Last news in Fakti

18 Юли, 2017 11:46 6 243 115

Сепаратистите в Източна Украйна създадоха нова държава - Малорусия

  • малорусия-
  • украйна-
  • александър захарченко-
  • донецка народна република-
  • богдан хмелницки-
  • донецк

Представители на провъзгласените от проруските сепаратисти в Източна Украйна Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР), както и на редица украински региони, обявиха днес, че се създава държава с името Малорусия. "Конституционен акт" за образуването на новата държава бе прочетен в Донецк от и. д. зам.-председател на министерския съвет на ДНР Александър Тимофеев, предаде ТАСС.

Малорусия (на руски Малорусия, Малая Русь, Малая Россия) е историческа област в Източна Европа, главно на територията на днешна Украйна, чиито граници са варирали през вековете. Най-известна е като Малоруска губерния в състава на бившата Руска империя.

"Ние, представители на бивши региони от Украйна, заявяваме, че се учредява нова държава, която представлява правоприемник на Украйна. Новата държава ще се нарича Малорусия, тъй като самото название Украйна се е дискредитирало", се казва в "конституционния акт".

По-рано лидерът на ДНР Александър Захарченко прочете пред събралите се политическа декларация, мотивираща създаването на държава, наречена Малорусия. По думите му формирането на нова федерална държава цели "да спре гражданската война и да се избегнат нови жертви".

Събралите се одобриха единодушно и двата документа, посочва ТАСС, без да уточни състава на присъствалите.

Според руската агенция наред с представители на ДНР и ЛНР създаването на нова държава е било подкрепено от представители на още 17 украински региона, както и на Киев.

"Конституционният акт" предвижда столица на Малорусия да стане Донецк, а Киев да остане със статут на исторически и културен център, информира Донецката информационна агенция, цитирана от ТАСС. За знаме на новата държава е избран флагът на Богдан Хмелницки - хетман на запорожките казаци, присъединили земите си към руското царство през 17-и век.

След "широка обществена дискусия" Конституционно събрание ще подготви проект за основен закон на Малорусия, който ще бъде поставен за гласуване "на общонароден референдум", се казва още в "конституционния акт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да го кажем направо

    71 31 Отговор
    Айде честито на тъпите хохли...И нали САЩ са много велики-защо не спряха този процес...ами испитват смешен лазер на кораба си?? Защо като са толкова силни не скочат на Русия заради укро-фашистите?? Май само по филмите и клиповете в Тубата са мъжкари...
  • 2 Реално

    61 27 Отговор
    Това означава само едно.Украйна безвъзвратно загуби Донбас.А имаха много време да си върнат тази част ако бяха малко по-умни и не слушаха Б.Дом.
  • 3 марко тоти

    29 53 Отговор
    Приятелю,нагълтал си се с руска пропаганда прекалено!А тази лекота с,която показваш,че ги разбираш игрите е трогателна.

    Коментиран от #5

  • 4 Справедлив

    55 20 Отговор
    След загубата на И.Украйна,Киев ще загуби и Западна Украйна.Големите западни градове като Лвов,Луцк,Ивано-Франковск,Черновци и т.н. са подготвили референдуми за автономия и отделяне от Киев.Най-важното е,че активно са подкрепяни от Полша и до някаква степен от Унгария.Та тепърва ще има рев и плач за политиците в Киев.
  • 5 ххааххааааахххххааа

    51 21 Отговор

    До коментар #3 от "марко тоти":

    Незнам защо си мислиш, че е пропаганда-ама Малорусия вече е факт.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Kcaniba

    38 20 Отговор
    Малоросия си е името на историческата област и хората там!!!
    Украина е дивото поле - варираща граница на двете конкуриращи се в среднивековието държави - Полша(Жеч Посполита) и Русь (Московското княжество, Московско Царство)!!!
    После - от тези краища, окраини, болшевиците създават изкуствено образование - Украина, в противовес на Полша и Руска Федерация.
    Увеличават я териториално, неколкократно за сметка на Русия, Австро-Унгария, Полша и руска Бесарабия!!!
    Днешната власт във фашисткия Киев трябва да си прибере Ленин от Червеният площад и не да му чупи идолите, а да си ги слага в незаконите храмове на непризнаната Украинска Църква!!!

    Коментиран от #54

  • 9 Пеньо

    19 41 Отговор
    Това ли е новата измишльотина на джуджето-Малорусия?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абе за толкова глупави ли ни мислиш

    23 16 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Какво ми пилиш тук бе троле--след тези думи на укро-президента дали хората в Донбас ще искат в Украйна--https://youtu.be/22pP964AXfg

    Коментиран от #14

  • 12 Киро

    19 48 Отговор
    Жалки напъни на руските окупатори да крадат.

    И сега кво очаквате, московски ратаи, украинската армия да се изтегли ли?

    ХАХА

    Не само няма да се изтегли, а и скоро ще получи модерни оръжия!

    А междувременно руската икономика кляка все повече и скоро ще бъде поставена в стойка партер.
    Не вярвате? - вижте какво ви направи Св. Рейгън и как ви катурна империйката на злото!

    Скоро пак повторение!
  • 13 Диди

    17 32 Отговор
    Мисля,че беше новорусия,не малорусия.Сега ще видим какви коментари ще има от путин. Украйна е суверенна държава,никой няма право да дели териториите й.

    Коментиран от #15

  • 14 юрист

    18 40 Отговор

    До коментар #11 от "Абе за толкова глупави ли ни мислиш":

    Не съм трол, а български адвокат, руска неука мишко! И пиша ОБЕКТИВНОТО положение в международното право. Да- това никак не ви е удобно на вас, ушанките, щото става въпрос за противоречние между руската юридическа НАУКА и пропагандите и речите на вашия кагебистки фаворит путлер, който даже не си е учил дисциплината “Международно публично право“ в юф, както си трябва! Това е вашият путлер- неук кагебеец, на когото дипломата му е дадена само защото след това започва работа в кгб, а не защото си е вземал семестриалните изпити, като всеки редови студент! СРАМ за юф на петербургския университет!

    Коментиран от #23, #99

  • 15 Абе Диди

    51 16 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    То и Ирак беше суверенна територия-ама сринаха тази държава..И Виетнам и Корея и Югославия и Сирия и Йемен и Сомалия и Панама и Чили и Венецуела и Чад и Либия още 40-50 страни..

    Коментиран от #41

  • 16 Грос

    40 12 Отговор
    Пфу, каква вуня!!! Франкенщайн Украински се разпада на съставните си части. Нищо в природата не е случайно, всичко с времето си!
  • 17 Диди

    14 33 Отговор
    До пост 15. Че вземи нас за пример,защо отиваш надалече? Ние бяхме под руско иго,а и останалите държави от източна Европа.Какво ни допринесе това?

    Коментиран от #81

  • 18 Недей да лицемерничиш

    43 14 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Като толкова цитираш Международното право,покажи ми доказателства,че САЩ и Великобритания са влезли в Ирак без да нарушават това същото право.Покажи ми доказателства и за Виетнам и Корея.Също така за Югославия. И сега за Сирия и Йемен.Защо САЩ може всичко-а руснаците не могат да се самоопределят??? По кой член-алинея САЩ миаха правото да избият 500 000 иракски деца??? По кой закон на меж.право те питам теб-юристе лицемерен.Кой им даде това право???...И за да не съм голословен-ето ти признанието на Медлин Олбрайт(бмвш държавен секретар на САЩ) за това американско зверство................https://youtu.be/xlCd6NGhUOo

    Коментиран от #22

  • 19 Трол

    29 13 Отговор
    Честито! На козяшките тролове-споко, има и за вас работа. Например Буркина Фасо що да не я направите на държава Буркина и нов американски щат Фасо. Успех в начинанието!
  • 20 DND

    15 30 Отговор
    То не беше Новоросия, сега Малоросия ...
    И тоз проект ще бъде закрит, като Новоросия.
    Пари няма.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 юрист

    11 26 Отговор

    До коментар #18 от "Недей да лицемерничиш":

    “...Публикувано във факти.бг: По кой закон на меж.право те питам теб-юристе лицемерен...“Отговорът на този въпрос е адвокатска консултация, която има определено финансово изражение. Плати си адвокатската консултация и ще ти кажа - Закон за адвокатурата Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва:
    1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правотоЧл. 36. (1) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз има право на възнаграждение за своя труд.
    (2) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Размерът на възнаграждението се определя в договор между адвоката или адвоката от Европейския съюз и клиента. Този размер трябва да бъде справедлив и обоснован и не може да бъде по-нисък от предвидения в наредба на Висшия адвокатски съвет размер за съответния вид работа. http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135486731 НАРЕДБА № 1 ОТ 9 ЮЛИ 2004 Г. ЗА МИНИМАЛНИТЕ РАЗМЕРИ НА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ изм. ДВ. бр.41 от 23 Май 2017г Чл. 6. Възнагражденията за съвет, справка, изготвяне на книжа и договори са следните:2. (изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 84 от 2016 г.) за писмена консултация - 60 лв.;

    Коментиран от #24, #25, #29

  • 23 Недей да лицемерничиш

    25 16 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Ето ти основната причина защо Донбас никога няма да е под Киев--даже американците ти го казват-истината за фашизма в Киев--https://youtu.be/ErKpCCD9R9U

    Коментиран от #26

  • 24 Путин

    28 12 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Местя си го в другия крачол! Или да те изчакам?
  • 25 Недей да лицемерничиш

    32 14 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Пак лицемерничиш--Покажи ми закона по който САЩ избиха 500 000- иракски деца..А не ми се прави на интересна и да искаш хонорари тук..Покажи ми резолюцията на ООН която разрешава военна агресия против Ирак...Чакам те...Или викаш на американците всичко им е позволено-те са богове????????????????

    Коментиран от #27, #103

  • 26 юрист

    16 37 Отговор

    До коментар #23 от "Недей да лицемерничиш":

    Ти нормален ли си, бе, ушанко- да сравняваш пропагандни клипчета в нета с истинската юридическа наука и с обективната реалност?! Ма вие, ушанките,толкова си можете- за това наемат неуки хора със средно образование, за руски тролове....Нормален висшист в България никога няма да стане руски трол- просто му е под професионалното достойнство...Аз ти пиша това, което казва науката, а той ми показва пропагандни клипчета от нета, които съпругът ми може да създаде за 5 часа- хахахаха:)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Диди

    10 35 Отговор
    Путин,ти нямаш гащи на задника си,а камо ли нещо за местене. Такива изрази прави на мамито,с което си живееш.
  • 29 ЛАКОМОТО ЛЪЖЛИВО ЮРИСТЧЕ

    24 11 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    АУУУУ ДОКЪТ ЛЪЖЕШ ПУБЛИЧНО ИСКАШ КИНТИ ДА ПРАЙШ А....

    Коментиран от #35

  • 30 SOS

    33 18 Отговор
    Дa живее Молорусия!
    Укрaйнa е мръснa бaндеровскa фaшисткa к о ч и н a!

    Коментиран от #63

  • 31 Диди

    11 32 Отговор
    Ние трябва да мислим за добро бъдеще за нашата България.В това бъдеще,русия няма място.Украйна има право на мир и свобода от агресора русия.

    Коментиран от #43, #102

  • 32 Недей да лицемерничиш

    26 12 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    То се видя от всички тук кой е мишока-нали парадираш със знанието на закона-а той е за всички...И точно ти"великият юрист" неможеш да дадеш обяснение за варварството на американците--а искаш и пари...Как можеш да говориш за пари,когато става въпрос за смъртта на половин милион деца??!!??!!?! Кой е мишката в случая??? Доста долно и аморално със тотално падение от твоя страна"юристе"....

    Коментиран от #34

  • 33 Патето Яки

    27 10 Отговор
    Нещо което предвиждах и писах още преди години, когато се извърши пуча в Украйна, платен от Хамериканските НПО-та. И мераците на ФАЩ , да разположат НАТО-вски бази и ракети на границата с Русия.
    Единственото, което ме учудваше до сега, е защо се забавиха толкова много?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 юрист

    10 29 Отговор

    До коментар #29 от "ЛАКОМОТО ЛЪЖЛИВО ЮРИСТЧЕ":

    “Кинтите“ са законното ми възнаграждение, руски гвардеецо- на теб ти плаща руската държава, за да пропагандираш руските опорни точки и руските речи на ваш путлер, а аз съм самоосигуряващо се лице в България, което има законното право да получи възнагражение заради предоставяне на услугата “писмена адвокатска консултация“. Още повече, че аз нямам право на търговска реклама- за разлика от теб, руският кибервойник....
  • 36 Съни

    32 11 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Отдавна не бях чел толкова отвратителен коментар.Направо съм шокиран от вашето дебелоочие и нахалство.Вие сте срам за адвокатската гилдия.Позор.

    Коментиран от #39, #40

  • 37 no name no face no number

    21 6 Отговор
    Браво свободата винаги трудно се отстоява.
  • 38 Киро

    13 27 Отговор
    Тук 3 трола-колейкаджии се напъват да заслужат надницата под двайсетина имена.

    Само дето са толкова неграмотни, че правят едни и същи правописни грешки и са ясни на всички.

    И да се напъвате и да не се напъвате - на хората им е ясно какво представлява вонящата дупка Расия.

    Айде, напиняйте се, че с новия курс на рублата надника не стига и за шише ракия и трябва да минавате на други средства, ама там поне ще имате безброй консултанти, ххахааа!
  • 39 Очо

    23 7 Отговор

    До коментар #36 от "Съни":

    Не се коси пич-аз и копирам коментарите на тая.Ще се лиши от правото си да практикува.Със обидните си постове тук и със подстрекателствата и унижаване на човешкото достойнство,ти гарантирам че ще остане"доволна". Само още малко време ми трябва-да докажа че това е систематично.
  • 40 юрист

    9 24 Отговор

    До коментар #36 от "Съни":

    Шокиран или не- това е един от начините за противодействието на руската пропаганда! Щото е много лесно лаик да пише руска пропаганда, обаче когато се стигне до професионален съвет , нещата са други
  • 41 Kcaniba

    16 7 Отговор

    До коментар #15 от "Абе Диди":

    Новорусия се наричат земите отвоювани от Османската империя и монголците с руско оръжие и провлславието - Таврия, Одеска губерния, Приднестровие и Бесарабия!!
    Не мисли а чети!!!

    Коментиран от #56

  • 42 юрист

    8 23 Отговор
    Чао, тролчета- плажът ме зове....

    Коментиран от #45, #49

  • 43 гост

    24 11 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    Диди, знаеш ли какъв ти е проблемът е разсъжденията? Грешни са. Русия трябва да играе роля на балансьор на българските интереси спрямо западните, защото осланяйки се само на западните след десетилетия, изброими на пръстите на едната ти ръка България просто няма да я има.
    Под сянката западното крило национални интереси не виреят. Те са на открито. Някъде между запада и изтока.

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Хахаха

    25 6 Отговор

    До коментар #42 от "юрист":

    Слагай шапка, че много се усеща кога ходиш на плаж! ;)
  • 46 Киро

    10 30 Отговор

    До коментар #43 от "гост":

    Русия балансьор?

    Ти луд ли си или само назобен с пропаганда ватник?

    Русия гледа САМО собствения си интерес, а историята ни показва точно това!

    Чел ли си история?
    След освобождението до сега, Русия няма нито един приятелски акт към България! НИТО ЕДИН!
    А неприятелските са стотици!

    Да ти цитирам ли какво са казали Левски, Ботев и други български патриоти за Русия?!

    Отивай с глупостите някъде другаде!

    Коментиран от #47, #51, #83

  • 47 Kcaniba

    26 9 Отговор

    До коментар #46 от "Киро":

    Нека Америка гледа твой интерес, прошляк!!
    Роболепие с робски гени!!!
  • 48 Ницше

    6 15 Отговор
    Със стари к..ви нов бардак ще правят .... мухахахахааа
  • 49 Недей да лицемерничиш

    20 7 Отговор

    До коментар #42 от "юрист":

    Не бягай-чакам да оправдаеш геноцида над иракските деца. Айде да видим колко ниско можеш да паднеш..
  • 50 Путин

    25 6 Отговор
    продължавате да наричате хората защитаващи родните си домове сепаратисти, а боклуците подкрепяни от ФАЩ борци за свобода, умерена опозиция и т.н. Точно по американски образец

    Коментиран от #55

  • 51 гост

    25 8 Отговор

    До коментар #46 от "Киро":

    Написах ти "балансьор", защото явно "западните" интереси са открито против българските. Справка последните 28 години. Я ми кажи един национален интерес, който да е защитен. Нещо от което сме се отказали и е било за добро? Как викаха на Миглена Кунева и сие в Европарламента спомнящ ли си? YES сър-четата. Показателно и без коментар.

    Самостоятелна национална политика никой няма да ти позволи да водиш дори и да има национални приоритети, каквито България така и не заяви. Умния балансира и намира своята златна среда между интересите на големите, глупавия се подчинява безприкословно. Примери в ЕС бол. Явно предпочиташ да си от вторите! .

    Няма нужда да ми цитираш българските революционери, тясно свързани с Русия, било като обучение, било като пребиваване, било като набиране на средства за революционна дейност и т.н. (може би без Левски). Имало е достатъчно теми и общо взето доста сте се уси*али сороспиите с цитатите и разсъжденията, така че не виждам смисъл да започвам спор, който не съм губил.

    Всеки си гледа интереса. Само българите си мислим, че някой външен ще мисли за нас и вместо нас. Няма такъв филм!

    Орбан според теб какъв е русофил (Защото се противопоставя на лошите решения на ЕС прямо страната му? * вашата логика) или националист? А Бойко?
  • 52 Sergiy

    14 24 Отговор
    по -очно ще е: дебилорусия.
    Обострение на путьо и захар през лятото. Като правило, това се случва или пролетта или есента.
    Ама при путьо вече 365 дена на година ;))
  • 53 Sergiy

    15 22 Отговор
    Хмелницки, НИКОГА никога не присъединявал , ИМАШЕ ПЕРЕЯСЛВАВСКА РАДА- икономическа и военно подпомагане. ТОВА беше в документа, който има в музея.
    Обаче московтит нарушиха го, както и всичко и ВИНАГИ.
    фон Бисмарк-подписан документ с московити-не струва хартия, на която подписан. Това важи вече 400г.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Sergiy

    14 23 Отговор

    До коментар #50 от "Путин":

    да го кажеше на руснаци, които путьо праща в Украйна или? вие трололове на путьо праскате неща, за които нямата и най-малката представа. Аз разбирам, това е "работата" ви, АМА поне малко да се образовате, преди да ви взимат, подлоги на путьо.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Kcaniba

    15 11 Отговор

    До коментар #54 от "Sergiy":

    Нещо исторически бъркаш кокогшката с яйцето!!
    Киевска Рус е измислен термин от Руските историци,с цела-по лесно боравене с епохите, като нашите прабългари - несъществуващ в общочовешки и общоисторически план етнос.
    Рус е била съюз на градове-държави, като най стар, значим, богат и силен, винаги е бил Новгород!!! Но покръстването идва от Цариград в Крим, а от там в Киев, за това се назовава Киев - майка на градове руски, и се прекарва понятието - Киевска Рус.
    Останолото са македонски интерпритации, комплекси, псевдоистортия, манипулации и просто лъжи!!!

    Коментиран от #59

  • 58 Sergiy

    18 20 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Принципите на путьо: лъжа, манипулации, убийства, тотална доминация в русия без право на мнение (какво правил между 1991 и 1998г.-вярно няколко годинки изкара в мерия (ограби хора в петербург в програмата храна/петрол и носеше чанти на Собчак, ама другите години....), трябва да питаме закърнели престъпници, които още живи.
    Той се прикрива с идиеали, за които няма и най-малката предства, дори "комуняки" така не лъжеха по някои въпрсои, изроди бяха и то голями.Обаче путьо с новите "технолигии"това е микса на най-лошото, той задмина всичките комунисти от последните 50-60г.
    P.S.когато 1998-99г. разглеждаха въпрос за наследник н Елцин и казаха на путьо, ти ще си един от "кандидати". Негов отговор беше: "искам да съм президент обаче на газпром",не на русия- накрая взема всичко лицемерният, безпринципен изрод.
    путьо- в НАРОДА познат-ФАС (окурок), МОЛЕЦ (моль)-ТОВА Е което трябва да се ЗНАЕ. Тези никове му дадох от ущилища и от работа през 1970-1990 години ;))
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Kcaniba

    16 13 Отговор

    До коментар #56 от "Sergiy":

    Белоросия!??
    Жупел оди в махлата, там се знаете по боята и миризмата, без исторически, културни и писмени фактори и факти!!!
  • 61 Kcaniba

    17 14 Отговор

    До коментар #59 от "Sergiy":

    кики, пий си парцуцата, земай козяшките хапчета, памперси, че вашата столица не бе Истамбул, не бе Берлин, сега сте циганорите със столицата Уошингтон!!!
    А бре третия райх на Балканите!!!
    Македонски цигани сте ей!!!
    Тцтцтцтц
  • 62 Шаран БГ

    12 3 Отговор
    За украинците всичко ми е ясно! Какво става с украинките - това е въпросът ??? А пък са хубавици.......
  • 63 Sergiy

    17 16 Отговор

    До коментар #30 от "SOS":

    Евтин трололо на путьо:
    Количество на московити които бяха на страната на фашисти:
    Реальните фашисти:
    1) Русская Освободительная Армия (РОА) -150 000;
    2) 29-я гренадерская дивизия СС „Рона“ (1-я русская)- 15 000;
    3) Казачий стан (Kosakenlager) – 24 000;
    4) 15- казачий кавалерийский корпус СС- 35 000;
    5) Дивизия „Руссланд“- 10 000;
    6) Русский охранный корпус – 17 000;
    7) 1-я русская национальная бригада СС „Дружина“ – 2 500;
    8) Хиви (Hilfswilliger) – 600 000;
    Има още, общо 1,2-1,5млн. московити!! Всички те имаха гилдии!
    Това са сухи цифри и факти, всеки може да провери, ако има желания.

    Коментиран от #65, #67, #86

  • 64 Бай хой

    21 15 Отговор

    До коментар #54 от "Sergiy":

    За Киевска Русь сме чували и знаем.
    Я ни обясни кога е съществувала Киевска украйна? Май няма такава. Не се хвали с Киевската руска държава. Усрайна е дело на Улянов.
  • 65 Бай хой

    17 9 Отговор

    До коментар #63 от "Sergiy":

    Тия дет си ги изброил са от днешните територии на усрайна и Белорус и прибалтийките. И ся те рисмаци ли са или укри, белоруси, лаъвойци и естонци? Май се обърка като пате в калчища.
  • 66 Гост

    3 1 Отговор
    Това слагане на имена ми напомня на "Източна Румелия"!
  • 67 ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬТ

    21 13 Отговор

    До коментар #63 от "Sergiy":

    Колкото и да се пениш по форумите е факт че "любимият ти Путьо" ви направи диви и щастливи..А иначе бяхте много мъже като зеехте на Майдана "маскеляко на геляко"...Като сте толкова корави обявете им война на москалите бе--още повече че твърдите че има руски войски на вашата земя--обявете им война бе мъжки--нали сте велика Украйна..нали сте великите и древни мъжкари. Що се свивате като ушльопки по домовете си и се държите за полите на жените си---Айде бе..то не бяха киборги-дето станаха на курбан..то не беше Азов-дето вече разстрелва и своите войници...Отивате на бунището на историята-свършва измислицата наречена Украйна..

    Коментиран от #71

  • 68 до Да го кажем направо

    2 7 Отговор
    Доста си смешен.
  • 69 Ама е тъп тоя

    15 8 Отговор
    Гледайте как трола Сергей си пише плюсове...хааахаааххха ...ей ма сте жалки бе. Точно за минута си ги натряска..хааахаахааа
  • 70 Рус

    21 12 Отговор
    Слава на Велико Русия!
  • 71 Sergiy

    10 23 Отговор

    До коментар #67 от "ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬТ":

    първо- путьо искаше да вземе 8 области,обаче взема само по няколко общини от ДВЕТЕ.
    Поне с елементарната математика си ок ли?.
    ЗАЩО ЛИ, ами защото голяма касапница -която искаш да видиш по телевизия не в негови (путьо) интереси. ЗАЩО ли евтин трол, защото, тази шибана касапница ще е навсякаде в това число и ростов, воронеж и къп други градове в московия и твоят "бог" путьо го знае. Така че 2014г. когато путьо започна с "идея" за половина на Украйна, накрая беше спрян в двете области с по няколко общини. И ти евтин трол, ако мислиш че войната-е както по филми, а ти евтин ТАКА мислиш, отиди в училище още въднеж или кажи на майката си и баща си- че не ставаш за нищо.
    P.S Как ще развият неща, ще видим, ама едно е сигурно и путьо го знае, тръгне ли той още въднеж както го напраил 2014г.-ще има голямата война.

    Коментиран от #72, #74

  • 72 ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬТ

    21 9 Отговор

    До коментар #71 от "Sergiy":

    ама ти си знаел какво иска Путин?? Е защо тогава не предупреди своите урки бе?? То тогава ти си предател...хахххааахааа знаел той...Чичковци на по 50 години ви направиха къдрави в Донбас--даже бабичките ви заливаха със врял борш докато бягахте като на..рани -великите урки..хааахахааахааа

    Коментиран от #73

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Въпрос

    24 8 Отговор

    До коментар #71 от "Sergiy":

    Между другото колегата е прав СерГейчо.Щом като има руска войска в Украйна,защо не им обявите война? Май сте ербап само на приказки.Започвайте да воювате с тях,още повече САЩ ви подържа. Ама да не стане както с Грузия.Американците избягаха и със тях и идиота президент Сакашвили.

    Коментиран от #80

  • 75 Kcaniba

    17 8 Отговор
    Иловайския котел - великоукрите са били разгромени не от миньори и бабички, а от руска инвазия, само че руската армия била невидима, дори амерските спътници не могли да я зафиксират, нищо че са индифицирали Осама Бинладън сред безкрайна пустиня!!!
    Та до ден днешен славните укрски терминатори продължават свещената война с невидимите полчища на русеите агресори и защитават цивилизацията от монголските им орди, ватници и ушанки!!!
  • 76 Тролове

    9 3 Отговор
    Хехе забавно ли е сами да си се хвалите
  • 77 Тролче

    8 19 Отговор

    До коментар #73 от "Браво":

    Ай ай изработихте си рублите за днес
  • 78 Сергей

    12 12 Отговор
    е Руско име:) няма такава нация като Окраиниц

    Коментиран от #84

  • 79 Бесен Язовец

    19 7 Отговор
    Украйна е руска по начало така че това не е голяма новина нищо ново под слънцето
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Kcaniba

    15 7 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    И под турска благодат а, сорсутко евтина!!!
    Що не одиш в УСраина, да воюваш с руските си робовладелци!!!??
    Или се гръмни още сега - облекчи се
  • 82 юрист

    4 16 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Ще се лиши от правото си да практикува....“ пробвай, бе, ушанке:) А да видим как точно ще ме осъдиш и ще ми прекратиш адвокатските права- хахаха:)

    Коментиран от #87

  • 83 гостуващ

    9 3 Отговор

    До коментар #46 от "Киро":

    Кире, всяка държава има право и трябва да гледа собствените си интереси. Те ,обаче, включват принципа "мирно съвместно съществуване", който изисква да не правиш на другите това,което не искаш на правят на теб. Неспазването на този принцип е против интересите на всяка една държава. Така го е наредила природата. Държавите трябва да се ръководят от държавници, но имаме хилядолетен генетичен проблем: много рядко някъде, по някое време и за кратко се "ражда" истински Държавник! За сметка на това е пълно с откачалки, които създават такъв политически хаос, че защитаването на държавните интереси е принципно невъзможно и в безсилието и паниката си се хващаме за гушите. А ти колкото и история да прочетеш, ако не можеш да се ориентираш в собственото ти очевадно настояще, няма как да я разбереш тая история и ще си останеш посредствено зомби.
  • 84 Kcaniba

    18 3 Отговор

    До коментар #78 от "Сергей":

    Е да, но гражданската война в USрайна, особено : Изварински котел, Иловайски котел, Донецка аерогара, Дебалцевски котел, Амвросиемски котел и Еленовски котел твърде логично ни поеазват че има такава нация - осраиниц!!!
    http://chervonec-001.livejournal.com/839886.html
  • 85 Гоги

    10 3 Отговор

    До коментар #80 от "Sergiy":

    То си личи кой е трола тук-как си пишеш сам плюсовете,това е явно доказателство.
  • 86 юрист

    5 24 Отговор

    До коментар #63 от "Sergiy":

    БРАВО! Трепете ушанките с факти, където ги сварите! СЛАВА НА УКРАЙНА! ДА ЖИВЕЕ ЕДИННА, УНИТАРНА И НЕДЕЛИМА УКРАЙНА! ДНЕС РУСКИТЕ ТЕРОРИСТИ РЕШИХА ДА СИ СПРЕТНА РУСКИ ИДИЛ, НО ВЪРХУ СУВЕРЕННАТА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ НА УКРАЙНА, НО НЯМА ДА ГИ ОГРЕЕ! ДНЕШНАТА ИМ ТЕРОРИСТИЧНА АКЦИЯ Е НАРУШЕНИЕ НА МИНСКИТЕ СПОГОДБИ- ЗА ТОВА- ЗА РУСИЯ САМО САНКЦИИ- ДОКАТО НЕ ВЪРНЕ КРИМ И ДОНБАС НА ТВОЯТА УКРАЙНА! А РУСНАЦИТЕ ДА СЕ ИЗМИТАТ ОТ БЪЛГАРИЯ, че са адски лицемерни същества и много българи започнаха да разбират това...

    Коментиран от #89, #109

  • 87 Везнев

    17 4 Отговор

    До коментар #82 от "юрист":

    Ти продължавай все така. Давай във същият дух,пък после ще видим как ще се оправим. Или мислиш че законите не важът за теб? Кой е ушанка и кой е трол ще ти се изясни съвсем скоро.
  • 88 юрист

    4 16 Отговор
    Е хайде де:) Аз не казвам, че законите не важат за мен, казвам само, че АЗ разбирам законите по-добре от теб:) А да видим срещу кого ще ти е насочено дисциплинарното производство по ЗАдв.:D Дай ми индивидуализация на физическото лице- извършител на инкриминираното в НК престъпно деяние, наречено “обида“, както и ми кажи- знаеш ли какво е НЧХД:D

    Коментиран от #91

  • 89 Абе празни кратуни сте

    13 4 Отговор

    До коментар #86 от "юрист":

    Леко леко леко че ще изгориш съвсем маслото вече. Ще пръснеш буталата бре.мухаахаааа.

    Коментиран от #90

  • 90 юрист

    4 19 Отговор

    До коментар #89 от "Абе празни кратуни сте":

    Зададох ти само един прост въпрос, който обаче не е за прости руски тролове, а поне за човек, следващ 2ри курс в юф:D Попитах те с 2 думи- как ще ме осъдиш, като не ми знаеш личните данни и срещу кого ще насочиш жалбата си- срещу неизвестен извършител, нали? ;) А ти така и не можа да разбереш какво те питам, ушаночкин:D:D:D

    Коментиран от #93

  • 91 Везнев

    15 4 Отговор

    До коментар #88 от "юрист":

    Бъди сигурна че ще се намери и някой който знае законите още по добре от теб. Не си ти върха на юридическата колегия у нас. А и има хора които с удоволствие ще те свалят на дъното.

    Коментиран от #92

  • 92 юрист

    4 15 Отговор

    До коментар #91 от "Везнев":

    “...Публикувано във факти.бг: Бъди сигурна че ще се намери и някой който знае законите още по добре от теб....“„ И той няма да ти реши проблема, тролчик:) Проблемът се нарича “празнина в правото“- кажи му това на колегата и да видим той какво ще ти каже:D:DЩото иначе големи яЙца ги вадите, раздавате налкяво и надясно присъди, много лаете, но в съдебен процес сте тихи като мишки:D
  • 93 Везнев

    10 4 Отговор

    До коментар #90 от "юрист":

    Електронният ти адрес вече е ясен. Въпрос на време е. П.П. И не бъркай отговорите си-все пак въпроса ти трябваше да бъде към мен-поне логиката е такава.

    Коментиран от #94

  • 94 юрист

    3 13 Отговор

    До коментар #93 от "Везнев":

    Ми не е ясен:) Остава да обвини други лица и ти замина НЧХД-то на кино:D
  • 95 юрист

    6 14 Отговор
    Да обвини Т.Е. да обвиниш:) Нали се сещаш, че имаш и доказателствена част, която НЕ КОРЕСПОНДИРА с руските пропагандните клипчета в тубата, защото те НЕ СЕ приемат за доказателство и вдс, пдс и гдс съгласно българския НПК:D
  • 96 Вальо

    26 4 Отговор
    За Косово може, за Крим и Малорусия -НЕ!!!
    Отколешна мечта на краварите е да изместят православието и да настанят по славянските земи исляма.
    За щастие, виждам, че нашите мекерета, които са на колене с гол з..дник, щедро обърнат към запада и САЩ и озъбени запенени муцки на изток стават все по-малко.
    ГОСПОД да пази България, Русия и целия православен свят от мръсните лапи на западняците и краварите - те сеят само смърт, разрушения и нищета!!!

    Коментиран от #97

  • 97 юрист

    3 19 Отговор

    До коментар #96 от "Вальо":

    Добре, че в България съществуваме и АТЕИСТИТЕ, че иначе православните фанатици- иди**оти бихте направили България като саудитите- жена да няма право да шофира и щяхте да сте ни забулили с по 20 покривала:D

    Коментиран от #98, #101

  • 98 Везнев

    15 4 Отговор

    До коментар #97 от "юрист":

    Обида още и на вярващите. Продължавай все така. Копирането на коментарите ти продължава,а с това и намаляват твойте шансове в съда.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 В ГЗ

    18 6 Отговор

    До коментар #97 от "юрист":

    Всяка марула вече знае, че Ал Каида, Талибан, ИГИЛ, Ал Нусра, Ал Шабад, глобалисткият елит и Хилари Клинтон и всякакъв дермократичен гьон сурат се финансира от приятелите на САЩ като саудитите, които на площада режат глави със саби за "неморално поведение". А къде е моралът на тези съдии ?
  • 102 СЛАВА РОССИИ

    17 6 Отговор

    До коментар #31 от "Диди":

    СЛАВА РОССИИ, ДА ЗДРАВСТВУЕТ МАЛОРОСИЯ! ДА ЖИВЕЕ ДРУЖБАТА МЕЖДУ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ ЧЩОТО МНОГО НАМАЛЯХМЕ, ХОРА В СТРАНАТА НИ, НЕ ОСТАНАХА И ЕДНА РАЗРУХА И ХАОС. БЕЗ РУСИЯ - ЗАГИВАМЕ ! ОЧЕВИДНО Е ЧЕ, БАТ БОЙКО Е БЪЛГАРОУБИЕЦ!

    Коментиран от #115

  • 103 НАТО ВЕЦ

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Недей да лицемерничиш":

    Такива, само едни пари са им на сърце.
  • 104 юрист

    4 11 Отговор

    До коментар #99 от "ДТ и Б":

    Твоите дрънканици пораждат противоположният ефект:D Точно на някакъв си руски трол ще доказвам адвокатският си професионален опит и квалификации:) Абе- я у лево и бегом да чистиш кенефите...И не съм безработна, а си ползвам почивката, сульооо:)

    Коментиран от #106, #107, #108

  • 105 Георги

    6 3 Отговор
    За съжаление или не РФ ще вземе под различни имена тази част на Украйна, която е с излаз на Черно море
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Контра

    7 2 Отговор

    До коментар #104 от "юрист":

    ВИЙЙ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ ЧЕ И ПОВЕЧЕ ИСКАРАХТЕ РУСКИ ТРОЛОВЕ. ИЛИ ВА ГОНИ СТРАШНА ПАРАНОЯ ИЛИ КАУЗАТА ДЕТ НЕУМОРНО ДОРИ И В ОТПУСКАТА СИЗАЩИТАВАТЕ Е ОБРЕЧЕНА ЗАТУЙ ЩОТО СТЕ ШЕПА ПРОДАЖНИ БЮРОКРАТИ ОБСЕБИЛИ ВЛАСТТА И ЕФИРА НА С
    КОИТО Е ЯСНО НА КВА ДЕТСКА ПЪРЗАЛКА СА КАЧЕНИ НЕСКА СА НА ВЪРХА А СЛЕД ИЗПЪРЗАЛВАНЕТО ША ПАДНАТ В РЪЧИЧКИТЕ ИЛ НА БГ.ПРООЛЕТАРИАТ ИЛ НА БГ.РОМА.
  • 109 Sergiy

    5 11 Отговор

    До коментар #86 от "юрист":

    Благодаря Ви за поддържка!
    Тези трололове на путьо ( 3-5) не заслужават много "внимания", само малко да ги слагаме на място от време от време.

    Коментиран от #110, #111

  • 110 Вальо

    7 2 Отговор

    До коментар #109 от "Sergiy":

    Ау-у-у-у ... хвана ма срам ...
  • 111 Вальо

    6 3 Отговор

    До коментар #109 от "Sergiy":

    Ау-у-у-у ... хвана ма срам ...
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 А.М.В.

    5 2 Отговор
    С това темпо на разруха Украйна ще изчезне. Западната част ще я глътне Полша, а другата Русия. Това е когато си с ЕС и САЩ, друго освен разруха, глад, криза няма да видите.
  • 115 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "СЛАВА РОССИИ":

    чети си историята ..да видиш как Червената армия ти разстреля целия военен,бизнес и политически елит след девети септември
Новини по държави: