21 Юли, 2017 14:49 2 212 21

Германия замрази доставките на оръжие за Турция

  • германия-
  • оръжия-
  • турция

Още през миналата година са били спирани доставки

Германия замрази доставките на оръжие за Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Германия замрази всички доставки на оръжие за Турция, съобщи Билд.

Още след опита за военен преврат в Турция през миналата година, Германия е блокирала 11 доставки на оръжие.

Сега целият процес вече е замразен. Отношенията между двете страни се обтегнаха през последните седмици. Това стана, след като турските власти арестуваха няколко активисти за правата на човека. Сред тях е и германският гражданин Петер Стюдтнер.

Турция вече обвини Германия, че с изявленията си се меси в нейната правна система. В същото време властите в Берлин призоваха а турския посланик. Те настояват за незабавното освобождаване на Стюдтнер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    12 5 Отговор
    Още може! Сащ директно да повдигнат въпроса за изхвърлянето от НАТО на турция! С такъв “съюзник“ като турция не ти трябва враг! А турция много добре да си помисли, защото масово се счита, че онзи, който е предал съюзника си един път, би предал без пробелми и всеки следващ съюзник! С такава репутация тази в руското нато- одкб- няма да ги вземат! Да ходят в бъдещото арабско “нато“- там им е мястото по поведение и манталитет- които си приличат, те се и привличат!

    Коментиран от #16

  • 2 ХХХ

    2 6 Отговор
    Много ти знае на теб главата какво е НАТО, в благоевградския псевдо университет ли го научи? Или мъжа ти докато гледа новини го чу? Чудя се от кое ли село си само, ама някой скоро ще те издаде...храниш по хората, храниш, а си от най-проблемния вид българи (на български се пише с малка буква, ако ще се правиш на грамотна, визирам предишни постове, а държавите, и то всички, независимо "добри" или "лоши" - с голяма, така биха те приели насериозно) - тези, дето се правят на начетени и работливи, а от селска амбиция и комплекси, било то за доказване, било то за "равенство" са забравили що е то етика, морал, търпение, толерантност. Тези, които ги мързи дори да си мърдат мозъка, само плюят и чакат някой да оправи нещата, а даже и мъжа им не ги оправя. Фактът, че се хвалиш, че си на море е достатъчно доказателство за наличието на комплекси, а за нивото на интелигентност и ценности да не говорим. Мога да се обзаложа, че носиш crocs :D. Не е нужно да се ядосваш - папагалчетата също се водят интелигентни. И спокойно, не знам как е и добър ден на руски, каквото знам само от твойте постове съм научил :)
    П.С. Тук четат деца, осъзнай се и прави нещо по-смислено, ако не - поне възпитано. Ако имаш късмет - и твойте могат да четат един ден дори и тук!

    Коментиран от #8

  • 3 Диди

    10 3 Отговор
    Външният министър на Германия предупреди всички за посещение в Турция,тъй като няма сигурност.Както и бизнесмените.Ердоган е психоболен,той вреди на турският народ,но за жалост половината от турците му вярват.Но ето започна се,германците няма да инвестират там.Ердоган е казъл,че немските концерни поддържали терористи.Е това вече е непростимо.Турция няма място в Европа,така и в НАТО.

    Коментиран от #15, #20

  • 4 Диди

    11 3 Отговор
    По германската телевизия съобщават,че Турция иска да навлезе в Сирия и да се бие против сирийските кюрди,с цел да не допусне основаването на кюрдска държава. Ердоган ще предизвика гражданска война в Турция,която ще залее нашата с турски и кюрдски бежанци. Тоя психопат трябва да бъде спрян.
  • 5 ХХХ

    2 4 Отговор
    2 + от мен, същото по смисъл, но казано културно. Адвокатката, или юристката, незнам докъде си го докарала взела ли си изпита, не си ли, учи се от грамотни и сдържани дами ;)
  • 6 Диди

    4 1 Отговор
    До ХХХ. Ти от коя планета си? Първо,няма значение дали някой е от село...това не значи,че е глупак и без интелигентност.Второ,всеки знае кога се пишя с главна буква,дали няма да ги употреби,не го прави глупав. С ЕДНА ДУМА...ГОСПОЖАТА НЕ Е ГЛУПАЧКА,ТЯ Е ИНТЕЛИГЕНТНА.А ЗАЩО СМЕСВАШ СЪПРУГЪТ Й,ТОВА ГОВОРИ,КОЛКО ИНТЕЛИГЕНТНОСТ ПРИТЕЖАВАШ ТИ.
  • 7 ХХХ

    2 3 Отговор
    Тя обича да говори за него, нормално е хората да започнат да го намесват - дружбата с джуджета изкривява гръбнака :) А това, че се прави на умна използвайки големи и малки букви я прави глупава, разбира се :)
    Иначе за селото - опасявам се, че не ме разбра правилно. Не е лошо, когато човек от село е селянин, аз също понякога съм, лошо е, когато човек от село е амбициозен провинциалист, които не ходи по земята. За хората е изключително вредно да се опитват да летят, и да не ходят по земята - получава се това - човек се хвали с нещо, с което още 500 човека годишно могат да се похвалят. Представи си ако всеки започне да се хвали, вместо да се труди :)
  • 8 юрист

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "ХХХ":

    “...Публикувано във факти.бг: Много ти знае на теб главата какво е НАТО...“ Знам, защогто съм български адвокат от 16 години и съм чела Договорът за НАТО, както и съм учила в юф на СУ какво е “система за колективна сигурност“. А ти , както виждам, си поредното скъсано обидено на България турче, с уклон към ислямизма, което не може да се примири, че има жени- адвокати, жени- лекари, жени -архитекти и че в България жените и мъжете имаме равни права- включително и равни трудови права, нали?:)

    Коментиран от #12

  • 9 Българин

    6 2 Отговор
    И к'ква стана тя?!? Прехваленият им проект за танк, който го дундуркат 20 години, ще види бял свят на кукуво лято - германците няма да им дадат оръдието и двигателя. Може да си направят от корпусите каски :) Явно в школата на ердоганчо не са стигнали в читанките си до страницата, на която пише ''два пъти мери, веднъж режи''!
  • 10 Диди

    3 2 Отговор
    Следя постоянно политиката,но ме опасява наистина,че Ердоган ще предизвика гражданска война в Турция.Това за нашата страна ще бъде като ,,апокалипсис,,.Световните лидери трябва да направят всичко възможно да предовротят такова катастрофално не само за нас положение.
  • 11 ХХХ

    3 2 Отговор
    Напротив, обожавам успелите жени. Но ти не си от тях. Християнин съм и българин от поколения, а фамилията ми все още се отпечатва на една от банкнотите ;) Тук не всички се делят на:
    1. Про-американски Българи (кравари)
    2. Про-руски българи (ушанки ли ги наричате?)
    3. Про-турски българи (турчета)
    Има и обикновени българи, които не симпатизират особено на други държави, освен в контекста на туризма, и в повечето случаи ненавиждат безделниците, попарени от комплекси и мания да променят нещо, което дори не поглеждат обективно и отгоре! Неприятно ми е, че под сериозни статии, които заслужават задълбочени дебати, водени от ограмотени (по въпроса) участници се срещат лични спорове на комплексирани хора без работа, било то и български адвокати, или турски, или американски...
    Публикувано във факти.бг: и съм чела Договорът за НАТО - личи си професионализмът ти, договорът за нато ахах...можеш да сложиш голямо Д, но не и да го напишеш така, както се казва, а уж си го чела :)
  • 12 ХХХ

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Стана ми интересно и се зачетох, а ти този път се изложи :)
    Така, кое казваш, че си чела:
    1. Индивидуална програма за партньорство между България и НАТО
    2. Национална програма за подготовка и присъединяване на България към Северноатлантическия съюз
    3. Декларация за национално съгласие
    4. Документите по ратификацията на Северноатлантическия договор (доста голям обем, частично конфиденциален)
    5. Депозираните документи във Вашингтон за присъединяването към гореспоменатия договор
    ?
  • 13 Хасан

    1 1 Отговор
    Става интересно
  • 14 Хасан

    3 3 Отговор
    Диди,"немските активисти" се провалиха в Украйна и Грузия..и Русия им взе половината територия..."немските активисти" се провалиха с опита за преврат в Турция..май немската външна политка трябва да спре на Балканите и Полша...и на Ламанша...
  • 15 Тр.тс

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    За погорните ви приказки няма да изразя мнение но по въпроса за нато би трябвало да се знае че Турция е член на тази организация от 1951 година когато ние още викахме Слава на братушките
  • 16 Тр.тс

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Абе щесе опита да бъда кратък към теб бе що за юрист си бе
  • 17 Тр.тс

    1 3 Отговор
    Между другото може дасе замислите за българия и нейният и приност към европа (освен ефтината работна ръка)и разбирасе към нато.....какво е направила българия като военна сила например....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Rollo

    1 1 Отговор
    Za sejelenie ni6to nqma im stavat tursiq mng silna durjava germaniq rabotqt ot dolu na masata o6te mejdu tqh imat lubov samo teatri
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Митко Турчина

    2 1 Отговор
    Те немците отдавна съкратиха доставки на оръжия за Турция, но причината май не е само че са им обтегнати отношенията а това , че турците почнаха да си го произвеждат сами и също така вече са износители и се справят доста успешно ! Някой ако е ходил на последното изложение в Истанбул май месец ще потвърди написаното !
Новини по държави: