11 914 3

Намериха телата на съпрузи, изчезнали през 1942 г.

75 години - ни вест, ни кост

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Телата на мъж и жена, изчезнали през 1942 година, бяха намерени в швейцарските Алпи. Те бяха забелязани на ледник, който през последните години е започнал да се топи.

Марселин и Франсин Дюмулин през далечната 1942 година са излезли да издоят своите крави в швейцарския кантон Вале. Не се завръщат у дома.

Съпрузите са обявени за изчезнали през месец август. Дълго време техните деца ги издирват, но от двойката няма и следа. Операцията по търсенето им удря на камък.

„Прекарахме целия си живот в тяхното търсене, без да спираме. Смятахме, че трябва да имат погребението, което заслужават“, заяви най-малката им дъщеря, която е на 79 години.

75 години по-късно двойката все пак е намерена, съобщи „Евронюз“. Замръзналите им останки са намерени на надморска височина от над 2500 метра.

Властите посочиха, че ще бъдат извършени ДНК тестове, за да се потвърди тяхната самоличност. Телата са били открити едно до друго – с дрехи от периода на Втората световна война.

Техните вещи също да останали непокътнати заради температурите в ледника. 40-годишният Марселин Дюмулин е бил обущар, а неговата 37-годишна съпруга – учителка. Двамата имат пет деца.

Швейцария


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Комаров
  Отговор
  1 18:40  18.07.17
  За действия извършени в един и същи момент в миналото използвайте едно и също глаголно време.

  Коментиран от #2

 • 2 19:04  18.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Тъпендур Граматиков
  Отговор
  3 13:08  19.07.17
  Каквото и време да използваш важното е, че хората не са издоили кравите и са замръзнали!

Напиши коментар:


Публикувай