1 673 1

Мащабна операция в Германия! Въоръжен нахлу в училище

Въоръжен мъж вдигна на крак германската полиция

Снимки: БТА/ AP
Снимки: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Немските сили за сигурност предприеха мащабна операция в град Еслинген, провинция Баден-Вюртемберг, заради забелязан въоръжен мъж, съобщи „Билд“.

Спецсилите бяха мобилизирани след подаден сигнал, че въоръжен мъж е забелязан в местно училище. Полицията арестува заподозрян, но малко по-късно го освободи. Въоръженият още е на свобода.

Той е избягал от учебното заведение с мотоциклет. В издирването му се включи и полицейски хеликоптер. Няма информация за пострадали хора. На учениците им е било казано да останат по класните стаи, докато бъде извършена проверка в училището. След като стана ясно, че няма опасност, младежите бяха освободени.

Полицията разкри, че първоначално е бил заловен грешен човек. Силите за сигурност издирват мъжа, който е забелязан с огнестрелно оръжие. Полицията призова местните да бъдат особено бдителни.

След като спецчастите нахлуха в училището, учебни заведения и детски градини в близо до епицентъра на случващото се също се барикадираха. Засилено е полицейското присъствие в града.

Полицията разпространи и описание на издирвания мъж. Той е на видима възраст от 17-19 години, висок е около 180 сантиметра, с тъмен цвят на кожата, облечен е със синя тениска.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • анонимен
    Отговор
    1 17:59  17.07.17
    Вдигнали ги били на крак...епа те досега седнали ли бяха?

Напиши коментар:


Публикувай