Last news in Fakti

19 Юли, 2017 07:54 4 404 6

Изнасилвания и бой в германски църковен хор

  • германия-
  • хор-
  • момчета-
  • регенсбург-
  • насилие-
  • бой-
  • изнасилвания-
  • момчешки-
  • църква

Стотици момчета са били насилвани и унижавани

Изнасилвания и бой в германски църковен хор - 1
Снимка: Shutterstock

Шокиращи разкрития бяха направени за германски църковен хор, в който в продължения на десетилетия е имало физически и психически тормоз, а в някои случаи – и сексуален.

Най-малко 547 млади членове на момчешкия хор „Регенсбургер Домшпатцен“ са били обект на физическо насилие в период от 60 години, се казва в нов доклад.

В него 49 членове на католическата църква са обвинени, че са нанасяли бой на младите момчета между 1945 година и началото на 90-те години на миналия век.

„Затвор, ад, концентрационен лагер“ - по този начин жертвите описват пребиваването си в църковния хор, съобщи Би Би Си. Предполагаемите извършители е малко вероятно да бъдат подведени под наказателна отговорност.

Юристът Улрих Вебер беше натоварен да разследва посегателствата срещу момчетата в хора. Някои от тях са били изнасилвани, други – бити до кръв. Униженията и побоищата са били неразривна част от обучението на хористите.

Юристът разкритикува „културата на мълчанието“, която е продължила няколко десетилетия. Учители и духовници са запушвали устата на учениците, които са се страхували да споделят какво се случва в църковния хор.

Улрих Вебер посочи, че предполагаемите насилници са идентифицирани, но не се очаква да бъдат повдигнати обвинения срещу тях. Престъпленията са станали твърде отдавна, за да бъдат законово издържани нови обвинения. Град Регенсбург се намира в провинция Бавария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    3 11 Отговор
    Е, лошото в случая е че хорът е момчешки. Виж ако беше смесен щяха да му спретната един групов ..... и какво пък толкова?
  • 2 Иво Георгиев

    12 6 Отговор
    Атаката е срещу църквата, либерастията атакува божииите храмове и ги превръщат в отвратителни пъбове и дискотеки в Холандия, Германия, Англия, Белгия вижте 'church converted into a bar' дори слагат логото на сатана, нарочно се прави, защото мразят християнството там пише че мъжеложството (както Библията нарича хомосексуализма, принадлежи на култури, племена и разбирания, които Бог е отхвърлил като нещо гнусно) е смъртен грях. Сатанисти и либерасти те са едни и същи сили, насочени срещу морала и християнството, ужким действали за правата и свободите на човека, но налагат противоестествено за човека поведение.
  • 3 сърбин

    4 3 Отговор
    Както казваме у нас-бой,йе..н и сръбска музика!
  • 4 Боби

    12 2 Отговор
    Църква, баце...една от най-ретроградните и вредни институции, които (дай Боже), ще изчезне вбъдеще, ако хората еволюират достатъчно морално и интелектуално...

    Коментиран от #6

  • 5 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Няма да се случи такова нещо Боби ! Причината е простичка. Нали там някъде пише, че" всяка власт е от Бога"? ...... Казват, че по света имало около 11 000 религии / със всичките им клонки и разклонения/ Нито една не казва нищо против властта, но казва:" търпи и ще си спасиш душата" !! Коя е тази власт, кои са тези властимеющи, които ще скочат на религията! Те заедно" в една кратуна пърдят" ! Древните римляни са хвърляли християните на лъвовете, но после поумнели и приемат християнството ! Защо Борис налага тази религия по своите земи....жертва дори близките си ?!? И сега по случая по-горе. Не казва ли тази същата религия : "Прости и ще ти бъде простено !" ? Санким, било каквото било - бития бит, а и.....Втората част не всякога е весела - и Гиньо Ганев така каза от трибуната на Парламента !!А и човек така е устроен /въпреки втората заповед на нашата,православната, религия/, че да има идоли - живи или мъртви, да си прави кумири, да им се кланя и да им служи ! Във всяка черква има изрисувани купчина светци. И влизат миряните, палят свещите/които закупуват/,ще си строшат пръстите да се кръстят и бият чела до пода - да им се кланят. Не е ли пълна земята с паметници / за жертвите от войните не става дума/ на "велики" човеци, пред които хората слагат цветя, пеят песни, рецитират стихове, коленичат, пазят мълчание и т.н. и т.н.
  • 6 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боби":

    Ти какво предпочиташ? Джамии? Не че посещавам подобни храмове, но ако трябва да избирам между църква и джамия в съседство, 100 пъти ще предпочета църквата пред всекидневното пеене на ходжата и това да ми се наложи да наема бодигард на дъщеря ми, за да не я изнасили някой рязан, на който в религията му това е позволено. Радвай се, че го има и го е имало християнстовото, иначе вече да ни няма като раса.
Новини по държави: