Last news in Fakti

19 Юли, 2017 11:21 1 624 5

Скандали и генералска оставка край Айфеловата кула (СНИМКИ)

  • пиер дьо вилие-
  • еманюел макрон-
  • франция-
  • генерален щаб

Началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили генерал Пиер дьо Вилие напусна поста си заради разногласия с президента Макрон 

Скандали и генералска оставка край Айфеловата кула (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили генерал Пиер дьо Вилие подаде оставка, предадоха световните агенции, цитирайки негово комюнике.

Той се оттегля на фона на дълбоките си разногласия с президента Еманюел Макрон заради предложеното орязване на бюджета за отбрана.

Наскоро Дьо Вилие възнегодува в парламента срещу планираното намаляване на средствата за въоръжените сили, но бе порицан остро от Макрон.

Скандали и генералска оставка край Айфеловата кула (СНИМКИ)

В комюникето генералът казва, че се е опитвал да поддържа френските въоръжени сили в готовност да вършат своята все по-трудна работа с наложените им финансови ограничения. "При сегашните обстоятелства не смятам, че повече съм в състояние да осигурявам устойчивостта на военния модел, който вярвам, че е необходим, за да гарантира защитата на Франция и французите, днес и утре, и да поддържа амбициите на нашата страна", аргументира той своето оттегляне.

Скандали и генералска оставка край Айфеловата кула (СНИМКИ)

Началникът на френския генерален щаб е връчил оставката си на държавния глава, който я е приел.

Няколко часа по-късно генерал Франсоа Льокоентр бе назначен за нов началник на генералния щаб на френските въоръжени сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Министър

    7 0 Отговор
    Да си спомним, някой български министър да е подал оставка заради одрязване на бюджета на министерството му? Е няма такива! И затова няма да ни бъде.

    Коментиран от #3

  • 2 Ulavia

    6 1 Отговор
    Те французите са страхотни воиници! Римляните без бой са ги помели, Хитлер и той! Май ако ги нападне някой се предават веднага :)))) Наполеон малко по така ама блядовете са му строшили ребрата :))) ама то с тях никой не се е оправил. Ама като цяло французите имат хубави и перверзни жени ,а мъжете меки китки :))) помня някви бяха скочили на тайна мисия някъде по плевенско ,барети легионери десанчици. А тук случайно ги посрещат баща и двамата му сина, арендатори на земята на която падат въпросните. Е българин кво да си помисли освен, че ще го окрадат и бой и бой та ония петимата в болница от двамата сина и баща им.

    Коментиран от #5

  • 3 Началник ВВС

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Министър":

    Да си спомним, някой български началник на ВВС да е подал оставка заради орязване бюджета на ВВС? Е няма такива! И затова няма да ни бъде.

    Коментиран от #4

  • 4 Министър

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Началник ВВС":

    Командирът на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Румен Радев е подал рапорт за освобождаване от военна служба. Това съобщават от Министерство на отбраната.
    Рапортът на Радев е постъпил във Военното министерство днес. То е за освобождаване от военна служба на основание чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили поради придобито право на пенсия при условията на чл. 69, ал. 4 от Кодекса за социално осигуряване.
    От военното министерство поясняват, че рапортът ще бъде разгледан съгласно законно установените процедури.
    Припомняме, че това е вторият път, в който Радев подава оставка от поста. Той стори това на 1 октомври миналата година, но впоследствие я оттегли. Оставката му бе в знак на несъгласие с намерението чужди самолети да поемат охраната на небето ни. Оттегли я часове по-късно след разговор с премиера Бойко Борисов.
    Понеже те усещам накъде бийш. Ти давам цитата. Темата е за министри, но краварчето чука командири. Чукай бе, може и чичко Сорос да ти отвори!
  • 5 гост 1

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ulavia":

    А бе, неподготвения като не си разбрал и не си чел когато му е било времето, поне не се излагай бе ! Как от всичко което си написал няма и едно вярно, да беше познал поне на късмет за едно от тях !
Новини по държави: