21 Юли, 2017 12:55 1 816 0

Южна Корея с призив към Пхенян

  • северна корея-
  • призив-
  • южна корея

От там още чакат отговор на предложението за преговори

Южна Корея с призив към Пхенян - 1
Снимка: БТА/AP

Южна Корея призова Северна Корея да приеме предложението за военни преговори, съобщи CTV News.

През тази седмица Сеул предложи на Пхенян да проведат военни преговори за снижаване на напрежението. От там обаче все още не са дали отговор.

„Успокояването на военното напрежение и възстановяването на каналите за комуникация е от съществена важност. Така ще въведем стабилност на Корейския полуостров“, се казва в изявление на военното министерство на Северна Корея.

Северна Корея все още не е отговорила и на предложението за отделна среща, на която да се обсъди повторното събиране на разделени семейство в двете страни.

Отношенията между двете държави се влошиха, след последните ракетните тестове от страна на Севера. Според експерти, е много възможно от там да се съгласят на преговори, въпреки липсата на отговор до този момент.

Последните разговори между Южна и Северна Корея се проведоха през декември 2015 г. Все още се очаква отговор на предложението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: