Last news in Fakti

18 Юли, 2017 12:26 1 419 5

Грузия и Украйна укрепват съюза (ВИДЕО)

  • украйна-
  • грузия-
  • петро порошенко-
  • гиорги маргвелашвили

Тбилиси и Киев подписаха декларация за стратегическо партньорство

Грузия и Украйна укрепват съюза (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Украинският президент Петро Порошенко и грузинският му колега Гиорги Маргвелашвили подписаха декларация за стратегическо партньорство между двете страни. Това съобщи във фейсбук прессекретарят на държавния глава - Святослав Цеголко, цитиран от ТАСС.

Украинският президент започна вчера държавно посещение в Грузия.

"Украйна и Грузия подписаха декларация за сключване на стратегическо партньорство, по-специално за взаимно поддържане на суверенитета и териториалната цялост", каза прессекретарят на Порошенко.

Той съобщи още, че е било подписано и споразумение за сътрудничество в сферата образованието, предвиждащо по-специално съдействие за учещите украински език в Грузия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 11 Отговор
    Това е сериозен съюз, остана Либерия, Сомалия и Еритрея да се присъединят и да се кръстят - най силни в мизерията, корупцията, нарушаване човешките права, независими, но и непроизвеждащи!!!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 onq s konq

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Предложението ти е отлично и ще се вземе под внимание при "първа възможност",но ...забравяш че ЗАД УКРАЙНА СТОИ ЦЕЛИЯ ЕС И АМЕРИКА:)И точно затова ВСЕ ПОВЕЧЕ СТРАНИ ОТ РЕГИОНА ЩЕ Я УХАЖВАТ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ветко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Няма да стане. Либерия, Сомалия и Еритрея заедно с Венецуела и Молорусия са под крилото на Горна Волта /с ракети/