409 0

Френските националисти на Льо Пен търсят ново начало

Партията "Национален фронт" организира семинар, на който ще работи за трансформацията си

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Френската крайнодясна партия "Национален фронт" организира семинар, който ще бъде посветен на нейната евентуална трансформация след провала на лидера Марин льо Пен на президентските избори през май, който отприщи оживени вътрешни дебати.

Ще направим равносметка на изборите. Ще видим какво не сработи и какво даде резултат", каза Льо Пен по повод на семинара, който ще се състои в централата на партията в парижкото предградие Нантер.

Марин льо Пен не изключи и промяна на името на партията, съоснована през 1972 г. от баща й Жан-Мари.

На семинара ще се обсъжда въпросът за привличане на повече избиратели от традиционната десница, както и въпросът за излизането от еврозоната - ключово предложение на Национален фронт, отхвърляно обаче от мнозинството от французите.

"Мисля, че може по този въпрос да смекчим позицията си", каза днес генералният секретар на "Национален фронт" Никола Бе.

Заместник-председателят на "Национален фронт" Флориан Филипо, който е пламенен привърженик на излизане от еврозоната, пък настоява, че не трябва да се поставя под въпрос политическата линия на партията, критикувана от някои нейни представители.

Льо Пен изгуби на втория тур на президентските избори във Франция от Еманюел Макрон. На парламентарните избори през юни нейната партия получи едва 8 места в Националното събрание, наброяващо 577 депутати.

Франция


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай