когато двамата си размениха подаръци и разговаряха за сложните въпроси, които трябва да решават, е бил постигнат "значителен напредък", а сега ще бъдат обсъдени "съществени проблеми за Брекзит".

Главният преговарящ на ЕС отказа да даде повече подробности и заяви, че ще направи това в четвъртък след приключването на четиридневния кръг преговори. Необходимо е да проучим и сравним позициите си, за да постигнем добър напредък, каза той.

Брекзит в действие - част втора (СНИМКИ)

Брекзит в действие - част втора (СНИМКИ)

Преговорите тази седмица ще се съсредоточат върху правата на гражданите, искането на ЕС Великобритания да плати около 60 милиарда евро за покриване на поетите ангажименти към бюджета на общността, проблема за границата с Ирландия и въпроса за юрисдикцията на Съда на ЕС.

Брекзит в действие - част втора (СНИМКИ)

Преговарящите ще се разделят на групи за обсъждане на различните теми, а за четвъртък е планирана пресконференция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брекзитчо

    0 0 Отговор
    Чисти!
  • 2 ултра

    0 0 Отговор
    Този път ми се струва, че пословичната йезуитщина на английската дипломация, ще срещне доста труден и обигран противник и няма да и е никак лесно да се отърве без поражения!!!
Новини по държави: