Last news in Fakti

21 Юли, 2017 17:15 2 503 27

ЕС глобява "непослушната" Полша с 300 000 евро на ден?

  • ес-
  • полша-
  • варшава-
  • глоба-
  • ек-
  • анджей дуда

Брюксел може да наложи на Варшава сериозна глоба, ако тя приеме спорния закон за съдебната реформа 

ЕС глобява "непослушната" Полша с 300 000 евро на ден? - 1
Снимки: БТА/АР

Европейската комисия може да наложи на Полша глоба, ако страната приеме спорния закон за реформа на съдебната система. Интернет порталът onet.pl, цитиран от ТАСС, твърди, че глобата "може да достига 300 000 евро за всеки ден на действието" на този закон, нарушаващ законодателството на EС.

Сайтът отбелязва, че за налагане на толкова висока глоба не се налага единодушно одобрение от всички страни членки.

Според ЕК, одобреният в четвъртък от депутатите в полския Сейм (долната камара на парламента) законопроект за съдебна реформа намалява независимостта на съдебната система и я поставя под контрола на политиците. Днес законопроектът постъпи в Сената - горната камара.

ЕС глобява "непослушната" Полша с 300 000 евро на ден?

Снощи във всички големи градове в Полша се състояха масови протестни демонстрации срещу планираната реформа. Само във Варшава в протеста участваха над 50 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варшавата

    9 2 Отговор
    Брей!
  • 2 юрист

    6 21 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: "може да достига 300 000 евро за всеки ден на действието" на този закон, нарушаващ законодателството на EС....“ ДА- ВЪЗМОЖНО Е, НАПР, ГЛОБА ОТ 30 ДО 100 000 ЕВРО НА ДЕН! Ха сега пак да врекнат русофилите, когато мрънкат за южен поток, защото ЕК можеше да ни наложи СЪЩИЯ ПО РАЗМЕР САНКЦИИ за нарушаване на Третия енергиен пакет на ЕС! Ама какво им пука за това и за глобите на България, на русофилите, огромна част от които са руски граждани или деца от смесен рускобългарски брак, ако те си живеят в русия и НЕ ПЛАЩАТ данъци в България...За това не трябва да се сърдят, когато им се каже, че не са обективни, защото са длъжни да защитават 2 противоположни и противостоящи си държавни интереса на двете си родини- България и русия!

    Коментиран от #3, #10

  • 3 КОНТРА НА ПИШМАН ЮРИСТЧЕТО

    24 8 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    ТООООЧНО ТАКА .НАБУТАХТЕ НИ В ТОЗ РЕКЕТИРАЩ ЕС И СЯ ТЪРСИШ НА БАБА СИ ФЪРЧИЛОТО С ТОЗ ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ АМА И ОСЕМ ГОДИШНИТЕ ЗНАЯТ ЩО Е РЕКЕТ И ИЗНУДВАНЕ.

    Коментиран от #5

  • 4 Тр.тс

    22 6 Отговор
    Ех и ако това нее намеса във вътришните работи на една суверенна страна.....просто нямам думи......
  • 5 юрист

    10 15 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРА НА ПИШМАН ЮРИСТЧЕТО":

    аз да не съм политик, че да съм те “набутала“ където и да е ?! Дори не можеш и да си представиш, че ИЗВЪН политиката има един ОГРОМЕН СВЯТ, който съществува въпреки вас- политическите тролове, нали?:) А България ТРЯБВА да бъде в един РЕФОРМИРАН ЕС, а не в еаст, защото БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ ЕВРОПА, А НЕ ОТ РУСИЯ ИЛИ ОТ АЗИЯ!

    Коментиран от #6

  • 6 КОНТРА ДО УМНИЯ НЕМОЖЕЩ

    11 7 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    ПРЕКАЛЕНО ДОБРЕ СИ МИ ЯСЕН .ПРОДАЖНА ФУНРНАДЖЙСКА ЛОПАТА ЧЕ И С МУСТАЦИ .

    Коментиран от #7

  • 7 юрист

    8 19 Отговор

    До коментар #6 от "КОНТРА ДО УМНИЯ НЕМОЖЕЩ":

    Аз съм ЖЕНА и съм българка , ушанко- не съм като твоите мустакати рускини:D:D:D Пак ти пиша ИЗВЪН путлеристан , милитаристичната путлеристанска политика и извън платеното ти тролене, има ОГРОМЕН СВЯТ, НА КОГОТО НЕ МУ ПУКА ЗА НИКОЙ ПОЛИТИК:) Явно ти си финансово ЗАВИСИМ от политиците, за да мрънкаш:):) Не виждам данъците в България да са с повишен размер, ерго- или си на помощи като трайно безработен и се притесняваш, че 1 глоба на ЕС за България ще вземе от парите за помощи за безработни, или си пенсионер и се притесняваш за размера на пенсията си:) И в двата случая си ККЗ/ кожа, кости и злоба/:D

    Коментиран от #8, #25, #26

  • 8 КОНТРА ДО ПИШМАН ЮРИСТЧЕТО

    14 7 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    ОЧЕВАДНО Е ЧЕ ВЪВ ВТОРИЯ КОМЕНТАР ЗЛОБАТА НАЙ ВЕЧЕ Е КВАША ПРИСЪЩА НА ЛЮЗЪР НЕУСПЯЛ И ВЪВ ВТОРИЯ СИ КОМЕНТАР ДА ОБОРИ ПОЗИЦИЯТА НА ЕС КАТО РЕКЕТИРАЩ ОРГАН.

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    4 19 Отговор

    До коментар #8 от "КОНТРА ДО ПИШМАН ЮРИСТЧЕТО":

    Хахаха- до сега всички ушанки мрънкахте, че твърде детайлно съм си развивала тезите, като цитирам всички членове и алинеи от ЕС и български закони:D Това вече приключи- НЯМА да ви изнася правни консултации про боно- като не сте съгласни с моето становище, ВИЕ дайте инфо от ЕС и българските закони, което да оборва моето професионално юридическо становище по първичното ЕС законодателство:) Адвокатският труд е скъпоплатен и висококвалифициран интелектуален труд- няма да го полагам безплатно....
  • 10 Komunist

    12 7 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Има лесен начин да избегнем глоби от ЕС ако бяхме направили южен поток и той е да напуснем ЕС а после за десерт напускане на НАТО

    Коментиран от #11, #12, #20

  • 11 юрист

    8 17 Отговор

    До коментар #10 от "Komunist":

    Да напуснем ЕС и НАТО? За да могат руснаците да ни спретнат кримският сценарий и България да се окаже абсолютно НЕЗАЩИТЕНА военно пред путлеровата армия?! Извинете, но аз съм БЪЛГАРКА, и двамата ми родители са БЪЛГАРИ и поставям защитата на българските национални интереси НАД интересите на русия и НЕ МОГА да се съглася с подобна ситуация! Разберете едно нещо- България не е част от русия, НИКОГА не е била руски федерален субект и никога няма да стане такъв! Дедите на всеки българин не са умирали в защита на руската империя, а за суверенитета и независимостта на България! Защо искате ние, българи, да предадем паметта им и да защитаваме една чужда държава- русия, че и даже нашата държава България да й става васал и руска губерния? Това може да поиска само комунист- понеже комунистите нямат Родина и отричат частната собственост, или руски гражданин!
  • 12 юрист

    6 15 Отговор

    До коментар #10 от "Komunist":

    Що се отнася до южния паток- много му здраве! Май доста рускоговорящи съжаляват, че няма да се реализира, защото той беше поредното руско енергийно оръжие за принуда и оказване на политически и енергиен натиск над България. Казано накратко- руските пенсионери да забравят за приходите от южния паток в руския държавен федерален бюджет:) България има за задача да увеличава размера на пенсиите за собствените си пенсионери- български граждани, а не да допуска увеличаване на размера на пенсиите на чуждите граждани- пенсионери, чрез енергийна зависимост на България от русия! Да не говорим за по-скъпата цена на руския газ, който газпром ни е продавал години наред! На германия газпром е продавал природен газ на 195-210$ за 1000 куб.м. газ, а в същия момента газпром е продавал на България руски природен газ с ценат 510$ за 1000 куб.м. газ! Ега ти “братушките“! Това руски оскубване на България и българските граждани вече СВЪРШИ и за това съжаляват мнооого рускоговорящи чужденци!
  • 13 Истината

    15 6 Отговор
    Големи простотии не съм русофил на европа все повече става ислямия от собствен опит...и в нашия интерес беше южен поток....да гледаме само нашия интерес не на запада или русия ..защото сме им на оная работа..

    Коментиран от #14

  • 14 юрист

    5 13 Отговор

    До коментар #13 от "Истината":

    “...Публикувано във факти.бг: ..и в нашия интерес беше южен поток...“ Това е просто твърдение. Защитете го с юридически и търговски аргументи и факти, и тогава може да го представяте като по-професионално становище... Бихте ли ми обяснил/а, какъв е размера на транзитните такси за България от южния паток, след като България НЯМАШЕ СКЛЮЧЕН ДОГОВОР за транзитните такси на руския транзитиран природен газ по южния паток? Знаете ли какво е проектно финансиране? Южния паток беше САМО транзитен ЗА БЪЛГАРИЯ газопровод - по него България НЯМАШЕ да получава природен газ. Тогава?

    Коментиран от #16

  • 15 1234

    13 2 Отговор
    Те пък като започнат сега да го плащат,да видиш ТИ. Бойко си призна,че е сбъркал дето е слушал ЕС за газовите потоци.Не разбрахте ли бе политици,че всеки дърпа чергата към себе си,защо не гледате за нас кое е по добре ами слушате ония кухи лейки в Брюксел.То зелето им като видиш само прави сметка за акъла им.Да седите да ви лъжат само.
  • 16 КРАВАРСКА ОТРОВА

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    СИЧКО Е ПАЗАРИ И ПЪТЯ КЪМ ТЯХ. СИЧКИ АМ.БАМ.БАЗИ ОТ БЪЛГАРИЯ ДО АЛБАНИЯ СА ПО ЛИНИЯТА НА КОРИДОР НОМЕР ОСЕМ.КРАВАРИТЕ ГО ПАЗЯТ ОТ РАШЪНИТЕ ДА НЕ БИ МИНЕ В ТЯХНИ РЪЦЕ И СВОБОДНО ДА СИ ПРОДАВАТ ГАЗТА.ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПРАВИ СЕЧЕНО

    Коментиран от #17, #18

  • 17 юрист

    3 12 Отговор

    До коментар #16 от "КРАВАРСКА ОТРОВА":

    “...Публикувано във факти.бг: СИЧКО Е ПАЗАРИ И ПЪТЯ КЪМ ТЯХ...“ ТОЧНО ЗА ТОВА ВСЕКИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ ГРИЖИ ЗА СВОИТЕ ТЪРГОВСКИ РАБОТИ! НО КОГАТО БЪЛГАРИЯ СЕ ГРИЖИ ДА СЛОЖИ В РЕД СВОЯТА ГАЗОВА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ И ДА РАЗНООБРАЗИ ИЗТОЧНИЦИТЕ СИ НА ДОСТАВКА НА ПРИРОДЕН ГАЗ, ЗА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ РУСКА ЗАВИСИМОСТ, РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА В БЪЛГАРИЯ РЕВЕ В ПРЕДСМЪРТНА АГОНИЯ И КЪЛНЕ ВСЕКИ БЪДЕЩ КОНТРАГЕНТ, С КОЙТО БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СКЛЮЧИ ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА НЕРУСКИ ГАЗ:D:D:D А когато БЪЛГАРИТЕ ги попитаме- ЗАЩО реагирате така, те започват“Оооох, аааааах, колко щяхме да спечелим от руския газ“, но когато ги попитате- “Добре де, но къде е ДОГОВОРА за транзитните такси на южен поток, по който България има договорена стойност на транзитните такси?“ млъкват и повече не се обаждат:D:D:D ИМЕННО ЗАЩОТО ВСИЧКО Е ПАЗАРИ, РУСНАЦИТЕ НЯМАТ НИКАКВО ПРАВО ДА СЕ СЪРДЯТ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ РЕАЛИЗИРАМЕ БЪЛГАРСКИЯТ СИ ТЪРГОВСКИ ИНТЕРЕС ДРУГАДЕ!
  • 18 юрист

    4 9 Отговор

    До коментар #16 от "КРАВАРСКА ОТРОВА":

    Казано възможно най- просто- ако сащ ни предложат свой природен газ на цена, ПО-НИСКА от обявената от газпром цена на руския природен газ, защо България да не приеме тази търговска оферта? Ние СМЕ ДЛЪЖНИ да извличаме максимален профит за България и за бг. държавен бюджет, за да имаме развитие на средната ни класа! България е енерговносител- ерго- нашият държавен интерес е да купуваме природен газ на оптимална цена, като собственикът му да не ни изнудва с газа като негово енергийно оръжие- като руснаците! Двама се карат- русия и сащ, а ако от това спечели България- СУПЕР!!!

    Коментиран от #21, #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ес завинаги

    2 11 Отговор

    До коментар #10 от "Komunist":

    Марш в Сибир, цървул!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Генади

    2 1 Отговор
    Ха ха, я накой който но наистина и по започнат с двойните и тройни стандарти на ЦК на ЕК на ни "светне" за следното -Как така ЦК на ЕК ни натиска нас за рИформи в съдебната система, а ще глобява поляците че ги провежда как , и това как се нарича ?
  • 23 onq s konq

    1 3 Отговор
    Апсолютно правилно е да ги санкционират слет като не следват распоредбите на ЕС
  • 24 Контра

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    ПЪРВО КРАВАРИТЕ НЯМАТ НЕОБХОДИМОТО КОЛИЧЕСТВО ГАЗ НЕОБХОДИМО ЗА ЕВРОПА КОЕТО Е И НАЙ ВАЖНО А ЦЕНАТА ПАДА НЕ С ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЖИЕ А С ВЗАИМНО ИЗГОДНО СЪТРУДНИЧЕСВО КОЕТО С КРАВАР НЕ СТАВА .КРАВАРА ИСКА ЧРЕЗ ТЕЗ ХЪБОВЕ ДА ПРЕКУПУВА РУСКИЯ ГАЗ И ДА НИ ГО ХАКА НА НАС И РАШЪНИТЕ ДВА КАТА.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 незнайко

    1 0 Отговор
    ЕТО ТОВА СЕ КАЗВА ГОСПОДСТВО ! "ЕС" УПРАВЛЯВА С НАКАЗАНИЯ НА НЕПОСЛУШНИТЕ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания