Last news in Fakti

18 Юли, 2017 15:55 975 2

Австралия затяга сигурността с ново суперминистерство

  • австралия-
  • малкълм търнбул-
  • вътрешно разузнаване-
  • канбера
Австралия затяга сигурността с ново суперминистерство - 1
Снимки: БТА/АР

Австралия ще създаде ново суперминистерство, под чието ръководство ще бъдат всички служби за вътрешна сигурност, обяви министър-председателят Малкълм Търнбул, цитиран от световните агенции.

Новото министерство на вътрешните работи ще управлява службата за вътрешно разузнаване, федералната и граничната полиция, финансовото разузнаване, имиграционната служба и други ведомства от областта на сигурността.

Търнбул каза, че това е най-значимата реформа в структурата на вътрешната сигурност и националното разузнаване в Австралия от над 40 години.

Ние имаме нужда от тези реформи не защото системата е повредена, а защото нашата среда в областта на сигурността се развива бързо. Когато става дума за сигурността на страната ни, трябва да изпреварваме заплахите срещу нас, заяви австралийският премиер пред репортери в столицата Канбера.

Австралия затяга сигурността с ново суперминистерство

По думите му новото суперминистерство ще прилича на британското министерство на вътрешните работи, следвайки модел, при който службите за сигурност и граничните служби са поставени под общо ръководство.

Според австралийския премиер централизираният модел ще осигури по-голяма координация между националните служби за сигурност.

Новото министерство ще бъде оглавено от министъра на имиграцията и защитата на границите Питър Дътън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Министър

    2 0 Отговор
    Браво

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: