19 Юли, 2017 21:30 1 769 16

САЩ: Иран е спонсор номер 1 на тероризма

  • сащ-
  • доклад-
  • иран

Това показва нов доклад на Белия дом

САЩ: Иран е спонсор номер 1 на тероризма - 1

Иран продължава да е водещ спонсор на тероризма в света. Това се казва в нов доклад на администрацията на президента на САЩ – Доналд Тръмп, цитиран от U.S.News.

В доклада се казва, че има спад в терористичните атаки през 2016 в сравнение с 2015.

Докладът е публикуван в сайта на Държавния департамент. Смята се, че ирански представители продължават да набират милиции в Ирак и Сиря. В същото време те не са изтеглили подкрепата си към групировката Хизбула.

Американските власти вече обявиха, че ще въведат нови санкции срещу Техеран. Иранските власти обявиха, че такива действия противоречат на споразумението за ядрената програма на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    38 6 Отговор
    Ако Иран е номер Едно, то
    САЩ - САЩ са извън класациите те са абсолюта на терориризъма!!!
  • 2 no name no face no number

    29 6 Отговор
    Някой е разменил местата на държавите, може би неволно:)
  • 3 Бургаски змей

    33 7 Отговор
    Както винаги, Крадецът вика..."дръжте крадецът"....комично,но факт!!! То бива,бива, ама толкова да са Прости отатък "голямата локва"...???!!
  • 4 antimediator

    5 31 Отговор
    А може би краставите магарета се намирате !
    Кой взриви автобуса в Сарфово - Хисбула .
    Хизбула и малките деца знаят, че се финансира и подпомага по всякакъв възможен начин от Иран.
    И какво следва , че вие сте национални предатели и при други обстоятелства щяхте много скъпо да си платите !
  • 5 Али Раза

    27 4 Отговор
    Хахаха тия верно ли ги говорат тия лъжи? Те май не могат да осъзнаят, че никой не им вярва и с това стават за смях. А те май се взимат на сериозно, и си мислят, че е миналия век, когато можеха брат към брата да настроят да се изтрепят с лъжи и парламентьори.
  • 6 Бесен Язовец

    31 3 Отговор
    Нагли , безочливи клеветници това е администрацията на алчните от САЩ
  • 7 юрист

    4 23 Отговор
    Тцъ, тцъ, тцъ- до къде стигнаха ушанките и руските тролове- да защитават една ислямска ТЕОКРАТИЧНА ШЕРИАТСКА държава- иран, само защото сащ й наложил санкции- ахахахахаа:D:D:D За сведение на ушанките, в иранската конституция е вписано, че основен източник на право е КОРАНА, тълкуванията му от ислямските “учени“ и шериата:D:D:D

    Коментиран от #8

  • 8 Наистина знаещ

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Всеки поне средно интелигентен човек знае, че Саудитска Арабия е най-големия износител на ислям по света и то салафитски, който учи, че неверниците (ние християните) не сме хора и може да ни убиват, изнасилват жените ни и т.н. ужасии. Спрямо салафитския и сунитския ислям, шиитския е направо умерен. Ако си истински юрист щеше да го знаеш това. Също така щеше да знаеш, че САЩ яко се дупят на Саудитска Арабия и и се слагат въпреки, че точно саудитецът Осама бин ладен им бутна кулите. Шантава работа. И последно провери какъв ислям изповядват Ал кайда и ислямска държава и тогава се обаждай псевдо юристе.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "Наистина знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Всеки поне средно интелигентен човек знае,...“ че иран е ТЕОКРАТИЧНА ШЕРИАТСКА ДЪРЖАВА:) Нали можеш да четеш на английски език? На- чети, за да знаеш и да не се излагаш! И какво общо има със статията коментарът ти за саудитите?! Виж тук чл.1 , чл.2 ал.1,2,3,4 и 5 и най- вече- чл.4 . който в превод от гугъл преводача, има следното съдържание- “Член 4
    Всички граждански, наказателни финансови, икономически, административни, културни, военни, политически и други закони и наредби трябва да се основават на ислямски критерии. Този принцип се прилага абсолютно и по принцип към всички членове на Конституцията, както и към всички други закони и подзаконови актове, а фукахата "на Пазителския съвет са съдии по този въпрос.“
    http://www.iranonline.com/iran/iran-info/government/constitution-1.html
    Така, че - коментарът ти е СПАМ и трябва да бъде изтрит, защото НЕ Е по статията, в която става въпрос за иран, а не за саудитите.
  • 10 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "Наистина знаещ":

    А псевдоюрист си ТИ, тролчик- кой неюрист може да ти извади оригиналната иранска конституция на английски език и да й направи тълкуването кое / какво е източник на правните норми в иран, а? Кой неук трол го може това?!
  • 11 юрист

    3 10 Отговор
    И последно- това, което не знаят ушанките е, че НЯМА “мек“ и “твърд“ вариант на теократизма и шериата- щом в конституцията е вписано, че източник на правни норми е корана- КРАЙ- това е ШЕРИАТСКА ТЕОКРАТИЧНА държава! Теокрацията означава, че религията е вплетена в държавното управление на държавата и че НЕ СЪЩЕСТВУВА светско право в тази държава, а тя се управлява само според религиозните канони на религията, която е официална в нея. НЯМА светско правораздаване, за престъпления се считат всички простъпки, които религията ислям приема за престъпления! Може ли обикновена жена, която е туристка и не е политик, не е иванка тръмп, да посети иран, ако е незабулена с чадор? НЕ МОЖЕ! Точка по въпроса от юридическа гледна точка!

    Коментиран от #15

  • 12 Мислещ Гост

    9 2 Отговор
    Иран бил номер 1 спонсор на тероризма... краварите няма ли да кажат нещо за Саудитска Арабия, която е люлката на радикалния ислям? Естествено, че няма нали са първи приятели. Краварите са номер 1 спонсор на номер 1 спонсор на тероризма! И не, не съм руски трол!

    Коментиран от #13

  • 13 юрист

    2 9 Отговор

    До коментар #12 от "Мислещ Гост":

    Не си личи...Пишеш за неща, от които си нямаш и понятие, но ги пишеш с такава убеденост, все едно си академик по правни науки...А всъщност си неюрист...Посмали малко самочувствието по материя, от която нямаш елементарно понятие и пиши за неща, които разбираш- така няма да олекваш в очите на хората...
  • 14 КОНЯР

    2 6 Отговор
    НАЗДРАВЕ КОНИЕ ! ИМАТЕ ЛИ СИ ВАТЕНКИ !
  • 15 Наистина знаещ

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Ако беше юрист щеше да знаеш, че всеки адвокат и съдия прави различни тълкования на един и същи закон, и Перата например за един шамар седи в затвора, а мангала, който едва не уби човек удряйки го с кол по главата го съдят за СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА (не за тежка или опит за убийство) и го пуснаха след три дни да се прибере в къщи. Същото е и с исляма. Според шиитския прочит и тълкование нас християните не трябва да ни убиват и изнисилват, а според салафитския прочит на корана ние не сме хора, а по-нисши от прасетата и който мъж не приеме тяхната религия трябва да бъде убит, а жените изнасилвани и чак после убивани след изтезания. Не напразно те попитах дали правиш разлика между саудитския салафитски ислям на ислямска държава и Ал кайда, и този на шиитски Иран.
  • 16 Бай бай

    0 0 Отговор
    Иран били спонсори на сащ,така ли да го разбирам.всички вече знаят кои са терористите .