18 Юли, 2017 21:43 6 376 42

Най-добрите в авиацията на едно място (СНИМКИ)

  • макс-
  • изложение-
  • самолети-
  • русия

Близо 800 компании от 39 държави свързани с авиационния бизнес събра специализираното изложение МАКС-2017. То се провежда от 18 до 23 юли в руския град Жуковски. През първия ден от авиосалона бяха сключени първите договори и представени нови разработки. „Предвидени са 50 делови срещи, в които участие ще взема 80 компании, включително от Китай, Франция, Германия, САЩ и Канада”, съобщават организаторите.

Авиосалонът представя всички нови модели самолети руско производство. Сред тях е най-новият изтребител МиГ-35 и хеликоптерът RH-500. МиГ-35 развива скорост от 2700 км/ч, което е с близо 300 км повече в сравнение с оригинала. Двигателите от ново поколение позволяват на пилота да изпълнява фигури от най-висока степен на сложност. Системите на МиГ-35 са модифицирани да използват най-новите модели руски ракети „въздух-въздух” и „въздух-земя”.

Първи договори бяха сключени и за продажбата на пътническия лайнер МС-21. Купувачът на 15 броя от този тип машини е „ВИМ-Авиа”. Red Wings и лизинговата компания ИФК подписаха споразумение за лизинг на 16 самолета МС-21.

По време на официалната церемония по откриването на изложението руският президент Владимир Путин заяви, че трябва да се обърне специално внимание на процеса по сертифициране на самолета МС-21 и то да стане колкото се може по-скоро.

Холдингът „Вертолеты России” използвала МАКС 2017, за да покажат за първи път многоцелевия хеликоптер VRT500. Той е с един двигател и максимално тегло при излитане от 1600 кг. Машината е най-голям обем в своя клас и капацитет да превозва до 5 пътници.

На Макс-2017 може да бъде видян и хеликоптерът на руските спецчасти – Ми-171Ш-ВН. Той е от серията МИ-171. Интересното при него е, че е модифициран след участие в битки срещу Ислямска държава в Сирия и вече функционира по-добре на сухия климат в Близкия Изток. Машината пренася до 13.5 тона товар и развива максимална скорост от 280 км/ч.

Друга машина, която ще привлече погледите на посетителите е Су-34. На авиосалонът два самолета от този тип за пръв път ще демонстрират въздушна битка между две машини на ниска височина. Су-34 може да прелети без презареждане 7000 км. В руската авиация машината заменя едновременно два бомбардировачи – Су-24 и Ту-22М3.

Най-интересната част от изложението ще е сключването на договори за доставка или лизинг на самолети. Руският национален превозвач планира да подпише договор за 20 броя Sukhoi Superjet 100. Рамковото споразумение беше подписано през 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    38 66 Отговор
    М...ната им на руснаците! И на бг. територия се провежда едно от най- големите натовски учения! Не мога да се начудя обаче- абе защо не допускат руските граждани най- накрая да видят РЕАЛНО руските “супероръжия“, ами техните военни ГИ КРИЯТ от смите руски граждани, а?:D “...На Си Ен Ен бе разрешено да наблюдава реален огневи тест на лазера.

    „Той е по-точен от куршум – каза капитан Уелс. - И не е оръжие със своя „ниша“ като други, които са добри или само против въздушни цели, или само против обекти на повърхността, или само против цели на терена. В случая това е много гъвкаво оръжие, то може да бъде използвано против най-разнообразни цели.“Най-важно в LaWS е едно предимство, до което никое изобретявано досега оръжие не се и доближава. По определение лазерът поразява със скоростта на светлината. За сравнение това е 50 000 пъти по-бързо от връхлитаща междуконтинентална балистична ракета.„Той изхвърля масивно количество фотони по наближаващия обект – каза лейт. Кейл Хюз, обслужващ лазера. - Не се грижим какъв е вятърът, не се грижим за далекобойност, не се безпокоим за нищо друго. Ние можем да атакуваме целите със скоростта на светлината“....“Лазер убиец на дронове представи военният флот на САЩ | 18 юли 2017 http://dnes.dir.bg/news/svetlinata-lazer-sistema-voenen-flot-26079783?nt=10 Те ви го е АМЕРИКАНСКОТО оръдие. Дали руснаците могат да се похвалят със същото оръдие или те по принцип само си се хвалят помежду си- ей така- да убиват времето с лъжи, а? :D

    Коментиран от #4, #8, #17, #19, #24, #25

  • 2 БАЙ ГАН4О

    32 23 Отговор
    Ало тъпите козяшки подлоги онемяхте ли
  • 3 БАЙ ГАН4О

    25 17 Отговор
    Юурко ти имаш ли интернет
  • 4 Козяк

    35 19 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Хонорарите се получават на всяко 20-то число, очакваме ви.

    Коментиран от #7

  • 5 БАЙ ГАН4О

    16 13 Отговор
    Чакам
  • 6 юрист

    21 56 Отговор
    И най- важното за американското лазерно оръдие- “...Всичко, което е необходимо, за да действа оръжейната система за 40 милиона долара, е енергия, която идва от собствен малък генератор, и тричленен екип. Няма ракети за милиони долари, изобщо няма боеприпаси.....Колко струва употребата му? „Около долар за един изстрел“, каза Хюз...“ http://dnes.dir.bg/news/svetlinata-lazer-sistema-voenen-flot-26079783?nt=10 А сега да видим колко струва употребата на руските таралясници- като амуниции и като поддръжка, а? :D:D:D
  • 7 юрист

    20 52 Отговор

    До коментар #4 от "Козяк":

    Това съобщение не ме касае- аз получавам хонорарите си от моите клиенти в качеството ми на български адвокат- да не съм луда да си оставя адвокатурата и да се занимавам с ....тролене? Впрочем- утре ме очаква добър хонорар за една въззивна жалба за съдебна делба, така, че аз получавам моят хонорар утре- 19.07.2017г.:) Как е при теб- руснаците в каква валута ти плащат - в руски рубли, ли?:D

    Коментиран от #11, #18

  • 8 gnida

    39 8 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Рашаните са напред с оръжията , не като нас .... Ти кажи като си голям хитър , кой ни затри авиацията и плати на нато да ни охранява небето ? Кой го кри толкова време и кой ни остави пред свършен факт ????
  • 9 Марио

    26 6 Отговор
    Що така и американци, и германци, и французи са там? Пък и купуват! Бе нали има санкции!!!
    А що се отнася до това прословуто лазерно устройство, не се притеснявай, юристе. Ако в момента го няма при руснаците, то утре ще е там. Така се случи и с атомната бомба навремето. Пък май руснаците по разкритие на архивите сега са били по-напред с документацията, но не са я направили поради ред други причини.

    Коментиран от #15

  • 10 генерал Гудериан

    17 23 Отговор
    F-35 не е представен ,Eurofighter Typhoon също , за F 22 да не говорим . Хеликоптера S-97 RAIDER го няма или пък Eurodrone или Taranis


    Няма значение ,
    Локхийд Мартин има поръчки за 440 бр. F-35 към момента и те ще се увеличат още
  • 11 Spider

    33 3 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Юристката, защо те нямаше да коментираш смъртта на момчето пребито от циганин, защо не цитира точки и алинеи,както обикновено правиш за да се фукаш? Защото не се споменава Русия или САЩ, нали. Та пак кажи на кой и за какво му плащат! А тиквата ти изобщо не разбира от нещата за които пишеш.
  • 12 PST

    8 16 Отговор
    Ниска цена на петрола....високотехнологични военни разработки.принуждаващи и др. да ги догонват - рецептата на Рейгън за комунисти ! Тръмп го повтаря....Раша по пързалката при СССР. Вече е 13-та икономика !
  • 13 Пилот

    25 4 Отговор
    Този лазер ако те интересува русия го имат преди 2 г.идори могат да го превозват на самолет до като американците го използвали само от суша защото нямат толкова голям самолет икато пишете интересувайте се повече и непишете глупости
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ветко

    7 18 Отговор

    До коментар #9 от "Марио":

    Пише че само руснаците си купуват щайгите , а колкото до оръжието ,което и руснаците ще го имат - да ще имат суругат ! Още помним как имаха Конкорд и Совалката Буран...от пияница човек не става !

    Коментиран от #20

  • 16 Диди

    3 13 Отговор
    Еее,така мислиш ти,но русофилите не.
  • 17 mediator37

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Хибридните глупости за лазерните оръжия на САЩ, дето си ги преписал , ако можеш си ги изтрии, че се излагаш.
  • 18 Юристка ДА АМА НЕ

    14 4 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Тя и баба гина е санитарка и е към медицината ама не е медик. Той е Гого тъпото е в телевизията , ама е портиер. Та и ти Адвокатка си само една канцеларска работна лошадка. Ппи това не си юрист -консулт на компания или там подобно а на дело брако-разводно. Дело ежедневно тревиално и банално където всичко в едно се състои : НА ДВЕ КРАСТАВИ МАГАРЕТА, СЛАМАТА ДА СЕ РАЗДЕЛИ. ТА АДВОКАТКАТА освен заявленията на ищеца в папката, може да крякне в залата, като патката само когато и се даде знак от съдията, т.е. ЮРИСТАА, иначе патката съблюдава тишината! И между другото дези дела не са пестижа на юредическите светила. Ако туй твойто е юредическата ти работа? Продължавай да се вглъбиняваш! СЛЕДВАЩИЯТ МОЛЯ !
  • 19 ДТ таковам на юристката

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Внимавай само да си не намокриш ризката.
  • 20 Герберасите на власта

    16 6 Отговор

    До коментар #15 от "ветко":

    Конкорда е френски и беше спрян от производство заради катастрофа,а колкото до " Буран" совалката се завърна от не една и две мисии ,спомни си колко време имаха американците "Чаланджър" има няма минута .

    Коментиран от #35

  • 21 емо73канар

    15 4 Отговор
    Те това е самолет, а не някакви шведски детски играчки, или някакви американски боклуци. Радев и Тиквун да не спорят от къде кой да налапа комисионната ами да помисли малко и за тая държава и тоя народ.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 бббббб

    13 1 Отговор
    Преди време на един кораб електрониката спря и заваляха памперси.В този ред на мисли, дали и този лазер може да спре по същия начин???
  • 24 ТИ НЪЛ СИ НА ПОЧИфКЪ МЪРИ

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Ало лошадката, що не си гледаш почиФката ами си тургъш седалката там дет мъжето си мерят "гордостта"? Лазера е поредното им кацане на ЛУНАТА и НА СЛЪНЦЕТО/през ноща/, нещо като звездните войни, те ракети нямат, война не са спечелили та сега на комар могат в полет да му откачат мъжките звънци. Айде холам, сефте комендатски, казвал съ го и па че го повторим : Лабави са американците от както война се воюва, лабави са и много ги боли. Иначе голям го вадят ама се е мекушав, па и гайките им не държат. Надяват са на нази на Черна Гора и на Македодия ама нема да стани. Нашите с Краси Каракачанов са на маса в хотел секретен, ядът и пият и айдушки песни пеят, щот Красито у ВМРОто друго не е превил. Като съ казва - ка си баба знае тъй си тя и бае. Иначе войската ни е камерен състав като реквизит на кино студия Бояна - София или като по турско - опълченско четническа организция. "На здраве дружина! Таз година мирна мина, дано доживеем до догодина?" Както се вижда всички министри на отбраната са с едно и също фамилно име - СНЯРОВЦИ!
  • 25 само за юристката

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    СЛАВА РОССИИ ! ДРУГИ ПРОСТО НЯМА. ЩОТО АКО СА ТОЛКОЗ ПРЕХВАЛЕНИ И ЗНАТНИ, РУСИЯ ОТДАВНА НЕ ТРЕБЕШЕ ДА Я ИМА. ГЛАДНИ БИЛИ, ЖАДНИ БИЛИ, ГОЛИ БОСИ И НЕМОТИЯ НО ЦЕЛИЯТ СВЯТ В ТЯХ ГЛЕДА Е НЕ У ЧИЧА ВИ СЕМ. И НА G 20 И ИКОНОМ. ФОРУМИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И НА МАКС 2017 И НА ЯДРЕНИТЕ СТАНЦИИ, НА НЕФТ И ГАЗ РЕСУРСИТЕ СА ВСЕ ЕДНИ - БРАТЯТА НИ РУСИТЕ! Е ТЕ ЗА ТУЙ ША СЪ ИЗФЪРЛЯ ПАК ЧЕ ДА МИ СТАНЕ ДРАГО - СЛАВА РОССИИ И ТУЙ ТО!
  • 26 ердоган

    6 15 Отговор
    Тия ушанки не разбраха ли че авиацията не е за тях,хората вече имат "ХААРП" и лазерни оръжия,и минаха през луната преди 40 години,а водкаджиите още треперят като минават покрай Турция,да не вземе да падне някой самолет.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Вили

    7 12 Отговор
    Руската пропаганда е по дива и смешна от съветската. Националният доход на Русия е колкото на Италия.
  • 30 Труман

    6 11 Отговор
    Ние знаем как да постъпим с Русия.
    Газта сами ще си горите, за да си варите водката
    След 2025г-28година ще дойдат гладни времена.
    Гладната мечка, тогава ще иска да нападне и заграби чуждото, ама ние ще Вие чакаме и ще бъдем готови!!!

    Коментиран от #33

  • 31 ПАСТИР

    9 2 Отговор
    Много сте ми задружни овчици, така ви искам...ама цял живот сте и толкова тихи и само пасете...жалко - единни във форума, а навънка мишки...
  • 32 Росен

    7 10 Отговор
    Нищо, нищо ново не показват. Миг 35 -фейслифт на Миг 29 един самолет от 1977 ма. За сега са произведени 2 прототипа МИГ 35. (данни -Wikipedia.ru). Ми 171 е просто Ми 17, което пък е фейслифт на Ми 8 модел от 1961 ва. (данни -Wikipedia.ru) Су 34- Су 27 от 81-ва. Кое е новото в тази хибридка тук не разбирам. Има и една снимка на главния конструктор на РФ другаря Путин.

    Коментиран от #34

  • 33 Барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "Труман":

    Има и други държави, които са на различно мнение. Не са малко на брой, а някои от тях са и на завидно икономическо ниво. Да, ние сме в НАТО И ЕС, но без да можем да шукнем, а камо ли да си защитим интересите. Там решават една две държави и то само неща, които са печеливши, но за тях. Руснаците са доказали във времето, че никой не може да ги постави на колене. Грешка е, че сме срещу тях. Не казвам да сме с тях, но не и срещу тях. Ще дойде времето, когато историята ни ще се повтори. Два пъти сме били срещу Русия, и двата пъти сме губили. Не си го измислям. Справка - история.
  • 34 Барчо

    8 4 Отговор

    До коментар #32 от "Росен":

    По принцип е така на пръв поглед. Гледах едно клипче за витло, на което като се промени профила на перките се вдигна коефициента на полезно действие с 45%. Един стар самолет като го пипнеш тук там по формата, по-добър двигател, нова електроника и се получава нещо по-добро. По-далече, по-високо, по-добра маневреност, повече товароподемност, по-лек и здрав материал. На практика след няколко модификации се получава нещо доста по-добро от първообраза. Революции в самолетостроенето не стават всеки ден.
  • 35 генерал Гудериан

    3 7 Отговор

    До коментар #20 от "Герберасите на власта":

    Ко ? Не ! Буран има един единствен полет -непилотиран и след това се оказа ,че е негоден и изобщо не може да бъде преправен.
    Първо отиде в музей , а после в хангар ,който пък се срутил в/у него ,и след това за претопяване. Това е славната история на совалката Буран.
  • 36 Труман

    4 8 Отговор
    Троле, барчов(в момента си Барчо, като те подуха на друго място - абе кат комунист, социалист, демократ... вие руските си го правите и можете от столетие насам 1917-2017г.)

    По-скоро Русия е срещу нас и то много отдавна за собствен интерес.
    На следващо място са Франция, Великобритания и чак накрая можете да упреквате Германия и Италия от т.н Велики Сили от Европа.
    Най-малко САЩ можете да упреквате в намеса във вътрешните работи на България, ако такова нещо съществувато това е от 1989г. насам.
    А, че им е кьопава икономиката и рухна СССР, ами що не рухна САЩ и гейовете от Зап. Европа: защото комунистическата система се оказа неконкурентна на западния модел и издъхна през 80-те години и се случи логичното.
  • 37 Крокодила Гена

    4 0 Отговор
    800 фирми от 39 държави??
    Абе, тези луди ли са?? Те едно ножче за бръснене не могат да направят, тръгнали самолети и въртолети да правят и продават!
    Я веднага при "юристката" да им обЕсни, за какво иде реч!
    Американското може за нищо да не става, но е наше родно и ще стане за отзадзе на юристката, барем!
  • 38 до юриста

    3 1 Отговор
    Ама разбира се детето ми,капитан Уелс не може да не похвали новата безсмислица заради която са похарчени още няколко милиарда.Само гледай като дойде време за експлоатация в реални бойни действия.....също като "най-точните" крилати ракети -ТОМАХАВКА. От 100-150 изстрела 15-тина може и да паднат близо до целта :)))))
  • 39 банкерите лъжци

    6 0 Отговор
    Мигар не помните какво пъчене беше за мултимилиардната стелт технология на американските експериментатори? А оня ми ти тъп сръбски готвач да вземе,че с една смотона руска установка от 1956 г. да свали тази невидима "птица"-безсрамник!!!!
  • 40 ф22

    0 2 Отговор
    ВВС на САЩ възнамеряват да снабдят многоцелевите изтребители с лазерни оръжия до 2030 година, отбелязва ANI.

    Изследователската лаборатория към ВВС на САЩ инициира развитие на лазерни оръжия за следващо поколение бойни самолети, но скоро може да стартират такива програми и във ВМФ и армията на САЩ.

    Според Business Insider елементи от оръжията ще бъдат готови за лабораторен тест през октомври 2014 година, а на самолет ще бъдат тествани до 2020 година.

    В програмата е включено разработването на маломощни лазери за създаване на смущения на радарите на противника, лазери със средна мощност- за унищожаване на зенитни ракети и лазери с голяма мощност за нанасяне на удари по въздушни или наземни цели.

    Отбелязва се, че лазерите ще могат да действат на височина между 2 и 3 километра и при скорост 0.6-2.5 Мах
  • 41 ф22

    0 2 Отговор
    http://www.pan.bg/view_article-1-17175-Kakyv-shte-byde-iztrebitelqt-ot-shesto-pokolenie.html
    За 6-то поколение какво ще може да прави след 2030-60г.
  • 42 ДА ДА НО ТОН СЕ ДАВА ОТ МОСКВА

    2 0 Отговор
    Да, скъпи ми господа, всичко имали там на Запад и през океана но РУСИЯ ДУМКА а НАТО зяпа и търси в Македония и Черна Гора, духа на Караджата. ФАКТИ. ФАКТИ. ДА ! РУСИЯ ЗАПОЧНА ДА ДУМКА И ПИПА ЗДРАВО И НЯМА НИТО ЕДНО ЗАПАДНО МОМЧЕ ЗДРАВО ДА И СЕ ОПЕРИ А САМО КОНСТАТИРАТ - "БРАВО и ще работим съвместно в делото ви право!" . Обърнете внимание - СЪВМЕСТНО! Щото сами Запада немогат. Те на Запад и деца немогат сами да си направят та имигрантите взеха и по улиците да им помагат. Ам чи ней ли тъй, я?