Last news in Fakti

19 Юли, 2017 11:50 1 110 0

Поражения и евакуация на хора в сезона на пожарите (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • пожар-
  • огън-
  • невада-
  • калифорния

Огънят нанесе щети на къщи в Невада и наложи евакуация в Калифорния

Поражения и евакуация на хора в сезона на пожарите (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Горски пожари нанесоха щети на къщи в американския щат Невада и принудиха жители да напуснат селища в околностите на Националния парк Йосемити в щата Калифорния, предаде Reuters.

Йосемити остава отворен за посетители, но пламъците заплашиха над 1500 жилищни и други сгради в планински селища на югозапад от парка.

Огънят, който бушува от неделя, застрашава също така електропреносната мрежа, захранваща парка, и доведе до затваряне на пътища, използвани от туристите.

Губернаторът на Калифорния Джери Браун обяви извънредно положение заради пожара, който по думите му е принудил хиляди жители да избягат и се очаква да продължи да гори.

Поражения и евакуация на хора в сезона на пожарите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Поражения и евакуация на хора в сезона на пожарите (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Невада 14 домове бяха повредени или унищожени от горски пожар, избухнал в понеделник. Властите отмениха предупреждението за евакуация, което позволи на стотици хора да се върнат по домовете си и да оценят щетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА