20 Юли, 2017 10:20 2 215 7

Тръмп прекрати програма за въоръжаване в Сирия

  • сащ-
  • цру-
  • доналд тръмп

Програмата засяга ЦРУ, които въоръжават представители на опозицията

Тръмп прекрати програма за въоръжаване в Сирия - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени програмата на ЦРУ за въоръжаване и обучаване на сирийски бунтовници, съобщи "Гардиън".

Програмата стартира през 2013 г. Така администрацията на президента Барак Обама се опитваше да подкрепи движението срещу сирийския президент Башар Асад.

Програмата обаче имаше ограничен успех. Много от бойците, обучавани в нея, пък станаха част от терористични групировки.

Според експерти това няма да облекчи положението на Асад. Все пак те смятат, че така САЩ дават сигнал за желание за по-добри отношения с Русия.

В същото време Тръмп подписа нов план за въоръжаване на Сирийските демократични сили. Те са една от групите, които имат най-голям успех в боевете с Ислямска държава. В момента те водят и обсадата на Ракка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОВИНАТА

    14 1 Отговор
    А дано-сега на брадатите главорези от ИД хептен ще им припече под зад..ците...........макар че не ми се вярва.
  • 2 тттттттттт

    12 1 Отговор
    Айдеее изгореха джихадистите от ид
  • 3 Morgoth

    22 2 Отговор
    От трън та на глог! Спира едната програма и почва нова. Преди всеки джихадист, който иска оръжие се пишеше бунтовник, сега ще се пише СДС-ар и готово. А като изгрее новата терористична организация ще се влее в редиците и.
  • 4 Ulavia

    32 1 Отговор
    Пълна пунта мара.... до сега мътиха водата в Сирия ,а сега ще продължат към Турция. До половин, най много година ПКК ще поискат да правят държава, а територия ще се иска от Асад и Реджеп султан. Както се досещаме това ще доведе до нови кръвопролития. Кюрдите са много, а американците достатъчно подли. Има ли напрежение някъде по света, Америка се грижи то да достигне до кръвопролития.
  • 5 Бесен Язовец

    12 1 Отговор
    Забравиха да кажат само че офицялно я спират иначе продължава
  • 6 Боби

    6 2 Отговор
    Даааа,и едните и другите си взимаха заплатите от ЦРУ...е,едните ще останат гладни.
  • 7 Левски

    4 0 Отговор
    ЦРУ беше изритано в з.....ка от един твърд Руски БОТУШ!!! ХАХАХАХАХА Аха да победят Асад които е законен президент и дойдоха Руснаците!!! Хахахахаха! Алах Абкар!