Last news in Fakti

20 Юли, 2017 16:06 1 879 2

Огромни различия по преговорите между ЕС и Лондон

  • ес-
  • brexit-
  • великобритания

Няма споразумение по ключови въпроси

Огромни различия по преговорите между ЕС и Лондон - 1
Снимка: БТА/AP

Великобритания и ЕС не са успяха да намерят решение на различията си относно финансовото уреждане на излизането на страната то ЕС, съобщи „Синхуа“.

„И двете страни признават важността на решаването на финансовия въпрос. Преговорите през тази седмица са силни“, заяви британският министър за Brexit Дейвид Дейвис.

В същото време представителят на ЕС Мишел Барние обяви, че в момента, в който Великобритания изясни финансовата си позиция, преговорите за излизането на страната от ЕС ще могат да започнат.

Не е постигната и договорка за правата на гражданите след отделянето. Според Барние все още трябва да се изяснят много от въпросите около излизането на Великобритания.

"Да премахнем всички финансови въпроси и да се платят всички сметки - това е главното условие за правилния и цивилизован начин за излизане от блока", посочи Барние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    1 0 Отговор
    Според мен тупат топката докато с надеждата британското правителство да се смени и да пробват да си останат в ЕС.

    Коментиран от #2

  • 2 жщг

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Morgoth":

    Защо ? Ако платят сметката -да вървят където искат!
Новини по държави: