1 436 1

Здравословният начин на живот = 7 години повече

Без алкохол и цигари живеем със седем години повече

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Ново изследване показва, че здравословният начин на живот удължава живота на човек със седем години. То е направено от германския Институт за демографски изследвания „Макс Планк“.

Авторите на анализа посочват, че здравословният начин на живот, който не ни коства нищо, гарантира по-дълъг и щастлив живот, съобщи UPI.

Избягване на цигарите, алкохола, както и поддържане на здравословно тегло, са неща, които ще добавят към седем години към нашия живот.

В проучването са взели участие 14 000 души на възраст между 50 и 89 години. Тези, които не пушат и нямат излишни килограми, живеят повече от другите. Това важи и за хората, които пият алкохол в умерени количества.

Здравословният начин на живот се изразява и в редовна спортна активност, както и в повече движение. Разнообразното хранене също е гарант за по-добро здраве и по-малък риск от заболявания.Още по темата

 • Ходете бързо за дълъг живот

  Ходете бързо за дълъг живот

  Хората, които ходят бавно, са изложени на повишен риск от ранна смърт, съобщи в. Metro. Проучване на университета в Лестър откри връзка между ...
  3.09.2017
  1 546
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ироничен
  Отговор
  1 17:19  24.07.17
  Умрели дядо и баба. Пуснали ги в рая, а там едни красоти.... - Гледай ма будала! - рекъл дядото - Ако не беше твоят здравословен начин на живот, от пет години щяхме да сме тук!

Напиши коментар:


Публикувай